Wat zijn de beste fotovoltaïsche panelen voor besneeuwde gebieden?

Er is een bijna onstuitbare wereldwijde trend dat steeds meer huiseigenaren kiezen voor de installatie van fotovoltaïsche panelen. Maar voor mensen die meer dan vier maanden per jaar een lange winter doormaken, zijn kou en sneeuw de grootste zorgen over de overgang naar zonne-energie. Dus, kunnen besneeuwde gebieden worden uitgerust met fotovoltaïsche panelen? Welk type panelen moet ik kiezen? En hoe moeten ze worden geïnstalleerd? Dit artikel beantwoordt al uw vragen.

broken image

Fotovoltaïsche panelen kunnen gewoon werken in koude gebieden

Theoretisch kunnen PV-panelen werken in een bereik van -40°C tot 80°C. De optimale bedrijfstemperatuur voor PV-panelen is 25°C. Voor elke temperatuurstijging van 1°C daalt het rendement van de stroomproductie met 0,3%-0,4%, de zogenaamde temperatuurcoëfficiënt. Fotovoltaïsche cellen zijn een halfgeleiderapparaat met negatieve temperatuureigenschappen: hoe lager de temperatuur, hoe beter het vermogen. Het is duidelijk dat fotovoltaïsche panelen in koude gebieden optimaal elektriciteit kunnen opwekken, terwijl daarentegen te hoge temperaturen de energieopbrengst van fotovoltaïsche panelen kunnen beperken.
Bovendien is sneeuw op de grond een goede zaak voor PV-panelen, vooral als u dubbelzijdige modules met dubbele beglazing hebt geïnstalleerd. De witte sneeuw op de grond werkt als een spiegel en reflecteert veel zonlicht op de achterkant van het paneel, waardoor het vermogen van het paneel sterk toeneemt.
Lees voor meer informatie onze vorige blogpost over hoe fotovoltaïsche panelen werken in de winter

broken image

De echte bedreiging van koude en sneeuw voor PV-panelen

Hoewel koude temperaturen goed zijn voor het opwekken van elektriciteit met PV-panelen, kunnen te lage temperaturen en zware sneeuw soms onomkeerbare schade toebrengen aan PV-panelen. De echte dreiging komt van zware sneeuw en het binnendringen van waterdamp.
Zware sneeuw
De sneeuw die de panelen bedekt, verhindert niet alleen rechtstreeks dat de panelen zonlicht absorberen, maar excessieve sneeuw kan de modules ook gemakkelijk vervormen of zelfs beschadigen, waarbij in sommige sneeuwgebieden 's nachts genoeg sneeuw wordt geaccumuleerd om de panelen te pletten.
Het binnendringen van waterdamp
Daarnaast kunnen sneeuw, ijs en ijzel ook ijspilaren vormen tussen de modules van een PV-generator. Deze pilaren kunnen gemakkelijk water in de circuits en toestellen zoals de backsheets van de modules en de aansluitdozen brengen, wat leidt tot schade aan de elektrische isolatie en kortsluitingsfouten.

broken image

In het licht van deze bedreigingen moeten we voorzichtiger zijn bij het kiezen van de meest geschikte PV-panelen, omvormers en andere apparatuur voor uw installatie, en een professionelere installateur kiezen om de installatie, de bediening en het onderhoud af te stemmen op de plaatselijke omstandigheden. Voor meer hierover kunt u onze vorige blogpost lezen: 6 tips om u te leren hoe u het rendement van fotovoltaïsche stroomopwekking kunt verbeteren.

Wat is het beste PV-paneel voor koude en besneeuwde gebieden?

Voor koude en besneeuwde klimatologische omstandigheden kunnen PV-bedrijven de potentiële risico's effectief aanpakken door de productieprocessen te verbeteren en de materialen te upgraden.
Modules met hoge sneeuwbelasting gebruiken
Hoogwaardige aluminiumlegeringen kunnen de sterkte van de bezel aanzienlijk verhogen. Door dikkere en bredere profielen van aluminiumlegeringen te gebruiken en versterkingsstaven in het midden van de module toe te voegen, kan de mechanische belasting van de module met meer dan 20% worden verhoogd, waardoor de sneeuwbelasting van de module toeneemt en deze bestand is tegen zwaardere sneeuw.
Gebruik van modules met dubbele beglazing
Glas is de anorganische stof silica, dezelfde stof als zand. Door de organische achterplaat aan de achterzijde te vervangen door glas wordt het binnendringen van waterdamp voorkomen, PID voorkomen en de levensduur van de module verlengd.

broken image

Onlangs heeft Maysun Solar een op maat gemaakt moduleproduct met hoge sneeuwbelasting en dubbele beglazing ontwikkeld op basis van de eisen van een Scandinavische klant: TwiSun X. Het dubbelzijdige glas van TwiSun X is een PV-glas met hoge efficiëntie en omgekeerde doorlaatbaarheid, geproduceerd door middel van zuivere fysische hardingstechnologie en geleverd door Tesla's leverancier van PV-glas uit de Solar Roof-serie; het 30 mm frame is gemaakt van een sterkere 6005-T6 aluminiumlegering. Het 30mm frame is gemaakt van een sterkere 6005-T6 aluminiumlegering met een dikkere en bredere spouw; twee extra aluminiumlegering versterkingsstaven van hetzelfde materiaal zijn toegevoegd aan de achterkant van de module om de mechanische belasting van de module met 20% te verhogen, met een frontale sneeuwbelasting van 6000 Pa.
Klik op onderstaande knop voor meer informatie over het product.