Over het installeren van fotovoltaïsche zonnepanelen op daken: alles wat u moet weten

· zonnepanelen industrie Nieuws

Met de vooruitgang van de fotovoltaïsche technologie en de dalende kosten, kiezen steeds meer gezinnen ervoor om fotovoltaïsche energiecentrales op het dak te installeren. Er zijn veel Europese landen en de woningtypes zijn ook heel verschillend: er zijn platte daken en schuine daken, er zijn pannendaken en cementdaken. Kan ik fotovoltaïsche panelen op het dak van mijn huis plaatsen? Waar moet ik op letten voor en na de installatie? Welke fotovoltaïsche panelen zijn geschikt voor mijn woning? Geconfronteerd met deze problemen, hoop ik dat je via dit artikel alles krijgt wat je wilt weten.

Is mijn dak geschikt voor een fotovoltaïsch zonnesysteem?

Eerst moet u kijken of er schaduw rond uw dak is en of de lichtomstandigheden goed zijn. En villa's op het platteland zijn het meest geschikt voor het installeren van fotovoltaïsche systemen op het dak - er is veel zonlicht en geen beschutting.
Er zijn vele soorten bouwmaterialen voor het dak, en die zullen we voorlopig niet bespreken. Hier verdelen we daken in platte daken en schuine daken.

broken image

Plat dak:

Fotovoltaïsche systemen op platte daken worden over het algemeen geïnstalleerd in de vorm van betonnen kolommen en fotovoltaïsche beugels. De investeringskosten zijn niet hoog en de economie is beter.
Op een horizontaal dak kunnen we de hoek van het fotovoltaïsche paneel bepalen door de beugel te verstellen, zodat het fotovoltaïsche systeem de meeste lichtinstraling ontvangt om de maximale stroomopwekking te verkrijgen;
Het grootste voordeel van het plaatsen van een fotovoltaïsche centrale op een plat dak is warmte-isolatie en koeling, waardoor de temperatuur doorgaans met 5 tot 7 graden kan dalen.

broken image

Schuin dak:

Het schuine dak van de fotovoltaïsche centrale wordt overgenomen, door de helling van het dak wordt het regenwater automatisch afgevoerd zonder waterophoping en kunnen de fotovoltaïsche panelen ook automatisch gereinigd worden.
Het schuine dak hoeft de hoogte van de beugel niet te vergroten of de hellingshoek te berekenen, wat gemakkelijker te plaatsen en te onderhouden is.
Hellende daken worden echter meestal met pannen gelegd en bij de installatie van fotovoltaïsche panelen moet speciale aandacht worden besteed aan de bescherming van de pannen en de waterdichtheid van het dak.

Heb ik het recht om zonnecellen te plaatsen?

Het bouwen van een fotovoltaïsche energiecentrale voor thuis vereist onafhankelijk eigendom van het dak. In landelijke gebieden met onafhankelijke daken is het voor villabewoners relatief eenvoudig te installeren. Het dak van een gebouw met meerdere verdiepingen of een hoog gebouw in de stad is een openbare ruimte die niet tot een familie behoort, en de installatie van fotovoltaïsche panelen vereist de toestemming van alle eigenaren van het gebouw.

broken image

Hoeveel capaciteit aan fotovoltaïsche panelen kan ik plaatsen? Hoeveel kosten ze?

Dit moet worden beoordeeld aan de hand van de grootte van een dak. Gewoonlijk kan een 3kW - 10kW fotovoltaïsch systeem op het dak van een gewoon huishouden worden geïnstalleerd, maar als het dakoppervlak groter is of er fotovoltaïsche panelen met een hoger vermogen worden gebruikt, kunnen er natuurlijk grotere projecten worden gebouwd. Over het algemeen kan op een dak van ongeveer 10 vierkante meter 2kW worden geplaatst. Het is ook mogelijk om de indeling aan te passen en hogere vermogens zonnepanelen te gebruiken, zelfs 7-8 vierkante meter is voldoende om 2 kilowatt te installeren.

De installatiekosten van een fotovoltaïsch systeem zijn afhankelijk van de specifieke situatie van verschillende gezinnen. In Europa, als we een woonhuis van 160 vierkante meter als voorbeeld nemen, vereist de installatie van een 5 kW netgekoppeld fotovoltaïsch systeem een ​​initiële investering van ongeveer 6.000-8.000 euro (inclusief belasting).

Welke producten moeten worden gekocht om een ​​fotovoltaïsch systeem te installeren en hoe te kiezen?

Een fotovoltaïsch systeem is samengesteld uit fotovoltaïsche panelen, fotovoltaïsche omvormers, netgekoppelde kasten, kabels, beugels enz. Elk product moet zorgvuldig een merk kiezen. Het wordt aanbevolen om een ​​bekende lokale installateur of merkdealer te zoeken voor installatie. Maysun Solar is een professionele fabrikant van op het dak gedistribueerde fotovoltaïsche modules met 14 jaar ervaring in de sector. U kunt contact met ons opnemen via WhatsApp voor productinformatie.

Productaanbeveling: zonnemodules op het dak