Is het signaal in uw huis in orde na de installatie van PV?

· Over fotovoltaïsche

Laten we eerst duidelijk zijn: zonnepanelen hebben geen direct effect op het RF-signaal, maar het is mogelijk dat een PV-systeem het signaal verstoort. Waarom doet dit probleem zich voor? Wat moeten gebruikers (vooral zij die huishoudelijk gedistribueerde PV installeren) doen als ze dit probleem tegenkomen? Waarom bespreken we dit niet samen?

broken image

Wat is RF?


Het eerste wat we moeten begrijpen is wat RF (Radio Frequency) is. RF staat voor de elektromagnetische frequentie die in de ruimte kan worden uitgestraald, gaande van 300 kHz tot 300 GHz. RF-stroom is de afkorting voor een hoogfrequente wisselstroom veranderende elektromagnetische golf. Een wisselstroom die minder dan 1000 keer per seconde varieert wordt een laagfrequente stroom genoemd, terwijl een stroom die meer dan 10.000 keer varieert een hoogfrequente stroom wordt genoemd, en RF is zo'n hoogfrequente stroom. Wanneer stroom door een geleider loopt, wordt er een magnetisch veld rond de geleider gevormd; wanneer wisselstroom door een geleider loopt, wordt er een wisselend elektromagnetisch veld, een elektromagnetische golf genoemd, rond de geleider gevormd. Bij elektromagnetische golffrequenties onder 100kHz worden elektromagnetische golven geabsorbeerd door de grond en kunnen zij geen effectieve transmissie vormen, maar bij frequenties boven 100kHz kunnen elektromagnetische golven zich door de lucht voortplanten en worden gereflecteerd door de ionosfeer aan de buitenrand van de atmosfeer, waardoor een transmissie over lange afstand mogelijk wordt. Hoogfrequente elektromagnetische golven met een lange-afstandstransmissiecapaciteit noemen wij radiofrequentie.

broken image

Fotovoltaïsche systemen voor draadloze signalen


Fotovoltaïsche panelen worden gebruikt om zonne-energie te absorberen en lichtenergie om te zetten in elektrische energie. Fotovoltaïsche systemen vereisen elektrische apparatuur en elektronica om de door de PV-modules opgewekte gelijkstroom om te zetten in wisselstroom voor aansluiting op het net. Het frequentiebereik van de elektromagnetische straling die door de PV-panelen wordt geproduceerd ligt tussen zichtbaar licht en infrarood, wat een laagfrequent signaal is. Dit frequentiebereik overlapt niet met het frequentiebereik van WIFI, Bluetooth en andere draadloze netwerken. Daarom heeft het geen directe invloed op het WIFI-signaal.
Als voor de installatie van fotovoltaïsche panelen echter kabels vanaf het dak door muren en plafonds de kamer in moeten, met andere elektronische apparaten in de buurt van het pad. Dan zullen de fotovoltaïsche panelen zwakke elektromagnetische straling naar de omgeving produceren, en deze straling kan radiofrequentie-interferentie (RFI) op het TV- of draadloos signaal veroorzaken, wat op zijn beurt de signaalontvangstkwaliteit van de apparatuur beïnvloedt. Dit is een probleem in termen van elektromagnetische compatibiliteit. Elektromagnetische compatibiliteit is een holistisch concept met vele beïnvloedende factoren. De elektromagnetische omgeving van een fotovoltaïsch systeem is de som van de elektromagnetische verschijnselen die zich rond het PV-systeem voordoen.

broken image

De factor die de grootste invloed van elektromagnetische storingen veroorzaakt, is echter de omvormer in vergelijking met de PV-panelen. Wanneer de omvormer direct tussen gelijkstroom en wisselstroom schakelt, is de kans groter dat de uitgezonden elektromagnetische frequenties de signalen van elektronische apparatuur storen.

Behandeling

Gewone gebruikers kunnen dit effect minimaliseren door netwerkapparatuur op een verstandige manier te installeren en te omzeilen. Bijvoorbeeld door de kabels naar de andere kant van de kamer te trekken of ze door een hoger plafond te voeren. En om het EMC-probleem op te lossen, kunnen we proberen wat magnetische lussen in de stroomkabels aan te brengen.
Als de omvormer de oorzaak is, kunnen we gespecialiseerde apparatuur gebruiken om de interferentie van de omvormer te verminderen. Bijvoorbeeld filtercondensatoren. Gelukkig is dit probleem eigenlijk verleden tijd. Tegenwoordig hebben we zelden last van signaalstoring door de omvormer.
Als u signaalstoring in huis heeft, kunt u beter andere slimme apparaten in uw huis controleren dan PV-panelen en omvormers. Producten zoals laptops veroorzaken eerder signaalstoring dan PV-panelen.

broken image

Kortom, PV panelen hebben geen significante invloed op het signaal van elektronische apparaten die dagelijks in huis worden gebruikt en zijn een goede optie voor het grote publiek, Maysun Solar heeft een kwalitatief aanbod van zonnepanelen die aan uw behoeften voldoen. Wij zijn een module fabrikant opgericht in 2008 en hebben een schat aan expertise. Neem nu contact met ons op via WhatsApp en vraag een offerte aan. Vertrouw ons, het is de moeite waard.