Aanwijzingen voor de keuze en installatie van omvormers voor huishoudelijke fotovoltaïsche systemen

Meestal moeten mensen, nadat ze hebben gekozen voor de aanschaf van een PV-paneel voor thuis, het gekochte PV-paneel afstemmen op een reeks accessoires. De omvormer is een zeer belangrijk onderdeel van het PV-systeem, dat de effectieve werking en stroomopwekking van het PV-systeem in stand houdt. Dit artikel geeft enig advies over de selectie en installatie van omvormers.

Soorten
Een fotovoltaïsche omvormer is een elektrisch apparaat dat zonne-energie omzet in elektrische energie. Dit type omvormer wordt gewoonlijk op natuurlijke wijze gekoeld, met behulp van luchtstroom om de warmte af te voeren, en heeft geen extra koelsysteem nodig. Het heeft een hoge beschermingsgraad van de behuizing (gewoonlijk is IP65 vereist), vereist weinig aanpassingen aan de omgeving voor de installatie en is minder duur. Aangezien de omvormer buiten wordt geïnstalleerd, zal het geluid dat door de werking van de omvormer wordt gegenereerd ook veel minder invloed hebben op de gebruiker, maar een goede bescherming van de apparatuur is vereist. Het is vermeldenswaard dat de geluidsindex van de omvormer niet hoger is dan 65 decibel, wat geen geluidsgevaar oplevert.
Om meer te leren over omvormermerken, kunt u dit artikel lezen dat in het verleden door Maysun is gepubliceerd: Top 10 wereldwijde fabrikanten van omvormers in 2022

broken image

Vermogen
Het geselecteerde vermogen van de omvormer zou het maximumvermogen van de PV-cel array moeten evenaren. Het nominale uitgangsvermogen van de PV-omvormer wordt over het algemeen gekozen om vergelijkbaar te zijn met het totale ingangsvermogen, (gewoonlijk wordt over-matching gecontroleerd binnen 1,3), om kosten te besparen.

Capaciteit
De keuze van de capaciteit van de omvormer kan worden geoptimaliseerd op basis van de installatieomstandigheden. Als de plaats van installatie aan het begin van de ontwerpfase niet duidelijk is en niet volledig is overwogen, moet u een zo klein mogelijke PV-omvormer kiezen om meerdere onafhankelijke vermogenstracking te bereiken en, indien nodig, een micro-omvormer om maximale vermogenstracking te bereiken voor kleinere eenheden, om zo problemen zoals serie-parallelle mismatches later te voorkomen omdat de plaats niet groot genoeg of niet regelmatig genoeg is.

broken image

MPPT-regelaar
In huishoudelijke gedistribueerde PV-systemen is het vanwege de beperkingen van het dak, wanneer het type PV-plein, de oriëntatie van de installatie en de hellingshoek van de installatie verschillend zijn, of wanneer sommige van de modules op bepaalde tijden in de schaduw liggen, raadzaam PV-omvormers te gebruiken met meervoudig onafhankelijke MPPT-regelfuncties, die het systeem flexibeler kunnen configureren, potentiële efficiëntieverliezen van het systeem en verliezen bij de stroomopwekking kunnen beperken, de efficiëntie van de stroomopwekking kunnen verbeteren en een maximale opbrengst voor de gebruiker kunnen verkrijgen.

broken image

Op welke punten moet ik letten bij het installeren van de omvormer van een PV-systeem?


Als kerncomponent van een PV-systeem is de omvormer rechtstreeks van invloed op de stroomopwekkingscapaciteit van het systeem en moet op de volgende punten worden gelet.


(1) Aangezien de verbinding tussen de omvormer en het net de impedantiekarakteristieken van de omvormer verandert, is het gemakkelijk om resonantie in de omvormer zelf te veroorzaken, wat meestal voorkomt wanneer meerdere omvormers parallel worden aangesloten.
(2) De omvormer moet na installatie door een persoon worden gecontroleerd, gemarkeerd en geregistreerd.
(3) De verbinding tussen het ventilatiekanaal van de omvormer en het externe kanaal moet zacht zijn aangesloten om mechanische ruis door mechanische trillingen te voorkomen.
(4) Wanneer het geluid van de omvormer toeneemt en er een geur ontstaat, moet de aandacht hierop worden gevestigd, moeten de interne storingen van de omvormer worden gecontroleerd en moeten de eventuele oorzaken worden opgespoord.
(5) Besteed aandacht aan het opsporen van lekkage van de omvormer, aarding, fasevolgorde, enz. tijdens de installatie en inbedrijfstelling.
(6) Bij de inbedrijfstelling van de omvormer moeten ten minste 2 personen tegelijkertijd aanwezig zijn, en let op de veiligheidsbescherming van de bediener.

broken image

De combinatie van hoogwaardige omvormers en hoogwaardige fotovoltaïsche panelen zal u helpen om een uitstekend verdeeld PV-systeem voor uw huis te bouwen, waardoor uw leven groener, efficiënter en handiger wordt.


Als een PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan MaysunSolar u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen en ervaring in het bouwen van PV-systemen, klik op de knop hieronder om ons te contacteren voor een product offerte.