Zwarte zonnepanelen: Een perfecte combinatie van energie en esthetiek

· Over fotovoltaïsche

Met de opkomst van hernieuwbare energie heeft zonne-energie veel aandacht getrokken als schone en duurzame vorm van energie. Traditionele blauwe zonnepanelen zijn functioneel maar zien er wat saai uit. De laatste jaren zijn zwarte zonnepanelen echter een populair mainstreamproduct in Europa, vooral in Scandinavië. Weet u waarom?

Voordat we deze reden bespreken, moeten we eerst het verschil uitleggen tussen monokristallijne en polysilicium panelen:

Polykristallijne panelen zijn minder efficiënt omdat er zich tijdens het productieproces kristallen vormen. Deze kristallen maken het moeilijker voor elektronen om door de cel te stromen. Aan de andere kant zorgt het ontbreken van kristalvorming in mono PERC panelen ervoor dat elektronen gemakkelijk kunnen stromen, waardoor deze panelen efficiënter zijn. Omdat ze efficiënter zijn, zijn ze ook duurder. Bovendien zijn monokristallijne panelen donkerder van kleur, terwijl polykristallijne panelen een traditionele blauwe kleur hebben.

monokristallijne panelen

Terwijl traditionele monokristallijne panelen nog steeds zwarte zonnepanelen met witte backsheets gebruiken. Hieronder kun je het verschil zien. De foto links toont een traditioneel monokristallijn silicium paneel van dichtbij. De foto rechts toont het volledige arraypaneel met de zwarte plaat.

polysilicium panelen

Voordelen van zwarte (monokristallijne) zonnepanelen ten opzichte van polykristallijne zonnepanelen (blauw):

Hoger rendement:

Wat betreft de efficiëntie van zonnepanelen, zorgt de uitlijning van siliciumkristallen ervoor dat zonnepanelen efficiënter zijn. Bij het installeren van zonnepanelen zijn over het algemeen minder zwarte zonnepanelen nodig dan blauwe zonnepanelen, en ze produceren dezelfde hoeveelheid zonne-energie, waardoor zwarte zonnepanelen een betere optie zijn om ruimte te besparen.

absorberen meer licht:

Naast dat zonnepanelen efficiënter zijn, absorberen zwarte zonnepanelen meer zonlicht dan andere soorten zonnepanelen. Dit betekent dat zwarte zonnepanelen meer zonlicht kunnen absorberen en dus meer zonne-energie kunnen opwekken.

Beter bestand tegen hitte:

Monokristallijne zonnepanelen presteren beter bij hoge temperaturen. Bij zonnecellen neemt de hoeveelheid geproduceerde zonne-energie af naarmate de temperatuur stijgt. Een volledig zwart zonnepaneel heeft echter minder last van verzwakking van de zonne-output dan andere soorten zonnepanelen.

Mooier

Voor sommige architecturale projecten of ontwerpstijlen kunnen zwarte zonnepanelen hogere esthetische eisen stellen. Voor architecten en huiseigenaren die belang hechten aan uiterlijk en design, zijn zwarte zonnepanelen een betere keuze omdat ze beter passen bij het algemene uiterlijk van het gebouw.

Voordelen van zwarte (monokristallijne) zonnepanelen

Nu, met de verandering van technologie, verschijnen er zwarte zonnepanelen op de markt. Ze zien er bijna zonder witte rasterlijnen uit, dus ze zien er mooier en sfeervoller uit.

Toepassingsgebieden van zwarte zwarte zonnepanelen:

Gebouw buitenmuur: Volledig zwarte panelen kunnen worden gebruikt als onderdeel van de buitenmuur van een gebouw om een uniek visueel effect aan het gebouw toe te voegen. Deze toepassingsmethode realiseert niet alleen het gebruik van energie, maar geeft gebouwen ook meer functies en een esthetisch gevoel.

Toepassingsgebieden van zwarte zwarte zonnepanelen

MaySun's installatieklant stuurde een live afbeelding, klik op de afbeelding voor meer informatie

Dak van gebouw: Volledig zwarte zonnepanelen kunnen op daken worden gemonteerd om woningen en commerciële gebouwen van stroom te voorzien. Vergeleken met traditionele zonnepanelen worden de All-black zonnepanelen beter geïntegreerd in het algehele ontwerp van het gebouw, waardoor het dak niet langer alleen een functioneel gebied is.

Toepassingsgebieden van zwarte zwarte zonnepanelen

Het project ligt aan een meer in Zweden, klik op de afbeelding voor meer informatie

Autodak: Met de populariteit van elektrische voertuigen kunnen volledig zwarte zonnepanelen worden toegepast op het dak van de auto om extra stroom te leveren voor elektrische voertuigen, het rijbereik te vergroten en de afhankelijkheid van traditionele energiebronnen te verminderen.

Toepassingsgebieden van zwarte zwarte zonnepanelen

Ons bedrijf biedt een ruime keuze aan fotovoltaïsche panelen, waaronder een groot aantal volledig zwarte en zwarte frameontwerpen. Deze fotovoltaïsche panelen hebben niet alleen een hoog rendement voor energieomzetting, maar ook een uitstekend ontwerp. Of het nu gaat om in gebouwen geïntegreerde projecten of om high-end marktbehoeften, onze fotovoltaïsche panelen kunnen voldoen aan de eisen van de klant en klanten voorzien van betrouwbare zonne-energieoplossingen van hoge kwaliteit.

Dit vind je misschien ook leuk:

De kracht van de zon benutten: een reis van duurzaamheid en innovatie
Balkoncentrales: Duurzame benutting van zonne-energie