Een paar simpele handelingen kunnen de stroomopwekking van uw fotovoltaïsche panelen met 5%-30% verhogen

· zonnepanelen industrie Nieuws
broken image

Fotovoltaïsche energiecentrales zijn de keuze van veel gezinnen geworden. Het gebruik van zonne-energie om elektriciteit op te wekken draagt ​​niet alleen bij aan de bescherming van het milieu, maar bespaart ook aanzienlijk op de energiekosten van het huishouden. Hoe kunnen de voordelen van fotovoltaïsche energiecentrales verder worden verbeterd? Zoals meer elektriciteit opwekken. Voor gewone fotovoltaïsche eigenaren: zolang het dagelijkse onderhoud zorgvuldig wordt uitgevoerd, kan de stroomopwekking van uw fotovoltaïsche centrale met 5% -30% worden verhoogd!

broken image

Opruiming van verontreinigende stoffen

Over het algemeen is de levensduur van fotovoltaïsche modules ongeveer 25 jaar.Maak regelmatig de vogelpoep, bladeren en andere beschuttingen op de modulepanelen schoon om ervoor te zorgen dat de fotovoltaïsche panelen maximaal aan zonlicht worden blootgesteld. Als je doorgaans van reinheid houdt en hogere eisen stelt aan het effect van de stroomopwekking, kun je de componenten ook zelf reinigen, maar dan moet je op de volgende punten letten.
1. Kies er in het algemeen voor om de onderdelen 's ochtends of laat in de middag schoon te maken. Bij het schoonmaken is het verboden om op minder dan 1 meter afstand van de rand van het dak te staan ​​om handelingen uit te voeren.
2. Controleer voordat u de componenten reinigt of er abnormale vermogensafgifte in de bewakingsrecords is geregistreerd, analyseer of dit lekkage kan veroorzaken en controleer of de verbindingsdraden en gerelateerde componenten van de componenten beschadigd of vastgekleefd zijn. u moet een testpen gebruiken Test het aluminium frame, de beugel en het oppervlak van gehard glas van het onderdeel om mogelijke lekkage te voorkomen en de persoonlijke veiligheid te waarborgen.
3. Personeel dat onderdelen schoonmaakt, moet geschikte werkkleding en een hoed dragen om krassen en verwondingen te voorkomen. Haken, riemen, draadeinden en andere onderdelen die verstrikking kunnen veroorzaken, mogen niet op kleding of gereedschap verschijnen.
4. Het is ten strengste verboden om fotovoltaïsche modules schoon te maken onder de weersomstandigheden van sterke wind, zware regenval, onweer of zware sneeuwval. Bij winterreiniging moet spoelen of spoelen met koud water worden vermeden als het paneel heet is.
5. Het is ten strengste verboden om harde en scherpe gereedschappen of bijtende oplosmiddelen en alkalische organische oplosmiddelen te gebruiken om fotovoltaïsche modules af te vegen, en het is verboden om reinigingswater te spuiten op aansluitdozen, kabelgoten, combinerdozen en andere apparatuur.

broken image

Onderhoud van componenten en beugels

1. Het oppervlak van de fotovoltaïsche module moet schoon worden gehouden. De fotovoltaïsche module moet worden afgeveegd met een droge of vochtige, zachte en schone doek. Het is ten strengste verboden om bijtende oplosmiddelen of harde voorwerpen te gebruiken om de fotovoltaïsche module af te vegen. Fotovoltaïsche modules moeten worden gereinigd wanneer de instraling lager is dan 200 W/㎡, en het is niet raadzaam om vloeistoffen met een groot temperatuurverschil van de modules te gebruiken om de modules te reinigen.
2. Het live-waarschuwingsbord op de fotovoltaïsche module mag niet verloren gaan.
3. Fotovoltaïsche modules moeten regelmatig worden gecontroleerd.Als de volgende problemen worden geconstateerd, moeten de fotovoltaïsche modules onmiddellijk worden aangepast of vervangen:
- Fotovoltaïsche modules hebben gebroken glas, verschroeide backplane en duidelijke kleurveranderingen;
- de aanwezigheid van luchtbellen in de fotovoltaïsche module die een communicatiekanaal vormen met de rand van de module of een willekeurig circuit;
——De aansluitdoos van de fotovoltaïsche module is vervormd, gedraaid, gebarsten of verbrand en de bedradingsklemmen kunnen geen goed contact maken.
4. Voor fotovoltaïsche modules die metalen frames gebruiken, moeten het frame en de beugel goed gecombineerd zijn, de contactweerstand tussen de twee mag niet hoger zijn dan 4Ω en het frame moet stevig geaard zijn.
Gebruik een DC-stroomtang om de ingangsstroom te meten van elke fotovoltaïsche modulereeks die op dezelfde DC-combinerbox is aangesloten, op voorwaarde dat de intensiteit van de zonnestraling in principe hetzelfde is en de afwijking niet meer dan 5% mag bedragen.

broken image

Onderhoud maaidorser

1. De DC-combinerbox mag niet vervormd, gecorrodeerd, gelekt of stoffig zijn.De veiligheidswaarschuwingsborden op het buitenoppervlak van de box moeten intact en onbeschadigd zijn en het waterdichte slot op de box moet flexibel kunnen worden geopend en gesloten.
2. Elke aansluiting in de DC-combinerbox mag niet los zitten of gecorrodeerd zijn.
3. De specificaties van de DC-hoogspanningszekeringen in de DC-combinatiekast moeten voldoen aan de ontwerpvereisten.
4. De isolatieweerstand van de positieve pool naar aarde en de negatieve pool naar aarde van de DC-uitgangsrail moet groter zijn dan 2 megaohm.
5. De onderbrekingsfunctie van de DC-stroomonderbreker aan het uiteinde van de DC-uitgangsbus moet flexibel en betrouwbaar zijn.
6. De bliksembeveiliging in de DC-combinerbox moet effectief zijn.

broken image

Omvormer onderhoud

1. De structuur en elektrische aansluiting van de omvormer moeten intact worden gehouden, er mag geen corrosie, stofophoping enz. Zijn, de omgeving voor warmteafvoer moet goed zijn en er mogen geen grote trillingen en abnormaal geluid zijn wanneer de omvormer werkt .
2. De waarschuwingsborden op de omvormer moeten intact en onbeschadigd zijn.
3. De koelventilatoren van de modules, reactoren en transformatoren in de omvormer moeten automatisch starten en stoppen op basis van de temperatuur. De koelventilatoren mogen geen grote trillingen en abnormale geluiden maken wanneer ze draaien. Als er iets abnormaals is, schakel dan uit en check.
4. Ontkoppel regelmatig de stroomonderbreker aan de AC-uitgangszijde (netzijde), en de omvormer moet onmiddellijk stoppen met het leveren van stroom aan het net.
5. Als de temperatuur van de DC-buscondensator in de omvormer te hoog is of de levensduur overschrijdt, moet deze tijdig worden vervangen.

broken image

onderhoud van kabels

1. Het gedeelte waar de kabel de apparatuur binnenkomt en verlaat, moet goed worden afgedicht en er mogen geen gaten zijn met een diameter groter dan 10 mm, anders moet het worden geblokkeerd met een vuurvaste moddermuur.
2. Er mogen geen perforaties, scheuren en duidelijke oneffenheden zijn aan de monding van de stalen kabelbeschermingsbuis. De binnenwand moet glad zijn. De metalen kabelbuis mag geen ernstige corrosie, bramen, harde voorwerpen en afval hebben. Als er bramen, gebruik de kabel na het vijlen.De vacht is strak omwikkeld en vastgebonden.
3. De palen langs de direct begraven kabellijn moeten intact zijn en de grond nabij het pad mag niet worden uitgegraven om ervoor te zorgen dat er geen zware voorwerpen, bouwmaterialen en tijdelijke voorzieningen op de grond langs het pad worden opgestapeld, en geen corrosieve stoffen moeten worden afgevoerd.Zorg ervoor dat de buitenvoorzieningen voor aardkabelbeveiliging in goede staat verkeren.
4. Zorg ervoor dat de afdekplaat van de kabelgeul of kabelput intact is, dat er geen water of puin in de geul zit, zorg ervoor dat de steun in de geul stevig is en dat er geen roest of losheid is, en de schede en bepantsering van de gepantserde kabel mogen niet ernstig beschadigd zijn.
5. Bij meerdere parallel gelegde kabels moeten de stroomverdeling en de temperatuur van de kabelmantel worden gecontroleerd om te voorkomen dat de kabel door slecht contact het aansluitpunt doorbrandt.

broken image

1. Als het regent en struikelt, kan het zijn dat de terminal niet goed vastzit. Als dit gebeurt, moet dit worden verholpen nadat de regen voorbij is. Gebruik isolatietape om de terminal te wikkelen en kijk dan of deze struikelt. Als het uitschakelverschijnsel aanhoudt, moet dit worden gemeld aan het servicecentrum of de lokale energiecentrale.
2. Tijdens onweersdagen moet de luchtschakelaar onder de meter worden uitgeschakeld om schade aan elektrische apparatuur te voorkomen. Zet na het onweer de schakelaar weer dicht.

Het is vermeldenswaard dat iedereen de reiniging en het onderhoud van huishoudelijke fotovoltaïsche energiecentrales niet moet onderschatten.Na reiniging kan de stroomopwekking van de energiecentrale met 5% -30% toenemen. De schoonmaakfrequentie in ruimtes met een vochtige omgeving is over het algemeen eens in de 3 tot 5 maanden en de schoonmaakfrequentie in ruimtes met een relatief droge omgeving is over het algemeen eens per maand.

Als fabrikant van fotovoltaïsche modules met 14 jaar professionele ervaring staat Maysun Solar klaar om met u samen te werken om de energietransitie te helpen. Neem contact met ons op om de deur naar groene energie te openen.