Op weg naar zelfvoorziening op energiegebied: zonnepanelen op het balkon

· zonnepanelen industrie Nieuws

De crisis van de stijgende elektriciteitsprijzen treft ons al, met steeds hogere rekeningen waardoor iedereen klaagt. Tegelijkertijd neemt de energiecrisis toe. Het vinden van hernieuwbare energie is onontbeerlijk en zonne-energie is een hernieuwbare energiebron die we zo snel mogelijk kunnen gebruiken, dus het installeren van fotovoltaïsche panelen is een gunstige optie. Maar niet iedereen heeft een eigen vrijstaand huis en niet iedereen kan zich een volledige fotovoltaïsche installatie veroorloven. In deze gevallen is balkon-PV een kosteneffectieve en milieuvriendelijke oplossing.

broken image

Wat is balkon-PV

De ontwikkeling van gedistribueerde PV in steden wordt vaak beperkt door de beschikbaarheid van daken, en er zijn verschillende PV-toepassingsmodellen ontstaan om gedistribueerde PV-installaties te bouwen. Balkon-PV is een nieuw model dat onlangs is ontstaan, waarbij gebruik wordt gemaakt van balkonbronnen voor de aanleg van zonnestroomsystemen.
Het voordeel van de installatie van fotovoltaïsche installaties op balkons is dat er geen afzonderlijke dakbronnen nodig zijn, noch in woongebouwen, noch in flatgebouwen. Zonder de hoofdstructuur van het gebouw te beschadigen, worden de PV-modules op het balkon buiten het huis gelegd, en natuurlijk kunnen ze met een paar stuks op muren, terrassen, tuinen worden geïnstalleerd. Ze nemen niet alleen een klein oppervlak in beslag, ze maken ook volledig gebruik van de middelen van het gebouw en realiseren architectuur, milieubescherming, energiebesparing, energieopwekking en bruikbaarheid in één, en reiniging en onderhoud zijn relatief eenvoudig.

broken image

Aan welke voorwaarden moet worden voldaan om balkon-PV-panelen te installeren?

Het gaat meestal om off-grid stroomopwekking. Zolang uw balkon op het zuiden ligt, kunt u deze "balkoncentrale" bouwen, maar hij is natuurlijk ook geschikt voor balkons op het zuidwesten of zuidoosten. De grootte van het systeem bepaalt de prestaties en uiteindelijk de kosten, en de hoeveelheid opgewekte elektriciteit hangt af van het aantal geïnstalleerde zonnepanelen en het vermogen.
Er zijn verschillende manieren om een "balkoncentrale" te installeren en de hellingshoek van de panelen moet worden aangepast aan de breedtegraad van de locatie en het draagvermogen van het balkon. Een veel voorkomend type is de plaatsing van de panelen parallel aan de muur, schuin tegen de muur, of ze kunnen met behulp van verrijdbare rekken direct in het midden van het balkon worden geplaatst of als overkapping worden geïnstalleerd.

broken image

De opgewekte elektriciteit moet in een stopcontact worden geleid - gebruik geen verlengsnoeren of stekkerdozen. De vereniging voor consumentenbescherming adviseert elk huishouden dat een zon-PV-systeem installeert om de dekking van hun opstalverzekering te controleren en te vragen of het PV-systeem kan worden opgenomen in hun bestaande verzekeringscontract.
In januari 2023 stelt de Duitse VDE voor om de drempel voor de installatie en het gebruik van balkon-PV te vereenvoudigen, in de hoop dat dit type PV in de toekomst op grote schaal zal worden toegepast. Een deelstaat heeft zelfs besloten subsidies toe te kennen om bewoners in staat te stellen mini-zonnesystemen op hun balkon te installeren.
In Italië is het vermogen beperkt tot minder dan 800w zonder dat er een vergunning nodig is, maar er moet wel aan enkele voorschriften worden voldaan.

broken image

Voor- en nadelen van balkon-PV

Dit nieuwe model van balkon-PV heeft zowel voor- als nadelen wat betreft geïnstalleerd vermogen in vergelijking met andere dakprojecten.
Voordelen:
1. klein formaat neemt geen ruimte in beslag, PV-modules kunnen op balkons, muren, enz. buiten het huis worden gelegd
2. laagdrempelig, bijna geen vergunning nodig voor het beheer (in sommige landen moet u contact opnemen met de flatbeheerder)
3. Zonnepanelen met vierwielondersteuning, die kunnen worden verplaatst en aangepast aan de beste zonlichtrichting (voor op de camping)
4. Kan worden gebruikt bij stroomuitval
5. Gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken
6. Lage kosten
Er zijn veel voordelen aan het installeren van een balkon-PV, maar er kleven ook enkele nadelen aan:
1. Kleine PV-systemen kunnen de dagelijkse energiebehoefte van de hele flat niet dekken, en het kleine aantal installaties resulteert in een laag vermogen.
2. Wandzonnepanelen vereisen een professionele bouwer en het installatierisico is hoog.

broken image

Maysun Solar, een fabrikant van fotovoltaïsche modules met 15 jaar ervaring, heeft lokale magazijnen in 13 landen, waaronder Duitsland, Nederland, Polen, Hongarije en Italië, en kan u de dichtstbijzijnde fotovoltaïsche panelen leveren. Neem nu contact met ons op en vraag een offerte aan. Vertrouw ons, het is de moeite waard!