Wat fotovoltaïsche energieopwekking inhoudt

· Over fotovoltaïsche,zonnepanelen industrie Nieuws

Zonne-energie is een onuitputtelijke bron van hernieuwbare energie voor de mensheid, met de voordelen van voldoende zuiverheid, absolute veiligheid, relatieve uitgebreidheid, een werkelijk lange en onderhoudsvrije levensduur, vindingrijkheid en potentiële economie, en heeft een belangrijke plaats in de energiestrategieën op lange termijn. Weet u dus wat de voor- en nadelen zijn van fotovoltaïsche energieopwekking in vergelijking met de algemeen gebruikte thermische energieopwekking?

broken image

I. Voordelen en nadelen
1, voordelen
(1) Geen gevaar voor uitputting.
(2) veilig en betrouwbaar, geen lawaai, geen vervuilingsemissies naar buiten, absoluut schoon (geen vervuiling).
(3) Niet beperkt door de geografische verdeling van middelen, kan profiteren van het dak van het gebouw, bijvoorbeeld, geen elektriciteit gebieden, evenals gebieden met complexe terrein.
(4) Lokale stroomopwekking en -voorziening zonder brandstofverbruik en transmissielijnen.
(5) Hoge energiekwaliteit.
(6) Gemakkelijke emotionele acceptatie door gebruikers.
(7) Korte bouwperiode en korte tijd besteed aan het verkrijgen van energie.

broken image


2, nadelen
(1) De energiedistributiedichtheid van bestraling is klein, d.w.z. het neemt een enorm gebied in beslag.
(2) De verkregen energie is gerelateerd aan de vier seizoenen, dag en nacht en weersomstandigheden zoals bewolkt en zonnig.
(3) Vergeleken met thermische energieopwekking zijn de opportuniteitskosten van energieopwekking hoog.
(4) Het fabricageproces van fotovoltaïsche panelen is niet milieuvriendelijk.
 

Ten tweede, de systeemclassificatie
1, onafhankelijke fotovoltaïsche elektriciteitsproductie
Onafhankelijke fotovoltaïsche energieopwekking wordt ook wel off-grid fotovoltaïsche energieopwekking genoemd. Hoofdzakelijk samengesteld uit zonnemodules, controlemechanismen, batterijen, als u de AC lading wilt aandrijven, moet u ook de AC omschakelaar configureren. De onafhankelijke fotovoltaïsche krachtcentrale met inbegrip van afgelegen gebieden van het systeem van de dorpsvoeding, het systeem van de zonnehuishoudmacht, de macht van het communicatiesignaal, kathodische bescherming, zonnestraatlantaarns en andere soorten het fotovoltaïsche systeem van de machtsgeneratie met batterij kunnen onafhankelijk worden in werking gesteld.

2, net-verbonden fotovoltaïsche machtsgeneratie
De net-verbonden fotovoltaïsche machtsgeneratie is de gelijkstroom die door de zonnemodules na de net-verbonden omschakelaar wordt geproduceerd in AC macht overeenkomstig de vereisten van het nutsnet en dan direct verbonden met het openbare net. Zij kan worden onderverdeeld in op het net aangesloten stroomopwekkingssystemen met en zonder batterijen.
Netgekoppelde systemen met batterijen zijn verdeelbaar en kunnen naar behoefte worden aangesloten op of onttrokken aan het net. Netgekoppelde systemen met batterijen worden vaak geïnstalleerd in woongebouwen; netgekoppelde systemen zonder batterijen zijn niet verdeelbaar of hebben geen back-upvermogen en worden meestal geïnstalleerd in grotere systemen.
Netgekoppelde fotovoltaïsche energieopwekking heeft een gecentraliseerde grootschalige netgekoppelde fotovoltaïsche centrale is over het algemeen een nationale centrale, het belangrijkste kenmerk is om de opgewekte energie rechtstreeks naar het net te sturen, door het net verenigde inzet van stroomvoorziening aan gebruikers. Maar dit soort centrale investering, lange bouwperiode, beslaat een groot gebied, is niet al te veel ontwikkeling. En gedecentraliseerde kleine netgekoppelde fotovoltaïsche, vooral fotovoltaïsche gebouw-geïntegreerde fotovoltaïsche energieproductie, vanwege de voordelen van kleine investeringen, snelle bouw, kleine voetafdruk, beleidsondersteuning, enz., is de hoofdstroom van netgekoppelde fotovoltaïsche energieproductie.

broken image

3, gedistribueerde fotovoltaïsche stroomopwekking
Gedistribueerde fotovoltaïsche energieopwekking systeem, ook bekend als gedecentraliseerde energieopwekking of gedistribueerde energievoorziening, verwijst naar de gebruiker site of in de buurt van de site van elektriciteit configuratie van kleinere fotovoltaïsche energievoorziening systeem om de behoeften van specifieke gebruikers te voldoen, om de economische werking van het bestaande distributienetwerk te ondersteunen, of zowel om te voldoen aan de eisen van deze twee aspecten.
De basisuitrusting van een gedistribueerd fotovoltaïsch stroomopwekkingssysteem omvat fotovoltaïsche modules, fotovoltaïsche vierkante steunen, gelijkstroomconvergentiekasten, gelijkstroomverdeelkasten, netgekoppelde omvormers, wisselstroomverdeelkasten en andere apparatuur, naast apparatuur voor de bewaking van het stroomvoorzieningssysteem en milieubewakingsapparatuur. De werkwijze is dat wanneer zonnestraling beschikbaar is, de zonnecel arrays van het fotovoltaïsche stroomopwekkingssysteem de zonne-energie omzetten in elektrische energie en deze via de DC-busbar naar de DC-distributiekast sturen, waar de netgekoppelde omvormer wordt omgezet in AC-stroom voor de eigen belasting van het gebouw.

broken image

Maysun Solar, als een PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om ons te contacteren voor een product offerte.

Misschien wilt u ook:

broken image
broken image
broken image