Wat je nog niet wist over de prijswijzigingen van zonnepanelen

· prijs zonnepanelen Offertes,Nieuw fotovoltaïsch beleid

Veranderingen in de prijzen van zonnepanelen in de afgelopen jaren:

Na een moeilijke 2022 hebben de oorlog tussen Oekraïne en Rusland en de bijbehorende energiecrisis ervoor gezorgd dat de kosten van zonneapparatuur en installatiearbeid zijn gestegen. Dit is fantastisch nieuws voor de kosten van zonneapparatuur en arbeidskrachten voor de installatie.

Scherpe prijsdalingen voor zonnepanelen zijn typisch. De geïnstalleerde kosten van zonnepanelensystemen voor thuisgebruik zijn de afgelopen tien jaar met 39 procent gedaald, van $6,20 per watt in 2012 tot $3,80 per watt in 2021, volgens het Tracking the Sun-rapport van Berkeley Lab voor 2022. De dalende kosten van zonnepanelen zijn de belangrijkste oorzaak van deze trend. De prijzen van zonnepanelen zijn sinds 1998 met 92% gedaald.

De prijs van fotovoltaïsch paneelsysteem in de afgelopen jaren

Volgens Berkeley Lab's 2022 editie van het Tracking the Sun rapport is de geïnstalleerde prijs van residentiële zonnepaneelsystemen de afgelopen tien jaar met 39 procent gedaald, van $6,20 per watt in 2012 tot $3,80 per watt in 2021. Deze trend is het gevolg van de dalende prijzen van zonnepanelen. Sinds 1998 zijn de kosten van zonnepanelen met maar liefst 92% gedaald.

De prijzen van zonnepanelen zijn met 47% gedaald, van $1,03/watt in 2012 tot $0,55/watt in 2021.En daarna blijven de prijzen dalen.

Factoren die de prijs van zonnepanelen beïnvloeden:

1.Wisselkoers:
De wisselkoers op de prijs van zonnepanelen hebben twee belangrijke kanalen: materiaal invoer en olie invoer. Ten eerste, door het importeren van zonnemodule materialen, worden de productiekosten van zonnepanelen beïnvloed door de wisselkoers.

De grondstof voor zonnepanelen is polysilicium. Polysilicium wordt eerst verwerkt tot ingots en vervolgens in wafers gesneden. Deze wafers worden geïntegreerd in de zonnecel, die dient als de basiseenheid voor energieomzetting. Tot slot worden de zonnecellen geassembleerd tot zonnemodules. Daarom is silicium belangrijk bij de productie van PV-panelen.

Het Nemet Institution (2005) gebruikte een model met polysilicium als onafhankelijke variabele en de prijzen van zonnepanelen als afhankelijke variabele. De resultaten laten zien dat de kosten van silicium ongeveer 12% van het "al doende leren"-effect verklaren. Op dezelfde manier toont een empirische analyse van de Pillai Institution (2014) aan dat voor elke daling van 1% in de siliciumprijzen, de prijzen van zonnemodules met 0,9% dalen. Zowel de materiaalprijzen als de sterkte van de valuta van de landen die de kosten van de invoer van materialen beïnvloeden, hebben dus een invloed op de prijzen van zonnemodules.

2. Olieprijzen:
We moeten ons realiseren dat hernieuwbare energie wordt ontwikkeld als vervanging voor olie.

De wereldwijde olieprijzen zijn sinds 2002 plotseling gestegen. Het verlangen naar alternatieve energiebronnen groeit naarmate de olieprijzen stijgen. Daarom kan het "primaire effect" of "substitutie-effect", het effect van de olieprijzen, niet over het hoofd gezien worden bij analyses van de prijs van hernieuwbare energiebronnen. De kosten van PV worden ook indirect beïnvloed door olie. Energie, zoals olie, wordt gezien als een productie-input naast arbeid en kapitaal.

Hogere energieprijzen kunnen de ontwikkeling van technologie versnellen. Gewoonlijk zorgt meer O&O ervoor dat de kosten van hernieuwbare technologieën dalen. Hogere olieprijzen leiden dus tot hogere R&D-uitgaven, waardoor de kosten van zonnepanelen dalen.


Cheon en Urpelainen (2012) geven een empirische analyse van de invloed van olieprijzen op de ontwikkeling van hernieuwbare energietechnologie. Een studie van Wong, Chia en Chang (2013), die de elasticiteit van O&O op energiegebied in relatie tot schommelingen in de olieprijzen onderzocht, kwam tot soortgelijke conclusies. De bevindingen tonen een positieve correlatie aan tussen olieprijzen en O&O in hernieuwbare energie. Daarom zouden hogere olieprijzen de technologische ontwikkeling kunnen versnellen en resulteren in lagere kosten voor zonnepanelen.


3.Kosten:
(1) Installatiekosten.
Het rapport Tracking the Sun van Berkeley Lab (2022) laat zien dat de geïnstalleerde kosten van zonnepanelensystemen de afgelopen tien jaar met 39% zijn gedaald. in 2012 was de mediane geïnstalleerde prijs van een residentieel zonnepanelensysteem (in de VS) $6,2/watt. in 2021 is de mediaan $3,8/watt. In de afgelopen tien jaar is de geïnstalleerde prijs van residentiële zonnepaneelsystemen met 39% gedaald, van $6,2/watt in 2012 tot $3,8/watt in 2021.

Installeer fotovoltaïsche panelen

(2) Zachte kosten
Arbeidskosten en andere bedrijfskosten.
De balans tussen systeemkosten en zachte kosten is ongeveer 80% van de totale systeemkosten. De kosten van zonnepanelen zijn ongeveer 15% en de kosten van de omvormer zijn 5%.

Zullen de kosten voor het installeren van zonnepanelen blijven dalen?

Tot nu toe is de daling van de geïnstalleerde prijs van zonnepanelen te danken aan de aanzienlijke daling van de prijs van zonnepanelenmodules in de loop der tijd.
Hoewel de prijzen van zonnepanelen in overeenstemming met de Wet van Swanson kunnen blijven dalen, zijn ze gedaald tot bijna $0,50/watt en vertegenwoordigen ze slechts 15% van de geïnstalleerde kosten van zonnepanelen.

Naarmate we verder gaan, zal elke verdere significante verlaging van de kosten moeten komen van een van de andere prijscomponenten.

De prijzen van omvormers, systeembalanskosten en zachte kosten zijn in de loop der tijd echter niet significant gedaald ten opzichte van de ontwikkelingsgeschiedenis. Daarom wordt aangenomen dat er binnenkort een moment komt waarop de prijs voor het installeren van zonnepanelen begint af te vlakken. De markt voor zonnepanelen groeit snel en klanten hebben verschillende opties. In dit geval is het kiezen van een gerenommeerd, redelijk geprijsd bedrijf cruciaal bij het kopen van zonnepanelen.

Voorspelling van de PV-markt in 2022 en 2030

Sinds 2008 is Maysun Solar gespecialiseerd in het produceren van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. Ons brede assortiment van volledig zwarte, zwarte frame, zilveren en glas-op-glas zonnepanelen maken gebruik van half-cut, MBB, IBC en Shingled technologieën. Deze zonnepanelen bieden superieure prestaties en stijlvolle ontwerpen die naadloos passen in elk gebouw. Maysun Solar heeft met succes kantoren en magazijnen opgezet in vele landen en heeft langdurige relaties opgebouwd met uitstekende installateurs! Neem contact met ons op voor de laatste moduleoffertes of andere PV-gerelateerde vragen. We zijn u graag van dienst.

Bronnen: Berkeley Lab, Tracking The Sun report (2022)

broken image
broken image
broken image