Is het in 2023 de moeite waard om fotovoltaïsche modules te kopen?

· zonnepanelen industrie Nieuws

Fotovoltaïsche energieopwekking is niet langer exclusief voor de overheid en de rijken, maar is nu een huishoudelijk consumentenproduct geworden dat gewone mensen zich kunnen veroorloven. Met het vrijkomen van een grote hoeveelheid polysilicium productiecapaciteit is het zeer waarschijnlijk dat de prijs van fotovoltaïsche modules in 2023 verder zal dalen. Meer kosteneffectieve fotovoltaïsche energie, u verdient het!

broken image

Als u niet weet wat fotovoltaïsche energieopwekking is, kunt u eerst dit artikel lezen: "Hoe fotovoltaïsche panelen werken".

2023 is een goed moment om met fotovoltaïsche energie te beginnen

Energietekort is iets dat veel landen niet willen zien. Volgens de beschrijving van VOA hopen regeringen tijdens de kerstperiode "onnodige energieverspilling tegen te gaan" door middel van een reeks maatregelen. In Londen bijvoorbeeld is dit jaar het 62e jaar van de kerstverlichting in het winkelgebied aan Oxford Street. Getroffen door energietekorten, zijn de verlichtingsuren beperkt tot 15.00-23.00 uur en worden led-lampen gebruikt om het energieverbruik met twee te verminderen. derde.

broken image

Volgens een vroeg rapport van Reuters heeft Frankrijk energiebesparende maatregelen genomen vanuit verschillende aspecten, zoals de overheid, het bedrijfsleven en het levensonderhoud van mensen, om ervoor te zorgen dat er in de winter energiereserves zijn. Waaronder specifieke maatregelen zoals het stellen van een bovengrens aan de temperatuur in openbare gebouwen, het stimuleren van thuiswerken en het terugdringen van het gebruik van warm water in toiletten.

Hoe kunt u uw portemonnee verlichten met stijgende gas- en elektriciteitsprijzen? Hoe maak je je huis energiezuiniger? Misschien kan de keuze voor de installatie van een fotovoltaïsch systeem uw problemen oplossen.

De prijs van siliciummaterialen is van invloed op de belangen van de consument en het is ook het meest bezorgde onderwerp in de fotovoltaïsche industrie.Ik geloof dat u hebt gehoord dat met de lancering van nieuwe productiecapaciteit van siliciummaterialen, naar verwachting het tekort aan siliciummateriaal in 2023 wordt het aanbod geleidelijk versoepeld, en dan In de toekomst zullen naar verwachting ook fotovoltaïsche modules in prijs gaan dalen. Daarom is het zeer voordelig om fotovoltaïsche modules aan te schaffen en in de toekomst fotovoltaïsche systemen te installeren.

broken image

Tegelijkertijd zullen sommige landen in de toekomst de omzetbelasting op de aankoop, import en installatie van fotovoltaïsche systemen geleidelijk verlagen of vrijstellen, evenals de inkomstenbelasting op fotovoltaïsche systemen die aan het openbare net worden geleverd. Tegelijkertijd zal fotovoltaïsche energie, als een nieuw type groene energie, zeker een toekomstige trend worden. Net als nieuwe energievoertuigen zal er in dit stadium meer beleidsondersteuning worden verkregen om in de toekomst populair te worden. Daarom is het een goed moment om in de komende jaren met fotovoltaïsche systemen te beginnen.

Twee grote misvattingen over fotovoltaïsche cellen

1. Is fotovoltaïsche energie echt milieuvriendelijk?

Voor de fotovoltaïsche industrie wordt 2023 een jaar van continue groei.Steeds meer gebruikers beginnen de ketenen van traditionele energiebronnen los te laten en een groene levensstijl van zelfvoorziening op het gebied van energie aan te gaan, vooral in de context van de opwarming van de aarde. meer toekomstgericht.

Echter, gezien de energie die wordt verbruikt bij de productie van fotovoltaïsche modules en de verwijdering van verouderde apparatuur, is fotovoltaïsche energie echt milieuvriendelijk?

Natuurlijk kost de productie van fotovoltaïsche modules energie, maar in feite is de energie die door elke fotovoltaïsche module wordt geproduceerd 10 tot 15 keer de energie die nodig is voor de productie ervan.Volgens de statistieken van "Nature Energy", rekening houdend met de productie van apparatuur, transport en installatie van Co2, Tijdens de 25-jarige levenscyclus van fotovoltaïsche modules wordt minder dan 21g Co2 per kWh geproduceerd. Vergeleken met de uitstoot van 1000 g Co2/KWH van kolencentrales, kan de elektriciteit van zonnesystemen de schadelijke uitstoot met bijna 90% verminderen.

Zonnemodules zijn voornamelijk samengesteld uit glas, plastic en aluminium, en deze drie materialen kunnen in grote hoeveelheden worden gerecycled. Tegelijkertijd wordt de markt voor het recyclen van zonnepanelen gestaag volwassen, wat niet eens een nadeel is voor het bedrijf, omdat het produceren van modules uit afgedankte modules meer energie verbruikt dan het starten van nieuwe grondstoffen, veel minder.

broken image

2. Is het de moeite waard om fotovoltaïsche cellen te kopen?

In vergelijking met het betalen van stijgende elektriciteitsrekeningen, lijkt het installeren van fotovoltaïsche cellen een eenmalig iets. Maar in feite is het installeren van fotovoltaïsche zonne-energie zoiets als het betalen van elektriciteitsrekeningen voor vele jaren. Gebruikers moeten ook het onderhoud en de afschrijving van de apparatuur dragen. Is fotovoltaïsche zonne-energie echt kosteneffectief?

Natuurlijk moeten we toegeven dat het kopen van fotovoltaïsche cellen een langetermijninvestering is. Over het algemeen kunnen fotovoltaïsche systemen met energieopslag binnen 5-7 jaar worden terugverdiend en systemen zonder energieopslag binnen 10 jaar. 10-15 jaar in de levenscyclus voordat het winstgevend kan worden. Gedurende deze periode, hoe hoger de elektriciteitskosten, hoe sneller het terugverdiend is. Het kan ook een stabiele inkomensgarantie krijgen door stroom aan het openbare net te leveren.

Misschien bent u geïnteresseerd in hoeveel u kunt besparen, dus laten we een snelle berekening maken.

Een Duits gezin installeert een 10 kW fotovoltaïsch stroomopwekkingssysteem, dat 12.000 kWh elektriciteit per jaar kan opwekken, dat een jaar lang kan worden gebruikt door een gezin van vier personen. We rekenen op basis van 30% eigen verbruik en 70% teruglevering aan het openbare net. Zonder subsidies is er een jaarinkomen van € 2.256. Naast de aanschaf van apparatuur zijn er ook onderhouds- en verzekeringskosten, maar die tellen alleen mee voor investeringskosten 1%-2% Daarnaast verhoogde Duitsland in december ook de prijzen voor netgekoppelde elektriciteit.

Elektriciteitskosten besparingsinkomsten: 12000*30%*0,44 (elektriciteitsprijs)=€1584

Opbrengst uit verkoop elektriciteit: 12000*70%*0,08 (verkoopprijs) = €672

Totaal jaarinkomen (exclusief subsidies): 1584+672=€2256

Bovendien zullen huizen met fotovoltaïsche systemen met de populariteit van fotovoltaïsche systemen ook een rigide vraag worden, wat bevorderlijk is voor de verhuur en verkoop van huizen.

Ook het onderhoud van de fotovoltaïsche installatie is zeer zorgeloos. Bij de vervaardiging van hoogwaardige fotovoltaïsche modules wordt volledig rekening gehouden met de impact van verschillende klimatologische omstandigheden.Het geharde glas op de buitenste laag heeft een uitstekende slagvastheid, wat het risico op breuk veroorzaakt door externe invloeden, zoals harde wind en sneeuwstormen, effectief kan verminderen. extreme omgevingen. Bovendien is het voor alpiene gebieden ook uitgerust met de functie van ontdooien en sneeuwruimen. Onder normale omstandigheden bieden fabrikanten een garantieperiode van 15-25 jaar, en hoogwaardige fotovoltaïsche modules kunnen zelfs 30 jaar of langer worden gebruikt.Bij langdurig gebruik is er bijna geen onderhoud nodig, behalve de noodzaak om ze te vervangen de omvormer.

broken image

Waar voordelige fotovoltaïsche modules kopen?

Er zijn veel manieren om fotovoltaïsche modules te kopen. U kunt bijvoorbeeld een lokale installateur vinden, of u kunt rechtstreeks in een online winkel kopen. Als u op zoek bent naar kosteneffectiviteit, kunt u natuurlijk ook direct een fabrikant vinden met een goede reputatie. U kunt zich afvragen hoe u een kwaliteitsfabrikant kunt vinden? Allereerst moet u controleren of de fabrikant relevante zakelijke kwalificaties heeft. Ten tweede moet u weten of ze een kantoor bij u in de buurt hebben, hoewel uw installateur uw eerste aanspreekpunt is voor productgarantie en claims, als ze gesloten zijn, moet u rechtstreeks contact opnemen met de fabrikant van het product, dus kies voor een lokaal kantoor De fabrikant hier bespaart u veel problemen. Als ze een lokaal magazijn hebben, is dit natuurlijk een pluspunt, wat betekent dat de producten die u bestelt sneller naar u kunnen worden verzonden.

Er zijn nu veel fabrikanten van fotovoltaïsche modules op de markt en de prijzen zijn niet uniform.Als u zich meer zorgen maakt over de kostenprestaties, stel ik voor dat u net zo goed naar buitenlandse fabrikanten kunt kijken, bijvoorbeeld op de Chinese markt.

Als de grootste producent van zonne-energie ter wereld heeft China een complete industriële keten en kerntechnologie en biedt het consumenten kosteneffectieve fotovoltaïsche producten.De goede kwaliteit en acceptabele prijs trekken steeds meer buitenlandse klanten aan om voor Chinese productie te kiezen.

broken image

Het kopen van fotovoltaïsche modules in het buitenland is als het kopen van een geïmporteerde auto.Als de lokale distributeur (installateur) de eerste beschermingslaag is nadat u het product hebt gekocht, creëert de oprichting van een lokaal kantoor door het bedrijf een mogelijkheid om rechtstreeks met consumenten te communiceren. Maysun Solar heeft negen wereldwijde verkoopkantoren gevestigd in Duitsland, Nederland, Italië, Polen, Hongarije, Saoedi-Arabië, Indonesië en de Verenigde Arabische Emiraten, waardoor het merk klanten beter van dienst kan zijn.

Tegelijkertijd staan ​​meer dan 20 magazijnen in Europa in realtime stand-by. Vanaf het moment dat de bestelling is geplaatst, worden fotovoltaïsche modules non-stop vervoerd, zodat gebruikers fotovoltaïsche producten eerder kunnen ervaren en kunnen genieten van schone energie.

broken image

Fotovoltaïsche modules zullen in 2023 waarde blijven creëren voor de wereld

Hoewel de fotovoltaïsche industrieketen in 2022 de impact heeft ondervonden van meerdere factoren, zoals de epidemie, aardbevingen en stroomuitval, en het tekort aan siliciummaterialen de werkelijke output van modules heeft beperkt, is er nog steeds een aanzienlijke stijging ten opzichte van vorig jaar. Aangenomen wordt dat de totale output in 2023 zal blijven groeien en dat de productiecapaciteit van de modules naar verwachting 642 GW zal bereiken, een stijging van 22% op jaarbasis.China, als het belangrijkste land van de productiecapaciteit van modules, betekent dat meer overzeese gebruikers zullen de charme van de Chinese fotovoltaïsche industrie ervaren.

Daarnaast hebben de Verenigde Staten ook een anti-inflatiewet ingevoerd. De verwachting is dat de geïnstalleerde capaciteit de komende 5 jaar zal toenemen van 130GW naar 336GW. Tegenwoordig vergroten steeds meer landen hun geïnstalleerde capaciteit van fotovoltaïsche modules. Dit toont ook eens te meer aan dat deze groene energie een van de belangrijke energiebronnen zal zijn voor mensen om in de toekomst te overleven.