Hoe gebruik ik fotovoltaïsche modules met dubbele beglazing?

· Over fotovoltaïsche

Een dubbelzijdige module is, zoals de naam al aangeeft, een module die aan beide zijden van de zonnecel elektriciteit opwekt. Om ervoor te zorgen dat de achterzijde van het zonnepaneel ook transparant is, is de voorzijde van het paneel bedekt met een laag glas en is de achterzijde een transparante achterwand of glas. Een module met dubbele beglazing is een module met beide zijden ingekapseld in glas.
Wanneer de zon op een module met dubbele beglazing schijnt, wordt een deel van het licht door de omgeving naar de achterkant van de module gereflecteerd, wat door de cel kan worden geabsorbeerd en zo bijdraagt tot de fotostroom en het rendement van de cel.

broken image

Voordelen van modules met dubbele beglazing

Efficiëntie
Dubbelwandige modules kunnen aan beide zijden elektriciteit opwekken, zodat ze aan de achterzijde meer vermogen genereren dan enkelwandige modules. In ongebruikte omgevingen kunnen dubbelwandige modules 5%-30% meer vermogen opwekken, met een veel hogere totale efficiëntie dan enkelwandige modules.
Lange levensduur
Glas is anorganisch silica, dezelfde stof als zand, en is beter bestand tegen weersinvloeden, corrosie, slijtage en brand dan elke bekende kunststof. Ultraviolet licht, zuurstof en vocht kunnen plastic backsheets geleidelijk aantasten, waarbij het oppervlak krijt en zelfs breuken vertoont. Glas lost het verweringsprobleem van de module voorgoed op. Deze eigenschap maakt modules met dubbele beglazing geschikt voor een breed scala aan toepassingen, zoals hoge temperaturen, hoge vochtigheid, woestijnen, kusten, en nog meer in gebieden met veel zure regen of zoutnevel. Bijgevolg hebben modules met dubbele beglazing een levensduur tot 30 jaar en een vermogensgarantie van maar liefst 80%.

broken image

Factoren die het vermogen van dubbelzijdige modules beïnvloeden

Vergeleken met conventionele modules worden dubbelzijdige modules beïnvloed door vele andere factoren, waaronder het vermogen aan de achterzijde, de installatiehoogte, de reflectiviteit van de scène, de beugelstructuur en de installatiemethode van de module.
Invloed van de installatiemethode
Bij de installatie van een bifaciale module moet de sandaalstrip aan de rand van de module worden geplaatst om schaduw op de achterzijde van de module te voorkomen, en moeten andere componenten (zoals de omvormer) worden verminderd om schaduw op de achterzijde van de module te voorkomen.
Invloed van de omgeving
Door de verschillende reflectiviteit in verschillende installatieomgevingen varieert de vermogenswinst aan de achterzijde van bifaciale modules van 10 tot 30%. Volgens de gegevens wordt de maximale winst behaald wanneer de reflecterende achtergrond bestaat uit witte verf. Hoe hoger het reflectievermogen van de omgeving, hoe hoger de door de achterzijde van de module ontvangen bestraling en hoe hoger de overeenkomstige vermogenswinst van het bifaciale modulesysteem.
Invloed van de montagehoogtehoek enz.
De montagehoek, de hoogte boven de grond en de oriëntatie van de bifaciale modules zijn ook van invloed op de stroomopwekking van het modulesysteem. In verspreide elektriciteitscentrales op daken kunnen bifaciale modules, als aan de belastingseisen is voldaan, tot een grotere hoogte boven de grond worden gebracht om het verstrooide en gereflecteerde licht van de achterzijde volledig te absorberen, wat resulteert in een hogere stroomopwekking en opbrengst.

broken image

Toepassingsscenario's voor bifacial modules

Vanwege de dubbelzijdige kenmerken van bifacial modules voor het opwekken van stroom, absorbeert de voorkant van de module direct zonlicht, terwijl de achterkant gereflecteerd licht van de grond en verstrooid licht uit de lucht ontvangt, zodat zowel de voor- als de achterkant stroom kunnen opwekken. Daarom zijn bifacial modules geschikt voor installatie in verschillende scenario's, zoals fotovoltaïsche landbouw, grondcentrales, waterkrachtcentrales, daken van huishoudens, snelwegen, parkeerplaatsen, BIPV's, enz.
In agrarische PV
In agrofotovoltaïsche centrales kan het witte membraan van de overkapping zonlicht naar de achterkant van de module reflecteren, waardoor de vermogenswinst tot meer dan 35% kan toenemen in vergelijking met conventionele modules.
In waterkrachtcentrales
PV-centrales gebouwd op visvijvers en reservoirs maken gebruik van het wateroppervlak om zonlicht te reflecteren op de achterzijde van de bifacial modules, wat de stroomopwekking van het bifacial modulesysteem kan verhogen, terwijl water, als een natuurlijk warmteopslaglichaam, een natuurlijk koelend effect heeft op de modules, wat op zijn beurt de stroomopwekkingsefficiëntie van de modules verbetert.

broken image

Met de voortdurende ontwikkeling van PV-moduletechnologie, zijn bifacial modules een effectieve oplossing geworden om de kosten van elektriciteit voor energiecentrales te verlagen en het rendement op investering voor PV-energiecentrale projecten te verhogen vanwege hun uitstekende bifacial stroomopwekking prestaties.


Maysun Solar, als fabrikant van PV-modules met 15 jaar professionele ervaring, heeft ook een breed scala aan dubbelzijdige modules met dubbele beglazing, geïnteresseerden kunnen op de onderstaande knop klikken voor meer informatie over de producten, of contact met ons opnemen via WhatsApp.