Wat zijn de veel voorkomende storingen bij het gebruik van fotovoltaïsche modules?

· Over fotovoltaïsche

Falen van onderdelen

broken image

1. Hete vlekeffect
Dit verwijst naar een bepaalde voorwaarde, in de stroomopwekking staat van de fotovoltaïsche module serie tak circuit is geblokkeerd of defecte gebied wordt gebruikt als een belasting, het verbruik van andere lichte gebied gegenereerde energie, wat resulteert in lokale oververhitting, dit fenomeen is bekend als de fotovoltaïsche module "hot spot effect".
Oplossing:
 Minimaliseer het buigen van glas bij het hanteren van modules
 Controleer regelmatig het oppervlak van de module op vreemde voorwerpen die het blokkeren.
 Controleer regelmatig de bypass-diode in de aansluitdoos van het zonnepaneel en de temperatuurtest.
 Houd het oppervlak van zonnepanelen schoon

broken image

2. Storing in de aansluitdoos van de zonnepanelen
De zonnemodules in verrichting, de de hittebrandwondverlies van de verbindingsdoosanalyse, convergentie met open lasbrandwond en ernstige gevallen de volledige verbindingsdoosbrandwond, geen machtsoutput
Oplossing:
 raadt aan de aansluitdoos uit te rusten met een uitbreidingsverbindingsblok
 installatie van verschillende diodespecificaties, u kunt altijd de maximale bedrijfsstroom van de aansluitdoos wijzigen
 stel voor om luchtgeleidingsklep in het deksel van de aansluitdoos op te zetten, die wordt gebruikt om de interne warmte van de aansluitdoos te exporteren, of voeg een koellichaam toe
 controleer regelmatig de bedrijfsomstandigheden van de aansluitdoos en voer temperatuurtests uit.

Storing in de omvormer

broken image

1. Geen weergave op het scherm van de omvormer
Analyseer de fout, er is geen DC input, de inverter LCD wordt DC gevoed, het kan zijn dat de DC schakelaar niet gesloten is of er is een kortsluiting in een van de componenten.
Oplossing:
Meet de DC ingangsspanning van de omvormer met een multimeter spanning versnelling. Als de spanning normaal is, de totale spanning is de som van de spanning van elke groep. Als er geen spanning is, moet u de DC-schakelaar, klemmen, kabelaansluitingen en componenten om de beurt testen om te zien of ze normaal zijn. Als het een meerwegcomponent is, moet deze afzonderlijk en afzonderlijk aangesloten worden getest.
Als de omschakelaar voor een periode van tijd wordt gebruikt en geen reden wordt gevonden, is de kring van de omschakelaarshardware gebrekkig, gelieve het bedrijf naverkoop te contacteren.

2. De mislukking van de omschakelaarshardware
De printplaat van de omvormer, het detectiecircuit, het stroomcircuit, het communicatiecircuit en andere circuits zijn defect, of de ventilator of blower is defect.
Oplossing:
Als de bovenstaande hardwarefout zich voordoet in de omvormer, koppel dan alle DC- en AC-aansluitingen los en laat de omvormer meer dan 30 minuten uitvallen. Als u het zelf kunt herstellen, blijf het gebruiken, zo niet, neem contact op met de technische dienst na verkoop. U moet de omvormer regelmatig reinigen en de werking van de omvormer in normale tijden beter controleren.

broken image

De outputmacht van het systeem bereikt niet de ideale macht

Er zijn vele factoren die het uitgangsvermogen van een PV-installatie beïnvloeden, waaronder de hoeveelheid zonnestraling, de hellingshoek van de zonnecelmodule, stof en schaduwhindernis, en de temperatuurkenmerken van de module.
Veel voorkomende oplossingen voor een laag systeemvermogen als gevolg van een onjuiste configuratie en installatie van het systeem zijn:
 Controleer vóór de installatie het vermogen van elke module op geschiktheid.
 Pas de montagehoek en oriëntatie van de modules aan.
 Controleer de componenten op schaduw en stof.
 Controleer of de spanning binnen het spanningsbereik ligt wanneer de componenten in serie worden geschakeld; een te lage spanning vermindert de efficiëntie van het systeem.
 Voordat u meerdere strings installeert, moet u de open circuitspanning van elke string controleren, het verschil mag niet groter zijn dan 5 V. Als de spanning onjuist blijkt te zijn, moet u de bedrading en de connectoren controleren.
 installatie kan in batches worden benaderd, registreer het vermogen van elke groep wanneer elke groep wordt benaderd, het vermogensverschil tussen de strings mag niet groter zijn dan 2%.
 De installatieplaats is niet goed geventileerd, wordt de omschakelaarshitte niet tijdig verspreid, of direct blootgesteld aan het zonlicht, veroorzakend de omschakelaarstemperatuur te hoog.
 de omschakelaar heeft dubbele MPPT toegang, is elke manierinputmacht slechts 50% van de totale macht, in principe, zou elke manier de macht van de ontwerpinstallatie gelijk moeten zijn, als slechts verbonden aan één manier MPPT de outputmacht door de helft zal worden verminderd.
 kabelverbindingen slecht contact, kabel is te lang draaddiameter is te dun hebben spanningsverlies uiteindelijk vermogensverlies veroorzaken.
 PV plant grid-connected AC switch capaciteit is te klein om te voldoen aan de omvormer uitgangsvereisten.

broken image

Maysun Solar, als een PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om ons te contacteren voor een product offerte.

Misschien wilt u ook

broken image
broken image
broken image