Wat is de DC/AC-verhouding van een fotovoltaïsch systeem?

· Over fotovoltaïsche

Er zijn veel technische parameters die in aanmerking moeten worden genomen bij het ontwerpen van een PV-systeem, zoals de hellingshoek, azimut, moduleafstand, capaciteitsverhouding en andere technische parameters van de apparatuur, waarvan de capaciteitsverhouding één parameter is die in aanmerking moet worden genomen. Een redelijke capaciteitsverhouding zorgt er niet alleen voor dat de apparatuur optimaal functioneert, maar waarborgt ook de benuttingsgraad van de modules, die rechtstreeks verband houdt met de investering en de kostendekking van het PV-systeem.

broken image

Wat is de capaciteitsverhouding?


De capaciteitsratio is de verhouding tussen het vermogen van de modules en het nominale uitgangsvermogen van de omvormer in een PV-installatie. Als een PV-systeem is ontworpen met een capaciteitsverhouding van 1:1, maar als gevolg van de lichtomstandigheden en de temperatuur halen de PV-modules meestal niet hun nominale vermogen en draait de omvormer in principe niet op volle capaciteit. Het huidige ontwerp van de overtoewijzing is een doeltreffend middel om de totale benuttingsgraad van het PV-systeem te verbeteren, de eigendomskosten van het systeem te verlagen en de inkomsten te verhogen.

broken image

Factoren die de capaciteitsverhouding beïnvloeden


Er zijn vele factoren die de capaciteitstoewijzingsverhouding beïnvloeden, waaronder
 onvoldoende stralingsintensiteit
 hoge omgevingstemperatuur
 vlekken en stofschaduw
 niet optimale oriëntatie van de module gedurende de dag (volgbeugels hebben minder invloed)
 vermogensvermindering van de module
 matchingsverliezen binnen en tussen de strings

broken image

Wat zijn de principes voor de berekening van de tolerantieverhouding?

Er zijn drie categorieën tolerantieverhoudingen volgens verschillende principes. De eerste categorie is onder-toewijzing, d.w.z. dat de capaciteit van de modulezijde van de omvormer lager is dan de nominale capaciteit van de omvormer; de tweede categorie is compenserende over-toewijzing, waarbij de verhouding van de systeemcapaciteit wordt verhoogd op basis van het beginsel dat het systeem geen vermogensbeperking zal ondervinden; de derde categorie is actieve over-toewijzing, waarbij de verhouding van de systeemcapaciteit wordt verhoogd op basis van het beginsel dat de LCOE van het systeem het laagst is, aangezien de omvormer vermogensbeperking zal ondervinden, het systeem wat energie zal verliezen, maar de gecombineerde investering en output zullen resulteren in de laagste kosten per kWh van het systeem. De kosten van elektriciteit worden geminimaliseerd. Een matige verhoging van de capaciteitsverhouding van modules en omvormers zal niet alleen de benuttingsgraad van de omvormer verbeteren, maar ook de economische efficiëntie van de installatie. Lees 'Hoe de kosten van elektriciteit te berekenen' door Maysun.

De belangrijkste reden voor overmatching is dat de PV-modules in de praktijk niet het gewenste piekvermogen halen, en momenteel worden PV-centrales in Europa doorgaans ontworpen met een capaciteitsverhouding van 1,2-1,4, in de VS en India ongeveer 1,4 keer, en in Japan zelfs 2 keer.

broken image

Voordelen van overmatching


Vermindering van de investeringskosten van het systeem en verbetering van het investeringsrendement is een van de belangrijkste doelstellingen van het ontwerp en de optimalisering van PV-installaties. Er worden ook hoge eisen gesteld aan de overmatching, zoals het vermogen om gelijkstroomapparatuur op te nemen en het vermogen om warmte af te voeren gedurende lange bedrijfsuren. U kunt "Omvormer selectie en installatie" lezen door Maysun

1. Het kan het gebrek aan licht compenseren, het machtsverlies verminderen dat door temperatuur, stof, moduledemping, enz. wordt veroorzaakt. Het kan de PV-installatie maken de geschatte outputmacht bereiken en stabiele macht aan het net verstrekken.
2. De omschakelaar kan langer in de ochtend en avonduren werken. Aangezien de omschakelaar de gelijkstroom-inputmacht nodig heeft om zijn opstartdrempel te bereiken alvorens het kan beginnen. Daarom kan, bij dezelfde zonlichtintensiteit, een verhoging van de capaciteitsverhouding ervoor zorgen dat de PV-modules een hoger vermogen afgeven, de omvormer eerder start en later stopt, de tijd voor het opwekken van stroom langer is en de lokale lichtbronnen beter kunnen worden benut.
3. Verbetering van de benuttingsgraad van omvormers, lokale boosters, stroomdistributie en onderstationapparatuur, verdunning van de investeringskosten van nutsbedrijven, aanzienlijke vermindering van de projectkosten en verlaging van de kosten van stroomopwekking.

broken image

Maysun Solar, als een PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om ons te contacteren voor een product offerte.