Hoe u de juiste fotovoltaïsche modules voor uw dak kiest

· zonnepanelen industrie Nieuws

Zeker in deze tijd, waarin de prijs van elektriciteit, olie, aardgas en andere energiebronnen steeds duurder wordt en er grote onzekerheid is in het aanbod, wordt het steeds belangrijker en urgenter om alternatieve energiebronnen te vinden.

De meest populaire en efficiënte hernieuwbare energiebron is zonne-energie, die niet alleen relatief goedkoop is, maar ook op de lange termijn zeer milieuvriendelijk en u een grotere mate van onafhankelijkheid van centrale energieleveranciers garandeert.

broken image

Het installeren van een fotovoltaïsch systeem op uw dak is echter een langdurige, kostbare investeringsbeslissing. Daarom moet u bij het kiezen van de juiste fotovoltaïsche modules duidelijk weten wat belangrijk is en wat het meest geschikt is voor uw woning?

Om u alle informatie te geven die u nodig heeft om een ​​weloverwogen aankoopbeslissing te nemen, zal Maysun Solar ter referentie het volgende onderzoeken:
Wat is een fotovoltaïsche module en wat kan het?
Welke soorten fotovoltaïsche modules zijn er?
Wat is het zogenaamde vermogen en hoe beïnvloedt dit uw elektriciteitsproductie?
Hoe werkt de optimalisatie van fotovoltaïsche modules?
Wat is het verschil tussen een fotovoltaïsche module van 300 W en een fotovoltaïsche module van 400 W?

Wat is een fotovoltaïsche module?

Allereerst moeten we weten wat een fotovoltaïsche module is en welke taken deze vervult in een fotovoltaïsch systeem.
Een fotovoltaïsche module, of het nu een 12V fotovoltaïsche module of een 24V fotovoltaïsche module is, verwijst naar het geheel van alle zonnecellen, die aan elkaar zijn gekoppeld om zonne-energie te absorberen en om te zetten in elektriciteit.
Daarom zijn fotovoltaïsche modules, ook wel zonnepanelen genoemd, een van de belangrijkste componenten van fotovoltaïsche systemen, want zonder zonnecellen kan zonne-energie niet worden benut en omgezet in elektriciteitsproductie.

De elektriciteit die zonnepanelen opwekken is gelijkstroom.
Om de energie bruikbaar te maken voor normale huishoudelijke apparaten, moet deze worden omgezet in wisselstroom. Deze taak wordt uitgevoerd door de omvormer. Omvormers zijn een essentieel onderdeel van fotovoltaïsche systemen en voltooien het conversieproces van zonne-energie naar de elektriciteit die we uit onze stopcontacten halen.

broken image
broken image

In feite zijn er allerlei soorten fotovoltaïsche modules, en ze zijn samengesteld uit verschillende soorten zonnecellen.
Qua materialen kunnen we zonnecellen indelen in drie categorieën:
 Zonnecellen van polykristallijn silicium
 Monokristallijn silicium zonnecellen
 Dunne film zonnecellen
De verschillende typen variëren in hun prestaties, gemeten in Wp (Watt Peak), en variëren in prijsklasse.

Er zijn momenteel drie hoofdtypen dunne-film fotovoltaïsche modules in productie: cadmiumtelluride, koper-indium-galliumselenide en amorf silicium. Hun gemeenschappelijke nadeel is dat de foto-elektrische conversie-efficiëntie te laag is.Hoewel de prijs goedkoop is, worden ze alleen gebruikt in sommige nichescenario's en is het marktaandeel minder dan 5%.
De afgelopen jaren zal de derde generatie dunne-filmtechnologie – de perovskietbatterij, die zich de afgelopen jaren snel heeft ontwikkeld – naar verwachting een doorbraak worden. Op het gebied van BIPV met een grotere ruimte zijn dunnefilmcellen geschikter dan kristallijn siliciumcellen. Perovskietcellen zullen naar verwachting de belangrijkste krachtbron worden van nieuwe energiebesparende bouwmaterialen.

Wat de huidige technologie betreft, zijn componenten van kristallijn silicium uiteraard geschikter voor individuele gebruikers dan dunnefilmcomponenten. Ze hebben een aanzienlijk hoger nominaal uitgangsvermogen, zodat ze zelfs in een kleine ruimte veel vermogen kunnen opwekken.
Polysilicium PV-modules hebben een nominaal vermogen tot 330Wp bereikt en hebben lange tijd het grootste deel van de markt ingenomen vanwege hun prijsvoordeel ten opzichte van monokristallijne oplossingen.

broken image

Maar nu is meer dan 95% van de kristallijne siliciummodules op de markt monokristallijn silicium, en bijna alle nieuwe fotovoltaïsche systemen op het dak van particuliere huizen hebben gekozen voor monokristallijne silicium fotovoltaïsche modules. Ze hebben een nominaal uitgangspiek tot 400 watt, dus hebben ze heel weinig ruimte nodig om veel vermogen te produceren.
Naast het nominale vermogen is ook de rendementsfactor een belangrijk kengetal voor de berekening van het rendement van fotovoltaïsche modules.
Efficiëntie geeft het maximale percentage beschikbare zonne-energie aan dat wordt omgezet in elektriciteit.
Van de bovenstaande drie modules hebben fotovoltaïsche modules van monokristallijn silicium tot nu toe de hoogste massaproductie-efficiëntie bereikt, momenteel variërend van 20% tot 22,5%.
Bij het kiezen van modules, hoe kleiner uw dakoppervlak, moet u modules kiezen met een hoger vermogen en een hogere conversie-efficiëntie. Voor particuliere huizen wordt over het algemeen aanbevolen om fotovoltaïsche modules van monokristallijn silicium te gebruiken.

Fotovoltaïsche module Power Optimizer

Als u echt het maximale vermogen wilt produceren, moet u overwegen een power optimizer aan te schaffen of ervoor te zorgen dat deze al in het systeem is geïntegreerd.
De PV-module-optimizer zorgt ervoor dat het totale vermogen van de module niet wordt verminderd door schaduw van individuele zonnecellen.
Zonder zo'n optimizer kan een groep in serie geschakelde zonnecellen niet meer vermogen produceren dan de zwakste cel.
Als gevolg hiervan kunnen de algehele prestaties gevoelig worden aangetast door individuele eenheden die in de schaduw staan, bijv. het uitgangsvermogen kan worden aangetast door schaduw van bomen en dergelijke.

broken image

12V en 24V

Specificaties in watt en volt kunnen soms voor verwarring zorgen en ons op een dwaalspoor brengen, dus hier maken we van de gelegenheid gebruik om een ​​veelgestelde vraag te verduidelijken en te beantwoorden:
Heb je een 12V of 24V module nodig?

Volt is nodig om spanning te meten, wat, zoals de naam "fotovoltaïsche cellen" al aangeeft, een sleutelfactor is bij het opwekken van elektriciteit uit de zon.
Er wordt echter 12, 24 of 48 volt gebruikt in zogenaamde stand-alone off-grid fotovoltaïsche systemen, zoals campers met fotovoltaïsche modules, waarbij de geproduceerde elektriciteit rechtstreeks door de producent wordt verbruikt.
Aan de andere kant vereisen netgekoppelde PV-systemen op het dak, die welvarende elektriciteit aan het openbare net leveren, hogere spanningen, in het bereik van honderden volt.

Ontwerp en weerbestendigheid

Natuurlijk, in regenachtig, winderig en soms besneeuwd Duitsland (zoals in Oostenrijk en Zweden), is weersbestendigheid een belangrijk aspect en mag dit niet over het hoofd worden gezien.
In winderige gebieden is het noodzakelijk om rekening te houden met de hellingshoek en richting van het dak bij het installeren van een zonnesysteem.
Vooral bij de kust in Noord-Duitsland is wind een groot probleem bij de aanschaf en installatie van PV-modules.
De experts van MaySun waren uiteraard goed op de hoogte van de situatie en stemden hun advies- en plaatsingswerk af op de heersende weersomstandigheden.

broken image

In Noord-Duitsland valt soms zware sneeuwval, wat een extra belasting vormt voor de zonnepanelen. Sneeuwpakketten worden snel aanzienlijk zwaarder, waardoor het systeem onder druk komt te staan ​​en mogelijk schade kan ontstaan. Daarom is het in besneeuwde gebieden noodzakelijk om ervoor te zorgen dat het systeem een ​​hoge weerstand heeft, die wordt gemeten in pascal. Hoe hoger de pascalwaarde, hoe meer sneeuw er per vierkante meter kan worden vervoerd zonder schade aan te richten.

Door het testen van de belasting op verschillende weersverschijnselen kunt u vaak vergelijken welke modellen goed presteren en deze informatie meenemen in uw aankoopbeslissingen.

Naast stevigheid speelt ook het uiterlijk een rol, want je leeft immers jarenlang met fotovoltaïsche modules op het dak en je hoopt altijd dat het dak bedekt is met iets dat mooi genoemd mag worden.
Daarom levert MaySun ook volledig zwarte zonnepanelen, die mensen een elegante en stijlvolle indruk geven en vooral populair zijn bij high-end klanten.

broken image

Garantie en dempingsgraad

Zoals alle technische systemen en apparatuur verliezen fotovoltaïsche modules na verloop van tijd hun prestaties en ondergaan ze een natuurlijk verouderingsproces.
Dit proces kan echter verschillende tijdsduur in beslag nemen, afhankelijk van de kwaliteit van het product.
Daarom is de uitvalsnelheid van PV-modules anders en moet u bij het beoordelen van de prijs/prestatieverhouding letten op hoe lang de verwachte levensduur van het systeem is.
Deze specificaties kunnen worden bepaald met behulp van tests en een duidelijk teken dat een PV-module is ontworpen voor een langere levensduur is dat de bijbehorende fabrieksgarantie de wettelijke garantietermijn overschrijdt.

Daarom bieden we bij MaySun een productgarantie van 15 jaar en een prestatiegarantie tot 25 jaar om te benadrukken dat onze producten geen goedkope producten zijn, maar langetermijnoplossingen zijn waarop u kunt vertrouwen.
Er zijn verschillende goede redenen waarom we zoveel vertrouwen hebben in de kwaliteit van onze producten.
Met 14 jaar ervaring in de branche hebben we vanaf het begin alleen vertrouwd op hoogwaardige materialen en volwassen en stabiel vakmanschap, maar onze expertise is in de loop van de tijd blijven toenemen.

broken image

Omdat weersomstandigheden, constructie en techniek niet universeel zijn en van plaats tot plaats verschillen, vertrouwen we op regionale experts die u ter plaatse vakkundig kunnen helpen om een ​​systeemoplossing te ontwikkelen voor de specifieke omstandigheden van uw dak.
In Duitsland hebben wij onze eigen vestigingen en kunnen wij u landelijk van dienst zijn.
Om de kosten en de impact op het milieu zo laag mogelijk te houden, hebben we bovendien magazijnen in Kaarst, Neuss, Essen, Meerbusch en Hilden in Duitsland. Ook in andere Europese landen zijn er veel magazijnen.
Dit betekent dat in plaats van de wereld rond te reizen, uw modules worden gedistribueerd vanuit fulfilmentcentra in de buurt.
Wilt u deskundig advies en exact antwoord op uw vragen, neem dan gerust contact met ons op.
We zijn hier voor jou!