IBC Zonneceltechnologie begrijpen: Een uitgebreide gids

· Over fotovoltaïsche

Mensen besteden veel aandacht aan de zoektocht naar duurzame alternatieve energiebronnen. Zonne-energie is de koploper geworden in de strijd tegen klimaatverandering. Door voortdurend onderzoek en ontwikkeling heeft de zonne-energie-industrie grote sprongen voorwaarts gemaakt. Een daarvan is de IBC-technologie (Interdigitated Back Contact), die de manier waarop zonnepanelen werken heeft veranderd. IBC-zonneceltechnologie is tegenwoordig een van de moeilijkste manieren om zonnepanelen te maken. IBC cellen zijn een goede keuze voor het maken van zonne-energie omdat ze efficiënter zijn en veel andere voordelen hebben.

Inhoud artikel
1. Wat is IBC zonneceltechnologie?
2. Hoe werkt IBC zonneceltechnologie?
3. Vergelijking van IBC zonneceltechnologie en PERC technologie
4. Voor welke toepassingsscenario's is IBC-technologie geschikt?

IBC zonneceltechnologie

Wat is IBC zonneceltechnologie?

IBC, de volledige naam van Interdigitated Back Bontact, is een nieuw type zonnepaneeltechnologie. Het meest opvallende kenmerk van de IBC-zonnecel is dat de PN-verbinding en het metaalcontact zich aan de achterkant van de zonnecel bevinden, waardoor de afscherming van de metalen roosterelektrode aan de voorkant wordt vermeden.

Dit kan het gebruik van invallend licht verbeteren, lichtverlies verminderen en een grote kortsluitstroom opleveren. Tegelijkertijd worden aan de achterkant geoptimaliseerde metalen poortelektroden gebruikt om de serieweerstand te verminderen.

Gewoonlijk wordt aan de voorkant een dubbellaagse SiNx/SiOx-film gebruikt, die niet alleen antireflectie-eigenschappen heeft, maar ook een uitstekend passiveringseffect op het gestructureerde siliciumoppervlak. Van alle commerciële batterijen met kristallijn silicium hebben IBC-batterijen het meest complexe proces en de hoogste structurele ontwerpeisen.

Hoe werkt IBC zonneceltechnologie

Hoe werkt IBC zonneceltechnologie?

Hoewel IBC-zonnecellen een van de meest complexe technologieën zijn die wordt gebruikt om zonnepanelen te maken, kunnen de efficiëntiecijfers die ze leveren niet worden genegeerd. Energieomzetting in conventionele zonnecellen wordt bereikt door het inbouwen van frontcontacten in de cel.

Om elektriciteit op te wekken, moeten fotonen onmiddellijk worden geabsorbeerd nadat ze het oppervlak van de cel hebben geraakt. Als ze niet worden geabsorbeerd, worden ze doorgelaten of gereflecteerd. Dit is een verlies van lichtenergie.

Het concept van IBC cellen is echter anders. De contacten worden naar de achterkant van de cel verplaatst in plaats van naar de voorkant, wat de efficiëntie verbetert omdat er minder licht via de voorkant de cel binnenkomt en elektronen die worden gegenereerd uit geabsorbeerde fotonen nog steeds via de achterkant kunnen worden opgevangen. Vanwege hun hogere efficiëntie en andere voordelen mogen IBC cellen niet over het hoofd worden gezien.

Vergelijking van IBC zonneceltechnologie en PERC technologie

Vergelijking van IBC zonneceltechnologie en PERC technologie

Beide technologieën hebben een hoger rendement, een betere temperatuurcoëfficiënt en een groter fotonenabsorptiegebied. Zowel PERC- als IBC-technologieën bieden vergelijkbare voordelen door het oppervlak dat wordt ingenomen door de busstaven of metalen contacten te verkleinen. PERC-technologie vermindert alleen de busbar, terwijl IBC-zonnepaneeltechnologie deze elimineert, waardoor het effectieve oppervlak voor fotonabsorptie verder toeneemt.

1.IBC-zonnepanelen hebben een hoger rendement en een hoger uitgangsvermogen

De IBC-technologie overtreft de PERC-technologie op het gebied van efficiëntie, aangezien de PERC-technologie slechts 25,4% efficiëntie behaalde, terwijl de IBC-zonnepaneeltechnologie een recordrendement van 26,7% behaalde. Door de metalen contacten aan de voorkant, die het zonlicht tegenhouden, te verwijderen, maximaliseren IBC-panelen het effectieve oppervlak van de zonnecellen. De elektrische contacten van de IBC panelen bevinden zich aan de achterkant om meer zonlicht op te vangen en efficiënt om te zetten in elektriciteit.

IBC-celefficiëntie

Deze baanbrekende configuratie zorgt voor een hogere energieproductie, waardoor IBC-panelen zelfs bij weinig licht meer vermogen leveren. Als gevolg hiervan zet de IBC-technologie een nieuwe standaard voor de efficiëntie van zonnepanelen, waardoor het een onweerstaanbare keuze is voor residentiële en commerciële installaties.

2. IBC-zonnepanelen zijn duurzamer en betrouwbaarder

IBC-technologie verhoogt ook de duurzaamheid en betrouwbaarheid van zonnepanelen tot een hoger niveau dan PERC-technologie. Het rugcontact beschermt de zonnecel tegen omgevingsfactoren zoals vocht en warmte, waardoor prestatievermindering na verloop van tijd wordt voorkomen, en IBC-zonnepanelen werken koeler dan conventionele panelen, waardoor ze geschikter zijn voor warme zomerdagen. Bovendien verminderen IBC-panelen het risico op Potential Induced Degradation (PID), een fenomeen dat de opbrengst van conventionele zonnepanelen vermindert. Door de invloed van externe factoren te minimaliseren, zorgt IBC-technologie voor een optimale efficiëntie en betrouwbaarheid van zonnepanelen gedurende een lange levensduur.

IBC-zonnepanelen

3. IBC zonnepanelen zien er beter uit

Met IBC-technologie gaan schoonheid en prestaties hand in hand. In tegenstelling tot PERC-panelen hebben IBC-panelen geen metalen contacten aan de voorkant voor een elegante en strakke uitstraling. Deze eigenschap is vooral gunstig voor residentiële en architecturale projecten waar zonnepanelen naadloos in het algemene ontwerp moeten passen. IBC-panelen kunnen eenvoudig worden aangepast aan verschillende vormen en maten, zodat gebruikers met vertrouwen voor zonne-energie kunnen kiezen zonder afbreuk te doen aan de visuele integriteit van hun structuren.

Geschikte toepassingsscenario's voor IBC-technologie

Voor welke toepassingsscenario's is IBC-technologie geschikt?

IBC-technologie heeft een enorm onbenut potentieel in verschillende zonne-energietoepassingen. IBC-panelen zijn veelzijdig genoeg voor verschillende toepassingen, zoals installaties op daken, zonneboerderijen en draagbare fotovoltaïsche systemen voor balkons. De doeltreffendheid en flexibiliteit van de IBC-technologie maken het ideaal voor gebruik op plaatsen waar de ruimte beperkt is en de behoefte aan stroomopwekking groot.

Met de IBC-technologie (Interdigitated Back Contact) gaan zonnepanelen een nieuw tijdperk in. IBC-zonnepanelen veranderen de manier waarop we zonne-energie gebruiken doordat ze beter werken, er beter uitzien en betrouwbaarder zijn. Omdat de technologie steeds beter wordt, wordt zonne-energie steeds belangrijker om aan onze energiebehoeften te voldoen en de schade die andere energiebronnen aan de wereld toebrengen te beperken. Het gebruik van IBC-technologie geeft ons ook een eenvoudigere en efficiëntere manier om zonne-energie te maken.

Sinds 2008 is Maysun Solar gespecialiseerd in de productie van verschillende fotovoltaïsche modules, en we bieden een reeks zonnepanelen met behulp van verschillende geavanceerde technologieën voor u om uit te kiezen.

Kies Maysun Solar, want we hebben een hoge kwaliteit zonnepaneel technologie om uw behoeften te voldoen, neem dan contact met ons op, en maak een groene toekomst samen!

Dit vind je misschien ook leuk:

Verkenning van dubbelglas zonnepanelen: Een technologische doorbraak in zonne-energie
Wat is PERC van zonnepanelen