Kent u de halfslachtige techniek bij het kiezen van zonnepanelen?

· Over fotovoltaïsche

Efficiëntie is altijd de sleutel tot de fotovoltaïsche industrie, maar naarmate de efficiëntie van cellen toeneemt, brengt de verhoogde stroom in de seriekring grotere resistieve vermogensverliezen met zich mee, waardoor de ontwikkeling van celmodules een knelpunt wordt. Dit heeft geleid tot een knelpunt in de ontwikkeling van batterijmodules. Hoe de verliezen te verminderen is de sleutel geworden tot het verbeteren van de efficiëntie, en zo werd de technologie van de halfcelmodule geboren.

broken image

Lasersnijtechnologie
Bij de halfceltechnologie wordt de cel doorgaans met behulp van lasersnijden in twee identieke helften gesneden in een richting loodrecht op de hoofdrasterlijn van de cel, die vervolgens in serie worden gelast. De stroom wordt veranderd in de helft van het origineel met behoud van dezelfde uitgangsspanning, waardoor het vermogensverlies aanzienlijk wordt beperkt.
Aan de buitenkant kunt u het verschil zien tussen de halfcelmodules. Door het ontwerp van de serie-parallelle structuur wordt de module in de lengterichting in tweeën gedeeld, wat overeenkomt met twee parallel geschakelde kleine modules, waarbij de stroom aan de achterkant van de module door een zinkstrip in het midden wordt getrokken en via een driedelige aansluitdoos naar de stroomverbruikende apparatuur wordt geleid.
De belangrijkste soorten snijapparatuur die in de fotovoltaïsche industrie worden gebruikt zijn diamantsnijmachines en lasersnijmachines. Lasersnijden is mainstream geworden door het hogere rendement van lasersnijden en de komst van de "niet-destructieve snijtechnologie".

Conventionele lasersnijtechnologie, die wordt gedomineerd door laser en mechanisch snijden, heeft een hoger schadepercentage dan niet-destructieve snijtechnologie en is gevoelig voor snijstof.
Niet-destructieve snijtechnologie verhoogt het rendement tot meer dan 99% en is gebaseerd op het principe van het gebruik van een laser in combinatie met een koelsysteem om de cel te breken onder thermische spanning en snelle afkoeling, waardoor de breuk zich gestaag uitbreidt in de richting van de snede.

broken image

Verloop van het snijden van halve cellen
In het algemeen is het snijden van halve cellen verdeeld in vier stappen: laden, snijden, inspectie en verzamelen, en zijn er 1-2 personen nodig om de bewerking te voltooien.
Bij het snijden van cellen moeten parameters als laservermogen en scribingsnelheid worden ingesteld op basis van de grootte, dikte, vervorming en capaciteitsvereisten van de cel. Na de instelling voert de operator de gesorteerde cellen in de machine en transporteert de cellen naar de lasersnijtafel via een robotarm en een transportband.
Om de stabiliteit van de cellen tijdens het snijproces te garanderen, is de tafel voorzien van luchtgaten. De vacuümpomp wordt ingeschakeld en de cellen worden geadsorbeerd en aan de console bevestigd. Na het snijden worden de cellen geïnspecteerd en de cellen die wel en de cellen die niet doorkomen worden afzonderlijk verwerkt. Het snijden van de halve cellen is een contactloos proces, waardoor beschadiging en besmetting van de cellen wordt voorkomen.

broken image

Wat zijn de voordelen van halfcelbatterijen?

1. Kleinere cellen verminderen het verbruik van weerstand en verbeteren het rendement van de fotovoltaïsche omzetting.
2. Een kleiner schaduwoppervlak vermindert het risico van hot spots door de opwarming van de zonnecelmodule.
3. Ontwerp van seriële en parallelle circuits om het verlies aan stroomverschil tussen de modules als gevolg van inconsistente celprestaties te beperken.
4. Grotere tussenruimte tussen de cellen om secundaire reflectie van licht binnen de module mogelijk te maken, waardoor de optische benutting wordt verbeterd.

broken image

Maysun Solar, als PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, heeft ook een breed scala aan half-cel modules, geïnteresseerden kunnen op de knop hieronder klikken voor productdetails of contact met ons opnemen via WhatsApp.