Geschakelde zonnepanelen: Een doorbraak in zonne-energie-efficiëntie

· Over fotovoltaïsche

In dit boeiende artikel zullen we ons verdiepen in het innovatieve concept van zonnepanelen met schindels. We zullen een uitgebreide vergelijking maken tussen shingled zonnepanelen en conventionele modules, waarbij we de vele voordelen van deze technologie laten zien. Maak je klaar om de zonnige kant van zonnepanelen te ontdekken! Ons doel is om u te helpen bepalen of geschakelde zonnepanelen perfect passen bij uw behoeften! Laten we de details verkennen en nog meer spannende mogelijkheden ontdekken!

shingled zonnepanelen

Wat zijn shingled zonnepanelen?

Shingled zonnepanelen zijn een innovatieve en opwindende technologie die tal van voordelen biedt voor hernieuwbare energie.

Shingling is een zeer innovatieve techniek die een groot potentieel biedt voor het bereiken van aanzienlijke cel-tot-module (CTM) winsten in zonnepanelen. Door deze aanpak zijn er geen verbindingslinten nodig, wat betekent dat er minder weerstandsverliezen zijn. Een opmerkelijk aspect van shingled modules is hun fascinerende esthetische aantrekkingskracht. Deze modules lijken prachtig op panelen van gekleurd glas, waardoor ze een uitzonderlijke keuze zijn voor esthetische bouwontwerpen en de markt voor zonne-energie op daken

shingled zonnepanelen

De technische structuur van zonnepanelen met schindels

In de afgelopen jaren heeft de markt voor zonnepanelen een spannende ontwikkeling doorgemaakt, waarbij een breed scala aan celformaten en interconnectietechnologieën is gebruikt en verder is gegaan dan de traditionele lintvormige zonnecellen. Deze vooruitgang heeft geleid tot nog grotere vermogens!

Om geschrankte cellen te maken, wordt een normale monokristallijne PERC-cel van hoge kwaliteit vakkundig lasergesneden in meestal 5 of 6 stroken, waardoor het potentieel wordt gemaximaliseerd. Het fabricageproces demonstreert zijn efficiëntie en precisie door vakkundig lange strengen van 34 tot 40 zonnecellen te assembleren, die in smalle stroken zijn gerangschikt volgens de afmetingen van het paneel. Er wordt een elektrisch geleidende lijm (ECA) gebruikt om ze samen te voegen, waardoor een betere geleiding en flexibiliteit mogelijk is.

Dankzij deze unieke structuur bieden shingled zonnepanelen een nog hogere productie per vierkante meter! De cellen in shingled-modules strekken zich uit over de hele lengte van het paneel, wat de prestaties verbetert, zelfs bij gedeeltelijke beschaduwing. Modules zijn ook beter bestand tegen hotspots en zijn kosteneffectiever te produceren.

De technische structuur van zonnepanelen met schindels

Wat zijn de unieke voordelen van shingled zonnepanelen in vergelijking met conventionele panelen?

Laten we nu eens kijken naar de voordelen van shingled zonnepanelen ten opzichte van conventionele panelen. Conventionele zonnepanelen maken gebruik van een reeks zonnecellen om de gewenste opbrengst te behalen. Deze zonnecellen zijn zorgvuldig verdeeld over het paneel met ruimte ertussen, waardoor efficiënte elektrische verbindingen mogelijk zijn met behulp van koperen rails door soldeerprocessen op hoge temperatuur.

Door het aantal busbars te verhogen, kunnen we weerstandsverliezen aanzienlijk verminderen en de efficiëntie van de elektrische verbinding sterk verbeteren. Daarom hebben veel fabrikanten van zonnepanelen er wijselijk voor gekozen om meer rails te gebruiken. Meer rails die de cellen bedekken betekent echter dat meer zonnecellen efficiënt worden gebruikt, wat resulteert in een optimale opbrengst.

In een positief licht bieden shingled cellen een unieke en innovatieve manier om zonnepanelen te verbinden in vergelijking met conventionele panelen. Er zijn geen rails nodig en de cellen kunnen eenvoudig en naadloos aan elkaar worden gekoppeld. Bovendien zorgt de bedradingsconfiguratie van shingled zonnepanelen voor spannende verbeteringen ten opzichte van conventionele panelen. Panelen met schering en inslag bieden het voordeel dat ze in een parallelle configuratie worden bedraad, wat de efficiëntie en prestaties van zonnecellen kan verbeteren in vergelijking met conventionele panelen.

Wat zijn de verbazingwekkende voordelen van zonnepanelen met schindels?

Verbeterde energie-oogst:

Verhoogd vermogen per vierkante meter: Geschakelde zonnecellen hebben het voordeel dat er geen rails aan de bovenkant nodig zijn, waardoor meer cellen aan zonlicht kunnen worden blootgesteld. Deze configuratie optimaliseert de afstand tussen de cellen, waardoor het energieproductiepotentieel van het zonnepaneeloppervlak wordt gemaximaliseerd.

Verbeterde energie-efficiëntie door beschaduwing: Moderne zonnepanelen die in serie worden bedraad, hebben aanzienlijke vooruitgang geboekt in het verminderen van de vermogensafgifte wanneer een deel van het paneel in de schaduw ligt. Panelen met schindels bieden daarentegen het voordeel dat ze in groepen kunnen worden bedraad en parallel kunnen worden geconfigureerd, waardoor verliezen door schaduw sterk worden verminderd.

Verbeterde energie-oogst

Grote betrouwbaarheid:

Verhoogde duurzaamheid: Gegolfde zonnepanelen hebben het voordeel dat er ongeveer 30 meter rails en soldeerverbindingen wegvallen, zoals bij conventionele panelen. Deze vermindering van het aantal rails leidt tot een vermindering van het aantal defecten aan de rails, wat een betrouwbaarder zonnepanelensysteem met een lange levensduur oplevert.

Verbeterde mechanische prestaties: Statische en dynamische belastingstesten hebben aangetoond dat de shingle-methode een uitzonderlijke weerstand biedt tegen externe krachten en conventionele zonnepanelen overtreft op het gebied van storingsbestendigheid. Er zijn geen extra microscheurtjes en de vermogensdegradatie is <0,5% na een mechanische belastingstest van 8100Pa bij kamertemperatuur.

Grote betrouwbaarheid

Lagere bedrijfstemperatuur:Shingled zonnepanelen werken bij een lagere temperatuur dan normale zonnepanelen en werken efficiënter. Shingled zonnepanelen werken bij een temperatuur van 42,3±2℃, maar gewone half-cut producten werken bij een temperatuur van 45±5℃, dus de kwaliteit van de shingled zonnepanelen is beter en het rendement is hoger.

Lagere bedrijfstemperatuur

Groen en ecologisch: Geschakelde zonnepanelen zijn milieuvriendelijker dan gewone zonnepanelen. Gegolfde zonnepanelen bevatten geen fluoride en weinig lood, ze zijn milieuvriendelijker en vervangen 0,3 kg metalen lint met lijm. Ze verminderen het loodgehalte van de module met meer dan 60%, gebruiken geen soldeerlint en gebruiken minder busbar.

Groen en ecologisch

Prachtige esthetiek:

Schoon en gestroomlijnd uiterlijk: Gegolfde zonnepanelen hebben een gestroomlijnd ontwerp zonder zichtbare circuits, waardoor ze een modern en aantrekkelijk uiterlijk hebben dat de aantrekkingskracht op straat vergroot.

Prachtige esthetiek

De technologie van zonnepanelen ontwikkelt zich voortdurend en zonnepanelen met schindels lopen voorop in deze vooruitgang. Ze bieden uitzonderlijke prestaties, betrouwbaarheid en esthetiek, waardoor ze de beste keuze zijn voor het benutten van zonne-energie.

De shingled technologie ontwikkelt zich snel en de kosten komen steeds dichter in de buurt van die van conventionele modules. Deze panelen worden op grote schaal omarmd in landen als Europa, Australië, Korea en Japan! Maysun Solar, een zeer ervaren fabrikant van PV-modules met 15 jaar ervaring in de sector, biedt met trots een divers aanbod van volledig zwarte shingled zonnepanelen in verschillende maten.

Het project bevindt zich op het dak van een huis in Zweden en het product is Maysun Solar's 390W-490W Shingled zonnepanelen

Project photos from MaySun's installer customers, click on the images for more product details:

Shingled zonnepanelen
Shingled zonnepanelen
Shingled zonnepanelen

Een ander project bevindt zich ook op het dak van een huis in Zweden en het product is Maysun Solar's 390W-490W Shingled zonnepanelen

Shingled zonnepanelen
Shingled zonnepanelen

Sinds 2008 is Maysun Solar gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. We hebben een grote verscheidenheid aan shingled, half-cut en IBC zonnepanelen om uit te kiezen, en ze bieden superieure prestaties en stijlvolle ontwerpen die perfect passen bij elk gebouw. Maysun Solar heeft met succes kantoren, magazijnen en langdurige relaties met uitstekende installateurs in tal van landen! Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor de laatste module offertes of alle PV-gerelateerde vragen.

Dit vind je misschien ook leuk:

 Het onbekende productieproces van PV-paneelcellen
Wat fotovoltaïsche energieopwekking inhoudt
Voortgang van de fabrieksproductieMaysun op voorraadFotovoltaïsche technologie NieuwsMaysun zonnepaneel bedrijfsnieuws Zwarte zonnepanelen: Een perfecte combinatie van energie en esthetiek