Zonnepaneelinkapseling: een belangrijk onderdeel dat u misschien negeert

· Over fotovoltaïsche

Wat is een inkapseling voor zonnepanelen? Wat doet het?

Zonnepaneel inkapseling omvatten voornamelijk EVA, POE, PVB (polyvinylbutyral) inkapseling film.
Zonnepaneel inkapseling lijm film wordt geplaatst tussen het glas van het zonnepaneel module en de zonnecel of de achterkant en de zonnecel in te kapselen en de zonnecel te beschermen, en is een van de belangrijkste materialen van het zonnepaneel module.

inkapseling voor zonnepanelen

Hoeveel soorten films voor inkapseling van zonnepanelen?

EVA: EVA-hars wordt gebruikt als de belangrijkste grondstof, gewijzigd door het toevoegen van cross-linking agent, silaan koppelingsagent, licht stabilisator, antioxidant, ultraviolet absorber en andere additieven, en gevormd door smeltverwerking.

Het heeft een uitstekende lichtdoorlatendheid en een breed procesvenster, en omdat EVA-hars en additieven polaire materialen zijn, heeft het een goede compatibiliteit en absorptie-effect.

soorten films voor inkapseling van zonnepanelen


POE: POE hars wordt gebruikt als de belangrijkste grondstof, gewijzigd door het toevoegen van crosslinking agent, silaan koppelingsagent, licht stabilisator, antioxidant, ultraviolet absorber en andere additieven, en gevormd door smeltverwerking.

Het heeft een uitstekende waterdampbarrière en anti-PID prestaties, maar omdat POE een niet-polaire hars is, is het gemakkelijk om neerslag van additieven te veroorzaken.

soorten films voor inkapseling van zonnepanelen
PVB: PVB-hars wordt gebruikt als belangrijkste grondstof, gemodificeerd door toevoeging van weekmakers, silaan-koppelingsmiddelen, lichtstabilisatoren, antioxidanten, ultravioletabsorbers en andere additieven, en gevormd door smeltverwerking. Heeft een uitstekende mechanische sterkte.

soorten films voor inkapseling van zonnepanelen

EPE: EVA en POE co-extrusie smeltfolie.

Transparante film: met inbegrip van hoog-transparant type en UV-cut-off type. Het zeer transparante type kan het zonlicht met de volle band doorlaten om de omzettingsefficiëntie van zonne-energie te maximaliseren. Het UV-afsnijdende type kan ultraviolette stralen absorberen, wat de veroudering van materialen veroorzaakt door ultraviolette stralen effectief kan verbeteren.

Witte film: inclusief niet-geweven composietstructuur en pre-crosslinked witte film, voornamelijk gekleurd door titaniumdioxide. De witte film met niet-geweven composietstructuur heeft een goed dempingseffect, antileklijmeffect en nul-dieptereflectie verbetert de vermogenswinst.


De pre-crosslinked witte film kan het wit worden, het rimpelen en de goede reflectiviteit van overvloeiende lijm regelen door de initiële graad van crosslinking aan te passen.

Kleeffilm met één laagstructuur: verwijst naar pure EVA-, POE-, PVB-kleeffilm.

Meerlaagse samengestelde structuur kleeffilm: verwijst naar de witte film en EPE geco-extrudeerde kleeffilm gemaakt van EVA, POE en niet-geweven stof.

Matte folie: de voor- en achterkant zijn matte folie met onregelmatige patronen, anti-klevend en anti-slip.

Prismavormige folie: Het oppervlak van de stalen rol is een film met regelmatige prismatische patronen, die anti-kleeft en antislip is, en geschikt is voor film met een hoog gewicht.

Gietfolie: De folie wordt verwerkt en gevormd door te gieten. Momenteel wordt de inkapselfolie voor zonnepanelen voornamelijk verwerkt en gevormd door te gieten. De gegoten folie heeft een goede zachtheid, hoge vloeibaarheid, kleine interne spanning en lage krimp.

Gekalanderde folie: een folie die wordt gevormd door kalanderen. De gekalanderde folie heeft een hoge mechanische sterkte, hoge hardheid, grote interne spanning en een goede vlakheid.

Thermohardende lijmfilm: Onder een bepaalde temperatuur en tijd wordt een netwerkstructuur gevormd door een chemische vernettingsreactie om een kleeffilm te produceren met mechanische sterkte en een hechtend en afdichtend effect. EVA is een thermohardende folie en POE heeft twee soorten: thermohardend en thermoplastisch. De thermohardende kleeffilm is voornamelijk geschikt voor de inkapseling van conventionele kristallijne silicium zonnepanelen.

Thermoplastische folie: Een niet-chemisch vernette, smeltlijmfilm zonder toegevoegde peroxiden. Het heeft de eigenschappen van recyclebaar gebruik en herhaalde verwerking. PVB is een thermoplastische folie, voornamelijk geschikt voor BIPV (Building Integrated Solar Panel) zonnepanelen. Thermoplastische POE is voornamelijk geschikt voor dunne film zonnepanelen.

Voor welke verschillende types PV-modules zijn verschillende inkapselingen geschikt?

Gewone kristallijne silicium modules gebruiken vaak EVA-folie als belangrijkste inkapseling. De voorkant van enkelglasmodules maakt gebruik van EVA-folie met hoge doorlaatbaarheid en de achterkant van EVA-folie met UV-doorlaatbaarheid.

Zowel de voor- als achterkant van de dubbele glasmodule maakt gebruik van POE-folie met hoge doorlaatbaarheid. Dunne-film modules gebruiken gewoonlijk PVB-folie, UV-afgesneden POE-folie en thermoplastische POE-folie als belangrijkste inkapselingen. De dubbelglasproducten van Maysun worden toegepast met POE-folie, u kunt op het product klikken voor meer informatie.

dubbelglas PV-modules

Waarom is inkapseling van zonnepanelen belangrijk?

Zonnepaneel inkapseling lijm film, als de kern materiaal van Zonnepaneel modules, is zeer belangrijk voor de inkapseling proces en de prestaties van modules.

De werkomgeving van Zonnepaneel modules is voornamelijk buiten, blootgesteld aan zonlicht, regen, ijs en sneeuw voor een lange tijd, en de garantieperiode van Zonnepaneel modules vereist meestal meer dan 25 jaar.

Daarom verbeteren inkapselingen voortdurend de technologie op het gebied van kenmerken en materiaalaanpassing, procesaanpassing, prestatievereisten en betrouwbaarheidsgarantie.

Hoe zorgt de inkapseling van het zonnepaneel voor een uitstekende werking van het zonnepaneel?

Behoudt het vermogen om licht en elektriciteit door te geven door vocht buiten te houden: Vocht en stof die zich ophopen op zonnecellen kunnen zonlicht blokkeren en de stroom verstoren. Inkapseling voorkomt dat vocht en stof schade veroorzaken door een beschermende laag te bieden.

Houdt de structuur van het zonnepaneel in goede staat: Inkapseling helpt het zonnepaneel te beschermen tegen vervorming en behoudt de integriteit. Het voorkomt schade en degradatie van de kwetsbare zonnecellen na verloop van tijd.

Zonnepanelen blijven werken: Een goede inkapseling is cruciaal voor de prestaties en levensduur van een zonnepaneel. Het dient als beschermlaag voor de gevoelige zonnecellen en elektrische componenten, waardoor ze optimaal blijven presteren.

De betrouwbaarheid van zonnepanelen garanderen: De garantie van modules voor meer dan 25 jaar stelt strenge eisen aan prestatievermindering en materiaalveroudering.


Het PID-effect veroorzaakt de vermogensvermindering van de module, en het binnendringen van waterdamp veroorzaakt gemakkelijk de hydrolysereactie van de EVA-film om azijnzuur te genereren, dat reageert met de alkali die op het glasoppervlak is neergeslagen om een groot aantal vrij mobiele Na-ionen te produceren, die naar het oppervlak van de cel bewegen onder invloed van een extern elektrisch veld. En verrijkt naar de anti-reflectielaag om PID-effect te produceren.

Opmerking: Wat is het PID-effect?
PID-effect: Waterdamp en hoge temperatuur zorgen ervoor dat de volumeweerstand van de kleeflaag afneemt en versnellen de corrosie van het batterijlint, wat verder leidt tot PID-demping en veroudering van de onderdelen.

PID-effect

IEC/TC82 (International Electrotechnical Commission Solar Solar Panel Energy Standardization Technical Committee) heeft ook een reeks standaarden ontwikkeld en vrijgegeven IEC62788 "Material Test Procedures for Solar Panel Modules encapsulations".

Sinds 2008 heeft Maysun Solar Panels zich gericht op de productie van hoge kwaliteit zonnepanelen modules die al hebben bereikt internationale standaard inkapselingen.

https://www.mssolarpanels.com/portfolio/items/390w-410w-dubbel-glas-zwart-frame-fotovoltaische-module-perc-210mm-120cells

Feedbackfoto van MaySun van een klant in Zweden (tweede aankoop).
Klik op de foto voor meer productdetails

broken image

Feedback over MaySun van een Duitse klant, klik op de afbeelding voor meer klantverhalen

Onze Maysun zonne-energie, helemaal We hebben een breed scala van geschind, half gesneden en zwart frame, alle zwarte, zilveren frame Zonnepanelen om uit te kiezen, ze bieden geweldige prestaties en stijlvolle ontwerpen die een gebouw fusie zal aanvullen. Maysun Solar heeft een breed scala aan kantoren, magazijnen in vele landen, en gevestigde lange termijn samenwerkingsrelaties met uitstekende installateurs! Neem gerust contact met ons op voor de laatste module citaten of een zonnepaneel gerelateerde vragen.

Dit vind je misschien ook leuk:

Het onbekende productieproces van PV-paneelcellen
Wat is PERC van zonnepanelen