Hoe kan ik het rendement van mijn bifacial moduleontwerp optimaliseren?

· Over fotovoltaïsche

Als een module die aan beide zijden elektriciteit kan opwekken, kan de achterzijde van een bifaciale module naast de normale stroomopwekking aan de voorzijde ook verstrooid en gereflecteerd licht uit de omgeving ontvangen, en heeft daardoor een hogere totale stroomopwekkingsefficiëntie. Dit is wat u moet weten om de efficiëntie van een dubbelzijdige module te maximaliseren.

broken image

Koopadvies - kies zonnepanelen met dubbele beglazing

Naast het kiezen van een zonnepaneel met hoog vermogen, moet u ook aandacht besteden aan de verpakking van de module als u een hoog rendement wilt genereren. De dubbelzijdige module is bedekt met een laag glas aan de voorzijde en ingekapseld door een transparante backsheet of glas aan de achterzijde, genaamd dubbelzijdig enkel glas of dubbelzijdig dubbel glas.
1. Het glas van modules met dubbele beglazing is hoogst bestand tegen slijtage en is geschikt voor diverse toepassingen zoals hoge temperatuur, hoge vochtigheid, woestijn en besneeuwde omgevingen.
2. de glasisolatie is superieur aan die van de backsheet, voldoet aan hogere systeemspanningen en bespaart de kosten van het PV-systeem
3. de demping van gewone modules is ongeveer 0,7% en die van dubbelglasmodules is ongeveer 0,5%;
4. hoge machtsoutput per eenheidsgebied, met een 5%-25% verhoging van machtsgeneratie;
5. De garantieperiode is tot 30 jaar, vergeleken met 25 jaar voor andere modules.

broken image

Installatie advies

Dubbele beglazing modules kunnen het vermogen van een module met 20-30% verhogen wanneer de omstandigheden ideaal zijn. De achtergrondreflectie van de installatielocatie bepaalt hoeveel stroom er aan de achterkant wordt opgewekt, en de achterkant zal alleen efficiënter zijn als deze zoveel mogelijk gereflecteerd en verstrooid licht ontvangt.
Bij de berekening van de afstand tussen de arrays moet rekening worden gehouden met het belangrijkste gebied met directe reflectie tijdens de belangrijkste uren van daglicht, terwijl andere gebieden alleen diffuse reflecties ontvangen van de hemel of omringende gebouwen, met een zwakke intensiteit van bestraalde energie. Het beste gebied voor het leggen van grondmateriaal is geconcentreerd in het projectiegebied direct onder de module en kan worden uitgebreid met 50 cm - 100 cm in de richting van de lichtbron, afhankelijk van de grootte van de module, de montageparameters en de geografische ligging, om een optimaal evenwicht tussen kosten en opbrengst te bereiken.

broken image

Het is belangrijk op te merken dat de berekening van de DC/AC-verhouding ook verschilt van die van een enkelzijdige module. Andere DC/AC-verhoudingen voor zonnepanelen vindt u in "Belangrijke parameters voor het ontwerpen van PV-systemen: DC/AC-verhouding".

Het reflectievermogen verhogen

Door de optimale kantelhoek en positie van de dubbelzijdige module te kiezen, kan het vermogen van het systeem effectief worden verhoogd door de bodemreflectie te verhogen.
1. Gangbare methoden om het reflectievermogen van de grond te verhogen zijn het leggen van betonnen vloeren, het schilderen van reflecterende witte verf, het leggen van wit grind of kiezels, het leggen van wit reflecterend materiaal, enz. Reflectievermogen: zand/cement > land > gras > water, het reflectievermogen bij benadering kan worden gevonden in de onderstaande grafiek, waarbij het reflectievermogen van cementgrond tussen 20% en 40% ligt.

broken image

2. Vermijd directe beschaduwing van de achterkant van de PV-module door de steun, of de sandalen van de steun moeten ten minste 5 cm van de achterkant van de module verwijderd zijn.
3. Vermijd zoveel mogelijk dat de achterkant van de module wordt overschaduwd door converters, omvormers, kabels, enz.
4. Bij installatie van bifaciale modules op een plat dak onder de beste hellingshoek kunt u stroomopwekking winnen door ze wit te schilderen, enz.
Als u in een sneeuwgebied op hoge breedtegraad woont, zal de sneeuw op de grond veel zonlicht naar de achterkant van de PV-panelen reflecteren, waardoor de stroomopwekkingscapaciteit van de panelen sterk toeneemt en de sneeuw op de modules gemakkelijk smelt.

Maysun Solar, een fabrikant van fotovoltaïsche modules met 15 jaar ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen voor een productofferte.