Heeft u deze problemen met de backsheet van uw PV-module?

· Over fotovoltaïsche

De stabiliteit op lange termijn van fotovoltaïsche modules is de sleutel tot de continue productie van elektriciteit uit een fotovoltaïsch systeem. Als belangrijk onderdeel van het PV paneel beschermt de backsheet de cellen, maar er zijn enkele veel voorkomende problemen tijdens de productie en later gebruik. Hieronder vindt u een lijst met veel voorkomende problemen met PV backsheets die Maysun Solar voor u heeft samengesteld.

broken image

1. Vergeling
Bij het lamineren van fotovoltaïsche modules worden twee lagen lijmfilm gebruikt om de zonnecellen als één geheel aan het glas en de backsheet te hechten. Een van de twee lagen lijmfilm is meestal nodig om het UV-licht van de korte golf af te schermen. De backsheet zelf is bestand tegen UV-licht bij 300nm-380nm, maar een deel van de backsheet vergeelt toch onder UV-licht, waardoor de moleculaire bestanddelen van de backsheet-laag worden vernietigd en de totale prestaties van de backsheet afnemen, alsmede het reflectievermogen van de backsheet, dat het totale rendement van de module beïnvloedt.

Gefluoreerde materialen zijn inherent UV-bestendig wanneer zij niet anderszins zijn behandeld. Indien beide lagen van de film het UV-licht van de korte golf niet tegenhouden, zal het UV-licht rechtstreeks vergeling van de onderlaag veroorzaken. De vergeling van de backsheet zal de reflectie van zonlicht verminderen, wat op zijn beurt de absorptie van zonlicht door de zonnecel zal beïnvloeden en uiteindelijk het vermogen van de module zal verminderen.

broken image

2. Uitbolling
De locatie van de hot spot op de cel en de locatie van de onzichtbare tape zijn beide gevoelig voor opbolling van de backsheet, vooral wanneer de twee locaties elkaar overlappen, hetgeen voornamelijk wordt veroorzaakt door hoge temperaturen die leiden tot verdamping van het materiaal.
De UV-absorber in EVA zal het geabsorbeerde UV-licht omzetten in een deel van de warmte-energie en deze afgeven aan de module.
In het algemeen ligt de maximale werktemperatuur van een normale module tussen 70°C en 80°C. Volgens testgegevens zal de stijging van de temperatuur gevolgen hebben voor het afgegeven vermogen van de module, en voor elke stijging van de temperatuur van de module zelf met 1°C zal het afgegeven vermogen van de module met ongeveer 1 W afnemen. Daarom moet tijdens het selectieproces rekening worden gehouden met de warmteoverdrachtscoëfficiënt van het backsheet-materiaal.

broken image

3. Luchtbellen
De backsheet-strips veroorzaken een grote gradiënt tussen de convergerende strips, en het legpersoneel legt de EVA-strips niet op hun plaats, waardoor de EVA niet goed gevuld is. Tijdens het latere gebruik van de onderdelen zullen de luchtbellen geleidelijk uitzetten en zal het materiaal rond de luchtbellen oxideren en verslechteren, waardoor de levensduur van de onderdelen sterk wordt beïnvloed.

broken image

4. Krassen
Krassen kunnen op een aantal manieren ontstaan: 1. door de grondstof zelf; 2. door scherpe voorwerpen die krassen op de backsheet veroorzaken tijdens het vervoer op de transmissielijn; 3. door verwondingen veroorzaakt door trimmers tijdens het trimmen.
De belangrijkste rollen van de backsheet in de assemblage zijn vocht, stof en isolatie. Krassen op de backsheet verminderen sterk de vochtbestendigheid van de component, wat de oxidatie van de component zal versnellen, en de anti-isolerende eigenschappen zullen de veiligheidsprestaties van de component verminderen. Krassen verhogen ook de waterdoorlaatbaarheid van de backsheet, en overmatige waterdamp die de module binnendringt, leidt direct tot corrosie van het interne circuit, waardoor de module na verloop van tijd zijn vermogen verliest, en het interne circuit ook wordt vernietigd door ernstige oxidatie, waardoor de levensduur van de module eindigt.

broken image

Als uw PV backsheet een van deze problemen vertoont, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met het merkbedrijf waar u hem heeft gekocht. Naast backsheet problemen die PV stroomverlies kunnen veroorzaken, zijn er vele andere veel voorkomende problemen die kunnen voorkomen dat een PV systeem stroom produceert.

Maysun Solar, als een PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, voert een verscheidenheid aan tests uit tijdens het productieproces en kan u voorzien van kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen voor een product offerte.