Enkele dingen die u moet weten over de keuze van de beste hellingshoek voor fotovoltaïsche panelen

· Over fotovoltaïsche

Zoals vermeld in vele artikelen in het verleden, heeft de positie en de hoek van plaatsing van het PV-paneel tijdens het installatieproces een zeer belangrijke invloed op het verhogen van het rendement van de PV-module, en het is rechtstreeks van invloed op de hoeveelheid elektriciteit die door de PV-module gedurende het hele jaar wordt opgewekt. Daarom laat ik u in dit artikel zien hoe u de beste plaatsingshoek voor uw eigen PV-panelen kunt berekenen. Maysun Solar heeft in een eerder artikel al enkele lessen gegeven over hoe u kunt bepalen of uw dak geschikt is voor PV installatie, die u kunt lezen als u geïnteresseerd bent:

Waarom moet ik me zorgen maken over de plaatsing en de hoek van mijn PV-panelen?

Het is belangrijk te begrijpen dat het doel van het berekenen van de optimale hellingshoek is om de maximale zonnestraling te krijgen. En de zonnestraling is het sterkst wanneer de zon direct op de aarde staat. Bijvoorbeeld het equatoriale gebied gedurende het hele jaar, en dan het gebied waar de twee lijnen zich bevinden wanneer de zon direct boven de Kreeftskeerkring staat. Dus in theorie geeft het plaatsen van de PV-panelen loodrecht op de zonnestralen de meeste warmte uit het licht, maar dit is moeilijk te doen in een installatie omdat de hoogtehoek van de zon gedurende de dag voortdurend verandert. Tegelijkertijd worden veel woningen geïnstalleerd met vaste PV-montages, die, in tegenstelling tot PV-montages met volgsystemen, de zon niet automatisch volgen om hun eigen hoek aan te passen. Daarom moeten we de optimale hellingshoek voor de opstelling van de PV-modules berekenen aan de hand van de plaatselijke dimensie, om het hele jaar door de maximale zonnestraling te verkrijgen.

broken image

De hellingshoek van zonnepanelen wordt bepaald door de breedtepositie van de wereld waarin u zich bevindt ten opzichte van het noordelijk en zuidelijk halfrond. Het is bekend dat de autotransfer en rotatie van de aarde ervoor zorgt dat de zon op verschillende momenten van de dag en in verschillende seizoenen staat. Om de maximale intensiteit van het daglicht de zonnepanelen te laten bereiken, moeten we de oriëntatie van de zonnepanelen bepalen en de optimale hellingshoek berekenen. Dit hangt af van twee factoren: Ten eerste de geografische ligging van de installatieplaats. De tweede is de tijd van het jaar waarin de zonne-energie het meest nodig is, d.w.z. wanneer de lichtintensiteit het hoogst is.

Hoe bereken ik de optimale hellingshoek?

In het algemeen moeten PV-panelen in de winter onder een grotere hoek ten opzichte van de grond staan, om de lage zon te vangen die in de meeste winters voorkomt, en in de zomer onder een kleinere hoek ten opzichte van de grond, om de opbrengst te maximaliseren. Hier volgen enkele methoden om de hellingshoek te berekenen.
Methode 1:
De optimale hellingshoek moet worden verhoogd met 15 graden naar de breedtegraad van de installatieplaats tijdens de wintermaanden en afgetrokken met 15 graden van de dimensie van de installatieplaats tijdens de zomermaanden. Als u bijvoorbeeld op 50 graden noorderbreedte woont, zou de hellingshoek van uw PV-panelen in de winter 65 graden moeten zijn. In de zomer zou dat 35 graden zijn.
Woont u dicht bij de evenaar, dan wordt de werking heel eenvoudig. Zet de panelen gewoon haaks op de grond en u krijgt de optimale hellingshoek.

broken image

Methode 2:
Deze methode is iets ingewikkelder om te berekenen dan de eerste, maar is nauwkeuriger en de resultaten zijn optimistischer. We moeten het resultaat berekenen door de lokale dimensie te vermenigvuldigen met 0,9 en er 29° bij op te tellen in de winter. Nemen we nog steeds het voorbeeld van 50°N, dan is de optimale hellingshoek 50*0,9 + 29 = 74°. Deze hoek is ongeveer 10 graden steiler dan de normale methode, maar maakt zeer effectief gebruik van de middagzon. Het is bekend dat in de winter de dagen kort zijn en de middagzon het sterkst van de dag is.
Bovendien moeten we de lokale dimensie berekenen door de lokale dimensie te vermenigvuldigen met 0,9 en 23,5° af te trekken tijdens de zomermaanden om het resultaat te krijgen. In het bovenstaande voorbeeld is de optimale hellingshoek in de zomer 21,5°. Waarom 23,5° aftrekken? Omdat de kreeftskeerkring op 23°26' ligt en hier bij benadering 23,5° wordt genomen.
Als u in de lente en de herfst de beste kantelhoek wilt krijgen, trekt u 2,5° af van de dimensie van de plaats.

broken image

Bovendien moeten bewoners van het noordelijk halfrond hun fotovoltaïsche panelen op het zuiden richten, waarbij het zuidoosten het beste is. Bewoners van het zuidelijk halfrond moeten de panelen naar het noorden gericht hebben. Als het uitkomt, moeten we het aanpassen aan de specifieke lokale zonlichtomstandigheden.


Als een PV-module fabrikant met 15 jaar ervaring in de industrie, heeft Maysun Solar vele kleine, middelgrote en grote PV-projecten geland en uitgevoerd en heeft langdurige en stabiele relaties opgebouwd met vele uitstekende installateurs. U bent van harte welkom om contact met ons op te nemen voor de laatste module offertes of om PV gerelateerde vragen te stellen.