Vergelijkende analyse van IBC-technologie vs PERC-technologie en TOPCon-technologie voor zonnepanelen

· zonnepanelen industrie Nieuws
Twee batterijen

Met de komst van IBC-, PERC- en TOPCon-technologieën heeft de productietechnologie voor zonnepanelen de afgelopen jaren een enorme sprong voorwaarts gemaakt. Dankzij de vooruitgang in efficiëntie, duurzaamheid en algemene prestaties zijn zonnepanelen een meer praktische en betaalbare bron van hernieuwbare energie geworden. Laten we deze drie zonneceltechnologieën eens met elkaar vergelijken.

IBC-cellen

Wat is IBC-technologie?

IBC, of Interdigitated Back Contact, is een nieuw type zonneceltechnologie. Het meest opvallende kenmerk van IBC-zonnecellen is dat de PN-verbinding en het metaalcontact zich aan de achterkant van de zonnecel bevinden, waardoor de afscherming van de metalen roosterelektrode aan de voorkant wordt vermeden.

Celstructuur

Wat is PERC-technologie?

PERC (Passivated Emitter and Rear Cell), dit staat bekend als de Passivated Emitter and Rear Cell-technologie, die de omzettingsefficiëntie verbetert door een diëlektrische passiveringslaag toe te voegen aan de achterkant van de cel.

N-type C batterijstructuur

Wat is TOPCon-technologie?

TOPCon (Tunnel Oxide Passivated Contact) is een selectieve drager zonneceltechnologie gebaseerd op tunneloxide gepassiveerd contact. Het heeft een N-type siliciumsubstraat celarchitectuur. Op de achterkant van de cel wordt een ultradunne laag siliciumoxide gevormd en vervolgens wordt een laag gedoteerd silicium afgezet, die samen een gepassiveerde contactstructuur vormen die de omzettingsefficiëntie kan verbeteren.

Vergelijking van IBC-technologie en PERC-technologie

Zowel PERC- als IBC-technologieën hebben het voordeel dat ze de efficiëntie verhogen door de hoeveelheid ruimte die wordt ingenomen door de rasterlijnen of metalen contacten te verminderen. Terwijl de PERC technologie alleen de rasterlijnen vermindert, elimineert de IBC zonnepaneeltechnologie de rasterlijnen volledig, waardoor het beschikbare oppervlak van het zonnepaneel toeneemt.

PERC VERSUS IBC

1. Hogere efficiëntie en hoger vermogen van IBC-zonnepanelen

Statistisch gezien is de efficiëntie van PERC zonnepanelen minder dan 22%, maar de efficiëntie van de IBC zonnepaneeltechnologie heeft een record van 22,8% bereikt, wat aangeeft dat de IBC technologie superieur is aan de PERC technologie. Omdat de metalen verbinding aan de voorkant, die het zonlicht tegenhoudt, is verwijderd, hebben IBC-panelen een groter effectief oppervlak voor zonnecellen.

2. IBC-zonnepanelen hebben een betere lage temperatuurcoëfficiënt

Omdat het rugcontact de zonnecellen beschermt tegen vocht en warmte, kunnen IBC-zonnepanelen efficiënter werken in warme klimaten en hebben ze een minimale temperatuurcoëfficiënt van -0,29%/°C wanneer het vermogen maximaal is.

3. IBC-zonnepanelen zijn esthetischer

Met IBC-technologie gaan esthetiek en prestaties hand in hand. In tegenstelling tot PERC-panelen hebben IBC-panelen geen metalen contacten aan de voorkant voor een elegante en slanke uitstraling. IBC-panelen kunnen eenvoudig worden aangepast aan een groot aantal vormen en afmetingen, waardoor gebruikers gerust kunnen zijn dat hun keuzes op het gebied van zonne-energie de visuele integriteit van hun structuur niet in gevaar brengen.

4. IBC-zonnepanelen worden gebruikt in een breder scala aan toepassingen

IBC-technologie combineert naadloos esthetiek en prestaties. In tegenstelling tot PERC-panelen hebben IBC-panelen geen metalen contacten aan de voorkant, wat resulteert in een elegant en glad uiterlijk. Gebruikers kunnen vol vertrouwen kiezen voor zonne-energie zonder afbreuk te doen aan de esthetische integriteit van hun project, waardoor ze bijzonder geschikt zijn voor PV-scenario's voor gebouwintegratie.

Vergelijking van IBC-technologie en TOPCon-technologie

Zowel IBC- als TOPCon-technologieën zijn innovatieve ontwikkelingen in de zonne-energiesector die de efficiëntie en prestaties van zonnepanelen verbeteren. Ze hebben echter unieke kenmerken en overwegingen.

1. IBC-zonnepanelen zijn efficiënter in het opwekken van elektriciteit: IBC-panelen zijn soms efficiënter dan TOPCon-panelen, omdat uit gegevens blijkt dat IBC een theoretische omzettingsrendementsgrens van 29,1 procent heeft, wat hoger is dan de 28,7 procent van TOPCon. Beide technologieën hebben een uitstekende efficiëntie.

Structuur van PERC, TIPCON en IBC

2. Complexiteit van de productie: Omdat de TOPCon-technologie een upgrade is van de PERC-technologie, voegt het niet veel toe aan de uiteindelijke kosten van het product; echter, als fabrikant met 15 jaar productie van zonnepanelen is Maysun Solar in staat om concurrerende prijzen te bieden voor IBC-panelen, wat de concurrentiepositie van IBC-zonnepanelen op de markt verder verbetert.

3. De IBC-zonneceltechnologie is commercieel levensvatbaarder: Op dit moment zijn beide technologieën afhankelijk van een aantal factoren, waaronder productiekosten, schaalbaarheid en consumentenvraag, om commercieel levensvatbaar te zijn. De enkelzijdige structuur van IBC's maakt het echter mogelijk IBC-technologie te combineren met TOPCon, HJT, Calcium Titaniet en andere celtechnologieën om TBC-, HBC- en PSC IBC-technologieën te creëren, die allemaal een hogere omzettingsefficiëntie hebben.

4. IBC-zonnepanelen zijn duurzamer en betrouwbaarder: In tegenstelling tot TOPCon-zonnepanelen hebben IBC-zonnepanelen een hogere duurzaamheid: IBC-cellen degraderen met 1,5% in het eerste jaar en gemiddeld 0,4% per jaar daarna, vergeleken met TOPCon-zonnepanelen over een garantieperiode van 25 jaar.

Grafieken

Als pionier op het gebied van hernieuwbare energie heeft Mayun Solar haar nieuwste baanbrekende reeks IBC's gelanceerd in een breed scala aan kleuren, waaronder volledig zwart, zwart frame en zilver frame, met vermogens variërend van 410W-600W. De modules zijn slim ontworpen en hebben een omzettingsefficiëntie tot 22,8%, waardoor ze een ideale keuze zijn voor zowel residentiële daken als grote commerciële ondernemingen!Klik op de afbeelding voor meer productdetails.

IBC Mono zonnepaneel

De uiteindelijke beslissing tussen IBC-zonneceltechnologie, PERC-technologie en TOPCon-technologie zal afhangen van de behoeften van individuele zonneprojecten, de beschikbare financiering en het verwachte verloop van de innovatie in de zonnepanelenproductie in de komende jaren.

Sinds 2008 is Maysun Solar gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. We hebben een brede selectie zonnepanelen in Half-Cut, MBB, IBC, TOPCon en Shingled technologieën die superieure prestaties en strakke ontwerpen bieden die naadloos passen in elk gebouw. Welke technologie u ook kiest, Maysun Solar heeft de optie voor u!

390W--410W dubbel glas volledig zwarte PV-module PERC 210 mm 120 cellen

Maysun Solar heeft met succes kantoren, magazijnen en langdurige relaties met uitstekende installateurs in vele landen! Voor de laatste module citaten of een PV-gerelateerde vraag, neem dan gerust contact met ons op.

Onderzoek naar het effect van temperatuur op het vermogen van zonnepanelen om elektriciteit op te wekken
Wat is beter, monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen in 2023?
IBC Zonneceltechnologie begrijpen: Een uitgebreide gids