Zelfvoorziening is de beste manier om elektriciteit te besparen

· zonnepanelen industrie Nieuws

"Elektriciteitsbehoud" of "zelfvoorziening"?

Tegenwoordig zijn elektriciteitsprijzen voor steeds meer mensen een onderwerp van discussie geworden.Ik geloof dat je veel energiebesparende coups hebt geleerd en gebruikt , en misschien heb je wat zogenaamde "energiebesparende" elektrische apparaten door impulsverbruik, of Door de "Energiebesparingsregeling" die door de overheid is uitgevaardigd, heb ik het gevoel dat mijn leven onaangenaam is.

"Vermijden van afval" is de meest gebruikelijke maatregel om energie te besparen. U kunt blij zijn met de besparingen op uw maandelijkse elektriciteitsrekening, of u kunt zich opgelucht voelen dat u hebt bijgedragen aan de bescherming van het milieu en de opwarming van het klimaat. Maar "energiebesparing" betekent niet alleen "afval vermijden", vanuit een ander perspectief, het betekent ook meer duurzame energie creëren.

De aarde wordt elk jaar blootgesteld aan enorme zonnestraling, die verschillende vormen van energie levert voor alle levende wezens. Onder hen worden fotovoltaïsche modules door mensen gebruikt door lichtenergie om te zetten in elektrische energie. Volgens berekeningen van wetenschappers kan, zolang honderden vierkante kilometers aan fotovoltaïsche modules in de Sahara-woestijn in Afrika worden bedekt, aan de elektriciteitsvraag van de wereld worden voldaan.

Tegenwoordig promoten veel landen over de hele wereld krachtig de popularisering van fotovoltaïsche energie. Naast gecentraliseerde elektriciteitscentrales hebben gedistribueerde elektriciteitscentrales die op daken en carports zijn geïnstalleerd, een "zelfvoorzienend" model van elektrische energie geopend, waarbij langdurige afhankelijkheid van het net Geniet van gratis schone energie.

Vergeleken met het opofferen van de levenskwaliteit en het zorgvuldig omgaan met elektriciteit, zal het installeren van fotovoltaïsche modules om "vrijheid van elektriciteitsgebruik" te bereiken in de toekomst een verstandige keuze worden.

broken image

Is het nodig om "zelfvoorziening" na te streven?

Voor fotovoltaïsche gebruikers is "zelfvoorziening" in elektriciteitsverbruik wat ze verwachten. Dit betekent minder afhankelijk zijn van het openbare net en alleen zelf opgewekte zonne-energie verbruiken voor dagelijkse elektriciteit. Dus, kan worden gezegd dat hoe hoger de fotovoltaïsche zelfvoorzieningsgraad, hoe beter?

Dit is afhankelijk van de situatie Het verhogen van de zelfvoorzieningsgraad heeft de volgende drie voordelen:

1. Bespaar elektriciteitskosten
Met de stijgende elektriciteitsprijzen kan het gebruik van gratis schone energie en het verminderen van het elektriciteitsverbruik van het net op de lange termijn elektriciteitskosten besparen.

2. Verminder de CO2-uitstoot
Bescherming van het milieu kan ook een argument zijn voor zelfvoorziening. Het verminderen van het eigen elektriciteitsverbruik en het aanpassen aan de productiecyclus van fotovoltaïsche systemen kunnen allemaal bijdragen aan de energietransitie en de uitstoot van Co2 verminderen.

3. Vrijheid om elektriciteit te gebruiken
Fotovoltaïsche cellen veranderen gebouwen in groene energiecentrales, wat energie-onafhankelijkheid en -vrijheid betekent, en tegelijkertijd de invloed van regionale stroomuitval en stroomrantsoenering kan vermijden.

Het is echter niet aan te raden blindelings een hoog zelfvoorzieningspercentage na te streven: zelfvoorzieningsgraad fotovoltaïsche = eigen verbruik/totaal verbruik De zelfvoorzieningsgraad van particuliere fotovoltaïsche installaties bedraagt ​​over het algemeen slechts 30% tot 40%. Met behulp van een energieopslagsysteem kan dit worden verhoogd tot 80%. In de winter wordt echter relatief minder elektriciteit opgewekt, waardoor er grotere energieopslagtanks moeten worden aangeschaft om zelfvoorzienend te blijven, wat zal leiden tot zeer hoge aanschafkosten.

Wat is kosteneffectieve "zelfvoorziening"?

Voor particuliere gebruikers zijn 's ochtends en 's nachts de piekperiodes van het elektriciteitsverbruik, terwijl fotovoltaïsche systemen 's middags het grootste deel van de elektriciteit opwekken.De aankoop van energieopslagtanks om overtollige elektriciteitsopslag op te halen, is de belangrijkste manier om de zelfvoorziening op het gebied van fotovoltaïsche energie te verbeteren.

broken image

Maar het kopen van fotovoltaïsche cellen en energieopslag lijkt een dure investering.Is het het op de lange termijn waard?

Aangezien de elektriciteitsprijzen blijven stijgen, wordt energieopslag ongetwijfeld een toekomstige trend. We weten dat de kosten van het gebruik van fotovoltaïsche energie zijn samengesteld uit investeringskosten en installatiekosten, onderhoudskosten en aankoopkosten van stroom, en de inkomsten zijn samengesteld uit netaansluiting en elektriciteitsbesparingen.

broken image

Als we het gemiddelde huishoudelijke verbruik van 4000 kWh per jaar in Duitsland als voorbeeld nemen, is het voldoende om een ​​fotovoltaïsche module van 5 kW en een energieopslagtank van 5 kWh te configureren, wat ongeveer € 800 per jaar kan besparen en naar verwachting binnen 10-15 uur zal zijn terugverdiend. jaren. Tegelijkertijd is de prijs van elektriciteitsopslag met ongeveer 80% gedaald sinds 2011. Er wordt aangenomen dat de zelfvoorziening van fotovoltaïsche zonne-energie in de toekomst kosteneffectiever zal zijn.

Van lage zelfvoorziening tot 100% zelfvoorziening, welk fotovoltaïsch systeem is geschikter?

Momenteel zijn er drie reguliere fotovoltaïsche systemen: feed-in-systeem, zero-feed-systeem en onafhankelijk systeem , die gunstig zijn voor verschillende gebruikersgroepen.

1. Voer in het systeem

Het feed-in-systeem bevindt zich meestal op het dak van particuliere huizen en is aangesloten op het openbare elektriciteitsnet. Met behulp van energieopslagtanks kan het eigen verbruik worden verhoogd tot 75%. Het kenmerk is dat het stabiel kan worden verkregen inkomen via internet, maar omdat de feed-in-elektriciteitsprijs veel lager is dan de elektriciteitsprijzen, zijn toenemende eigen consumptie en zelfvoorzieningspercentages tegenwoordig de meest economische keuzes.

broken image

2. Nul invoersysteem

Nulvoedingssystemen zijn geschikt voor woningen met een hoog elektriciteitsverbruik en moeten een energieopslagsysteem hebben. Hoewel aangesloten op het openbare net, wordt het niet gebruikt om elektriciteit aan het net te leveren, maar alleen om elektriciteit van het openbare net te kopen. Zo'n systeem kan meer op zonne-energie leunen en er zijn geen netaansluitingskosten zoals het kalibreren van elektriciteitsmeters. De keerzijde van een dergelijk systeem is het gebrek aan verdienpotentieel en slechte schaalbaarheid.

3. Onafhankelijk systeem

Stand-alone systemen die 100% zelfvoorzienend zijn, worden vaak aangetroffen in afgelegen berghutten, elektronische straatnaamborden, enz. Worden vaak gebruikt wanneer aansluiting op het net niet mogelijk of te duur is, en ze kunnen ook worden gebruikt als noodgeneratoren . Omdat ze niet op het net zijn aangesloten, zijn grotere opslagtanks nodig, wat resulteert in relatief hoge aanschafkosten.

broken image

Om kosteneffectieve zelfvoorziening beter te realiseren, is het kiezen van een energieopslagtank van de juiste maat de sleutel tot kostenbeheersing!

De grootte van de opslagcapaciteit is afhankelijk van het vermogen van de fotovoltaïsche installatie en het stroomverbruik van eigen gebruik. Het blindelings vergroten van de opslagcapaciteit kan het eigen verbruik niet effectief verhogen. Bijvoorbeeld een PV-systeem van 5 kW geïnstalleerd in een huis met een jaarlijks elektriciteitsverbruik van 4.500 kWh, we kunnen zien dat de toename van het eigen verbruik aanzienlijk vertraagt ​​naarmate de opslagcapaciteit omhoog gaat naar 8 KWh.

broken image

Normaal gesproken is de opslagcapaciteit 0,9 tot 1,6 keer het fotovoltaïsche vermogen, maar de grootte moet nog worden geselecteerd op basis van de gebruiksgewoonten.

Wat is er nodig om de zelfredzaamheid van gebruikers zonder energieopslag te vergroten?

Simpel gezegd, het is mogelijk om meer elektriciteit te verbruiken als er zonneschijn is, bijvoorbeeld door regelmatig krachtige elektrische apparaten te gebruiken, en de afhankelijkheid van het openbare elektriciteitsnet te verminderen door een intelligente planning van het elektriciteitsverbruik.

Samenvatten

Zelfvoorziening beschrijft het vermogen van een zonnestelsel om te voldoen aan het elektriciteitsverbruik van de systeemeigenaar. Hoe meer zelfvoorzienend je bent, hoe minder stroom je van het net haalt.

Of je nu een energieopslagtank koopt of niet, je kunt op verschillende manieren je zelfredzaamheid vergroten. In de meeste gevallen is het echter economisch niet zinvol om naar meer zelfvoorziening te streven. Omdat hiervoor meer energieopslag nodig zou zijn, zou dit resulteren in zeer hoge aanschafkosten.

Als fabrikant van fotovoltaïsche modules met 14 jaar professionele ervaring staat Maysun Solar klaar om met u samen te werken om de energietransitie te helpen. Neem contact met ons op om de deur naar groene energie te openen.