Waarom gebruiken belastingen na installatie van een netgekoppelde fotovoltaïsche stroom bij voorkeur de fotovoltaïsche stroom?

· zonnepanelen industrie Nieuws

De "zelf opgewekte elektriciteit, overschot aan het net" betekent dat de door het fotovoltaïsche stroom station opgewekte elektriciteit voorrang krijgt op de belasting, en als de belasting deze niet kan verbruiken, wordt zij naar het net gestuurd. Voor degenen die nieuw zijn op het gebied van fotovoltaïsche stroom zijn er veel vragen: Hoe kan de door de fotovoltaïsche stroom opgewekte elektriciteit met voorrang aan de belasting worden gegeven, in plaats van aan het net te worden toegevoerd en de belasting elektriciteit van het net te nemen? Waarop is de bewering gebaseerd dat de belasting de PV-elektriciteit gebruikt en niet de elektriciteit van het net?

Waarom kan fotovoltaïsche stroom eerst worden gebruikt?

1. Er is slechts één stroomrichting op hetzelfde moment

In termen van het circuit-principe vloeit de stroom van een plaats met hoge spanning naar een plaats met lage spanning, en op hetzelfde moment is de richting van de stroom uniek, wat betekent dat de stroom niet op hetzelfde moment op hetzelfde punt zowel naar buiten als naar binnen kan vloeien. Als we de meter aan de kant van de klant als knooppunt nemen, is er op hetzelfde moment slechts één stroomrichting: ofwel de stroom van het fotovoltaïsche stroomsysteem gaat naar het net, ofwel de stroom van het net gaat naar de belasting. Er bestaat dus niet zoiets als een fotovoltaïsche stroom die aan het net levert en een belasting die op hetzelfde moment stroom van het net afneemt.

2. Waarom heeft fotovoltaïsche stroom voorrang?

De fotovoltaïsche stroom is een krachtbron die elektrische energie en alleen elektrische energie kan afgeven, terwijl het elektriciteitsnet een speciale krachtbron is die zowel elektrische energie aan de belasting kan leveren als als belasting kan ontvangen. Volgens het principe dat stroom allemaal van een plaats met een hoge spanning naar een plaats met een lage spanning vloeit, zal de fotovoltaïsche stroom, wanneer deze van de De spanning van de netgekoppelde solaredge omvormers is altijd iets hoger dan de spanning van het net, zodat de belasting voorrang geeft aan de fotovoltaïsche stroom. Pas als het vermogen van het fotovoltaïsche stroomsysteem minder is dan het vermogen van de belasting, zal de spanning van het net dalen en zal het net stroom leveren aan de belasting. Gedistribueerde fotovoltaïsche, zelfopwekking, overschot online, over het algemeen moeten twee meters te installeren, solaredge omvormers uit om een meter te installeren, fotovoltaïsche stroom op te nemen, de gebruiker kant van het parallelle netwerk om een twee-weg meter te installeren, gebruikt om de fotovoltaïsche stroom systeem om elektriciteit te sturen naar het net en de gebruiker om elektriciteit te kopen van het net op te nemen.

In aan het net gekoppelde voedingssystemen wordt het netstroom gebruikt om deel te nemen aan de opbouw van de spanning/frequentie/fase van het nationale net. Netgekoppelde solaredge omvormers voeren geen spanning uit, maar volgen de fase en de golfvorm van het net en voeren alleen stroom naar het net uit, omdat de spanning van het PV-solaredge omvormerpaneel hoger is dan de spanning van het net, en volgens het circuitprincipe stroomt van waar de spanning hoog is naar waar hij laag is, dus zolang de PV elektriciteit kan opwekken, moet die eerst naar de belastingszijde worden gestuurd.

Vanuit het oogpunt van de belasting verbruikt de belasting stroom en onttrekt deze aan de dichtstbijzijnde stroombron. Bij het zonne-energiesysteem op het dak bijvoorbeeld bevinden de op het net aangesloten solaredge omvormers zich allemaal achter de nettransformator en het zijn uiteraard de op het net aangesloten solaredge omvormers die de stroom voeden en het eerst worden gebruikt.

3. Zal het veelvuldig schakelen tussen fotovoltaïsche stroom en netstroom invloed hebben op solaredge omvormers of apparatuur?

 Aangezien het licht onstabiel is, soms groot en soms klein, is het vermogen van de fotovoltaïsche stroom ook onstabiel, zodat de elektriciteit die door de belasting wordt gebruikt soms PV-elektriciteit kan zijn, soms elektriciteit van het nutsbedrijf, soms kan het huishoudelijke PV-elektriciteit en elektriciteit van het nutsbedrijf zijn die tegelijkertijd worden geleverd, in feite is dit oppervlakkig. Theoretisch is de door de consument gebruikte elektriciteit elektriciteit van het net, omdat solaredge omvormers een functie hebben die de door de modules uitgestraalde elektriciteit kan omvormen tot precies dezelfde elektriciteit als die van het net, met dezelfde spanning, dezelfde frequentie en dezelfde fase. Dit omschakelingsproces is ook praktisch onbestaande.

4. Hoe kan de klant zien of de elektriciteit die hij gebruikt zonne-energie of elektriciteit van het net is?

 Vanuit het oogpunt van stroomkwaliteit kan de gebruiker niet zien waar de elektriciteit die hij gebruikt vandaan komt. In feite hoeft niet te worden onderscheiden welke soort elektriciteit wordt gebruikt. Zoals te zien is in het onderstaande schema, is het parallelle netwerk geïnstalleerd in de onderstationruimte, en het parallelle netwerk is uitgerust met bidirectionele meters, die twee stroomrichtingen hebben en kunnen meten hoeveel elektriciteit er wordt verzonden van de PV, hoeveel er wordt gebruikt door de belasting en hoeveel er online wordt verzonden. Maar installaties 1 tot 3, de stroom slechts in één richting, u kunt niet meten welke installatie fotovoltaïsche hoeveel elektriciteit gebruikt, hoeveel elektriciteit gebruikt door het net.