Welke invloed heeft het weer op PV-modules?

· zonnepanelen industrie Nieuws

Ik hoor mensen vaak zeggen: fotovoltaïek is "afhankelijk van de lucht". Ja, tot op zekere hoogte is dat zo. Als de zon ondergaat, stoppen de fotovoltaïsche modules met het opwekken van elektriciteit. De verlichtingsomstandigheden zijn de doorslaggevende factor bij het opwekken van fotovoltaïsche energie. Daarnaast heeft ook de bedrijfstemperatuur van de componenten invloed op de stroomopwekking. Als de temperatuur te hoog of te laag is, kan de efficiëntie van de foto-elektrische conversie afnemen. Wat zijn de effecten van verschillende weersomstandigheden op fotovoltaïsche modules? Vandaag geeft Maysun je een uitgebreide introductie.

broken image

1. Het regent
Als het continu regenachtig of wazig weer is, is de zonnestraling laag en als de bedrijfsspanning van het fotovoltaïsche systeem de startspanning van de omvormer niet bereikt, zal het systeem niet werken. Vooral bij platte daken, wanneer de regenval te hevig is, kunnen de fotovoltaïsche panelen doorweekt raken door regenwater vanwege de relatief lage beugelmontage van platte daken. Om de vorming van kleine vijvers als gevolg van overmatige waterophoping op het platte dak te voorkomen, kan vóór de regenbui een set drainagesystemen worden toegevoegd om het water effectief af te voeren.Zolang het water niet te diep lijkt, is de impact op de panelen zullen minimaal zijn.

broken image

2. Donder en bliksem
De DC-combinerbox, omvormer en andere apparatuurlijnen in het fotovoltaïsche systeem hebben bliksembeveiligings- en overbelastingsbeveiligingsfuncties. Wanneer abnormale spanningen zoals blikseminslag en elektrische lekkage optreden, wordt deze automatisch uitgeschakeld en losgekoppeld, dus er is geen veiligheidsprobleem. Bovendien zijn alle metalen frames en beugels op het dak geaard om de veiligheid bij onweer te garanderen. Ten tweede is het oppervlak van onze fotovoltaïsche modules gemaakt van superslagvast gehard glas, dat strenge tests heeft ondergaan bij het behalen van de EU-certificering.Over het algemeen is het moeilijk voor bliksem om fotovoltaïsche panelen te beschadigen. Bovendien is een goede aarding een belangrijke basis voor het slagen van bliksembeveiligingsmaatregelen.Over het algemeen zullen installateurs tijdens de installatie van de energiecentrale nadenken over het probleem van bliksembeveiliging en een aardingssysteem voor bliksembeveiliging bouwen.

broken image

3. Temperatuur op hoge temperatuur of lage temperatuur
Fotovoltaïsche modules halen energie uit licht in plaats van uit warmte. Het koude weer heeft dus niets te maken met de hoeveelheid fotovoltaïsche stroomopwekking. In regio's die gevoelig zijn voor temperaturen onder het vriespunt, wordt energie opgewekt wanneer zonlicht op de modules schijnt. In feite kan de koude temperatuur de prestaties van fotovoltaïsche modules uitstekend maken.Vanwege het bestaan ​​van een temperatuurcoëfficiënt, naarmate de fotovoltaïsche modules heter en heter worden, zal de hoge temperatuur ervoor zorgen dat het vermogen van de module afneemt. Wanneer de fotovoltaïsche module normaal werkt, is de standaard bedrijfstemperatuur van de cel 25°C. Onder de werkomstandigheden van meer dan 25 ° C, zal het uitgangsvermogen van de module dienovereenkomstig worden verzwakt elke keer dat de temperatuur met één graad stijgt.Op dit moment wordt de stroomopwekking van de fotovoltaïsche module beïnvloed door de temperatuurcoëfficiënt van de fotovoltaïsche module. moduul. Normaal gesproken daalt het uitgangsvermogen van fotovoltaïsche modules voor elke 1°C verhoging van de celtemperatuur met 0,42% van de referentiewaarde; de ​​temperatuurcoëfficiënt van onze Maysun Solar-modules is -0,34%.

broken image

4. Sneeuw
Fotovoltaïsche modules en sneeuw kunnen naast elkaar bestaan, en de stroomopwekking van fotovoltaïsche modules wanneer sneeuw bedekt is, hangt af van de kwaliteit en installatiemethode van fotovoltaïsche modules. Fotovoltaïsche modules worden geproduceerd door middel van thermische cyclustesten om extreme temperatuurveranderingen in hoge en koude klimaten aan te kunnen.Bij TC-testen worden modules onderworpen aan extreme temperatuurveranderingen. De geteste PV-modules werden in een klimaatkamer geplaatst, gekoeld tot -40°C, gewacht, vervolgens verwarmd tot 85°C en weer gelogd. De componenten worden ook onderworpen aan de maximale vermogensstroom wanneer de temperatuur stijgt, en dit proces wordt 200 keer herhaald.
Kies een zwarte framemodule of een volledig zwarte module met betere warmteabsorptieprestaties, die sneeuw sneller doen smelten dan gewone modules. Als u in een zeer besneeuwd gebied woont, is regelmatig sneeuwruimen van de modules essentieel.

broken image

5. Wees gegroet
Je zou je kunnen voorstellen dat een PV-module wordt vernield door een supersnelle hockeypuck. Deze worden echter ook getest. Gekwalificeerde componenten in het fotovoltaïsche netgekoppelde systeem moeten strenge tests doorstaan, zoals de maximale statische belasting (windbelasting, sneeuwbelasting) van 5400 Pa aan de voorkant, de maximale statische belasting (windbelasting) van 2400 Pa aan de achterkant en de impact van hagelstenen met een diameter van 25 mm met een snelheid van 23 m/s. Daarom zal hagel geen schade toebrengen aan het fotovoltaïsche energieopwekkingssysteem. Tenzij er een extreme hagelbui is, wanneer hageldeeltjes ter grootte van een ei de fotovoltaïsche panelen raken, zal de fotovoltaïsche centrale er waarschijnlijk onder lijden.

broken image

6. Tyfoon
Buitencomponenten moeten niet alleen bestand zijn tegen windbelasting, sneeuwbelasting, statische druk op het oppervlak van de component (zoals stapelen van componenten, vertrappeling, enz.) en ijsbelasting. De testmethode van IEC61215 met mechanische belasting vertegenwoordigt ook de windbelastingstest. Volgens de definitie van IEC61215: voor de windvlaagveiligheidsfactor van 2400 Pa komt dit overeen met een windsnelheid van 130 km/u (of 36,1 m/s). Volgens het tyfoonniveau, dat wil zeggen dat de samenstellende producten bestand moeten zijn tegen tyfoons boven niveau 12.

Het kiezen van een wetenschappelijk ontwerp, hoogwaardige componenten en beugels, en fotovoltaïsche zonnepanelen die aan de specificaties voldoen, zijn belangrijke factoren voor fotovoltaïsche energiecentrales thuis om extreme weersomstandigheden te weerstaan. Als de stroomopwekking afneemt of als er zich andere abnormale omstandigheden voordoen na extreem weer, moet tijdig contact worden opgenomen met het aftersalespersoneel om het systeem te controleren en te vervangen. Maysun Solar heeft 14 jaar professionele productie-ervaring, wij bieden u hoogwaardige en betrouwbare fotovoltaïsche modules en hebben een perfecte en tijdige after-sales service, welkom om contact met ons op te nemen!