Wat is het verschil tussen thermische zonne-energie en fotovoltaïsche zonne-energie?

· zonnepanelen industrie Nieuws

De zon is de ultieme energieleverancier. De ontwikkeling van de markt voor hernieuwbare energie is grotendeels gebaseerd op dit feit. De meeste groene technologieën die vandaag de dag in gebruik zijn, oogsten direct of indirect zonne-energie. En het debat tussen thermische zonne-energie en fotovoltaïsche zonne-energiepanelen (PV) is interessant omdat beide gebruikmaken van zonne-energie. paneel is interessant omdat beide zonne-energie in huis gebruiken, maar verschillende functies hebben.

Solar thermisch en zonne-PV

Wat is het verschil tussen een zon-PV (fotovoltaïsch) en een thermisch zonne-energiesysteem?

Het belangrijkste verschil is hoe ze werken.

Ten eerste wekken geconcentreerde thermische zonne-energiesystemen elektriciteit op door zonne-energie om te zetten in warmte van hoge temperatuur. De manier waarop deze specifieke technologie werkt, is dat de energie van de zon wordt gefocust door meerdere reflectoren, en de gefocuste energie wordt vervolgens gebruikt om elektrische generatoren en warmtemotoren aan te drijven. De installatie van het systeem bestaat uit twee delen: het ene deel verzamelt zonne-energie en zet deze om in warmte, en het andere deel zet warmte om in elektriciteit. De wisselstroom wordt indirect opgewekt door geconcentreerde thermische zonne-energiesystemen en kan daarom gemakkelijk over het elektriciteitsnet worden verspreid.

PV-cellen (fotovoltaïsche cellen) zijn daarentegen totaal verschillend van geconcentreerde thermische zonne-energiesystemen. Het proces om licht direct om te zetten in energie vindt plaats wanneer fotovoltaïsche cellen licht absorberen, waardoor elektronen vrijkomen. Zo werkt het. De stroom die wordt opgewekt door de stroom van losse elektronen wordt opgevangen en overgebracht naar de draad om gelijkstroom te creëren. Zodra er gelijkstroom is opgewekt, wordt deze meestal omgezet in wisselstroom met behulp van een omvormer, zodat deze kan worden gedistribueerd over het elektriciteitsnet.

Thermische zonne-energie en fotovoltaïsche zonne-energie kunnen op verschillende manieren worden gebruikt; in de meeste gevallen vangt thermische zonne-energie warmte op, terwijl panelen elektriciteit opwekken. Nu we enkele kenmerken van thermische zonne-energiesystemen en zonnepanelensystemen begrijpen, kunnen we eenvoudig concluderen dat thermische zonne-energie efficiënter is.

Wat zijn de toepassingsscenario's voor Zonnepaneels?

1. Fotovoltaïsche stroomopwekking op het dak voor gewone huishoudens: In landelijke gebieden worden zonnepanelen op een aanzienlijk aantal plaatsen gebruikt. Ze kunnen niet alleen energie en elektriciteit besparen, maar ook inkomsten genereren uit het overschot aan elektriciteit.

2. Complementariteit tussen fotovoltaïsche panelen en de visserij: fotovoltaïsche panelen kunnen zonlicht tegenhouden zodat het wateroppervlak niet wordt geraakt, waardoor het water minder verdampt en vissen en garnalen meer kans hebben om te overleven. Ten tweede voorkomen ze ook de groei van algenplanten, waardoor een ideale groeiomgeving voor vissen en garnalen ontstaat. Enerzijds kan het de benodigde ruimte voor de installatie van fotovoltaïsche panelen verminderen. Anderzijds kan de elektriciteit die wordt opgewekt door zonnepanelen helpen om te voldoen aan de vraag van de visindustrie.

3. Aanvullende fotovoltaïsche landbouw: Door fotovoltaïsche zonnepanelen met verschillende lichtdoorlatendheid te plaatsen, kan worden voldaan aan de lichtbehoefte van verschillende gewassen en kan de teelt van biologische landbouwproducten, zaailingen en andere gewassen met hoge toegevoegde waarde en antiseizoensbeplanting worden gerealiseerd. De extra stroomopwekkingscapaciteit kan voldoen aan de stroomopwekkingsbehoeften van de landbouw.

Zonne-PV

Wat zijn de toepassingsscenario's voor zonne-energie?

1. 1. Verwarming van water

Dit is een van de oorspronkelijke toepassingen van thermische zonne-energie, d.w.z. de directe omzetting van zonnestraling in warmte. Lage- of hogetemperatuurtoepassingen zijn twee verschillende manieren om thermische zonne-energie te gebruiken.

2. Concentrerende zonne-energiecentrales

Thermische zonne-energie met temperaturen tot 500 °C wordt opgewekt met behulp van zonnestraling. Elektriciteit wordt opgewekt door gebruik te maken van de warmte die is opgeslagen in de werkvloeistof van de ontvanger. Vergeleken met fotovoltaïsche energieopwekking zijn er geen zeer complexe technische problemen. De levensduur van thermische zonne-energie is echter niet lang en het is onmogelijk om elektriciteit op lange termijn te leveren.

3. Zonneschoorstenen

In zeer geïsoleerde vlaktes met een relatief lage commerciële waarde, zoals de semi-aride gebieden in Brazilië, zijn naast concentrerende zonne-energiecentrales verschillende zonneproductietechnologieën overwogen. Vergeleken met fotovoltaïsche energie zijn ze door de lagere kosten geschikt voor de opwekking van thermische zonne-energie.

Zonne-energie

Wat zijn de voordelen van fotovoltaïsche energieopwekking in vergelijking met thermische zonne-energie?

Vergeleken met thermische zonne-energietechnologie heeft fotovoltaïsche (PV) energieopwekking de volgende voordelen:

Zon-PV is flexibeler dan thermische zonne-energie omdat de elektriciteit die wordt opgewekt door een zon-PV-paneel voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt.

Panelen gaan meestal langer mee dan thermische zonne-energie en kunnen ongeveer 30 jaar elektriciteit opwekken, hoewel veel fotovoltaïsche systemen in werkelijkheid veel langer meegaan, zij het met afnemende efficiëntie.

Zon-PV (fotovoltaïsch) kan meer elektriciteit opwekken dan eigenlijk nodig is, vooral in de zomer, dus de overtollige elektriciteit kan worden geëxporteerd naar het net in ruil voor betaling.

Subsidiebeleid voor fotovoltaïsche (PV) in Europese landen

Wat zijn de nadelen van fotovoltaïsche (PV) energieopwekking in vergelijking met thermische zonne-energie?

Een nadeel van fotovoltaïsche zonne-energie ten opzichte van thermische zonne-energie zijn de hogere installatiekosten, hoewel dit gecompenseerd kan worden door besparingen op de energierekening.

Ze nemen ook meer ruimte in beslag dan een thermisch zonnepaneel, wat problematisch kan zijn voor sommige daken of huizen.

Het belangrijkste is dat het soms lastig kan zijn om betrouwbare leveranciers en installateurs van zon-PV-panelen te vinden. Maysun Solar is een betrouwbare fabrikant van zonnepanelen, en onze PV-experts zullen het juiste zonnepaneel aanbevelen voor jouw behoeften, zodat je minder tijd en kosten kwijt bent aan het nemen van beslissingen! Om de beste prijzen te vinden en advies in te winnen bij een betrouwbare originele fabrikant.

Als de elektriciteit die wordt opgewekt door een zon-PV-paneel niet onmiddellijk wordt gebruikt, moet deze bovendien worden opgeslagen in een bijbehorend energieopslagsysteem.

Thermische zonne-energie vs thermischezonnepanelen-wat moet je kiezen?

Het hangt af van het type dat je nodig hebt.

Als je elektriciteit nodig hebt, kies je voor panelen. Als je thermische energie nodig hebt, moet je thermische zonne-energie gebruiken. Stel dat je zowel warmte als elektriciteit nodig hebt. In dat geval zijn panelen een betere keuze dan thermische zonne-energie, omdat elektriciteit met de huidige technologie gemakkelijk kan worden omgezet in een andere vorm van energie. Zonnesystemen worden ook steeds efficiënter. Sinds 2009 zijn de kosten van paneelmodules met 80% gedaald. De technologische vooruitgang in de fotothermische industrie is daarentegen niet zo groot.

Wat je nog niet wist over de prijswijzigingen van zonnepanelen

Zonne-energie of zonne-PV

Maysun Solar richt zich sinds 2008 op het maken van hoogwaardige paneelmodules. We gebruiken half-cut, MBB, IBC, en Shingled technologieën in een verscheidenheid van zonnepanelen, waaronder die volledig zwart, zwart frame, zilver, en glas-op-glas. Deze zonnepanelen leveren uitzonderlijke prestaties en zien er chique uit, passend bij elke architectuur. Maysun Solar heeft effectief magazijnen en kantoren opgezet in tal van landen en heeft duurzame connecties ontwikkeld met topinstallateurs! Neem contact met ons op als je vragen hebt over PV of de meest recente moduleoffertes wilt. We helpen u graag verder.

Dit is een carport project in Sardinië, Italië, klik op de foto voor meer informatie.

Bron:

https://www.greenmatch.co.uk/blog/2016/04/differences-between-solar-photovoltaics-and-solar-thermal

https://iassquad.in/daily-current-affairs-22nd-april/

Misschien ook leuk:

Wat je nog niet wist over de prijswijzigingen van zonnepanelen
Waarom is het belangrijk om de zonnepanelen schoon te maken?
Onderzoek naar het effect van temperatuur op het vermogen van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken