De acht essentiële materialen voor zonnepanelen

· Over fotovoltaïsche,zonnepanelen industrie Nieuws

Tegenwoordig trekt zonne-energie veel aandacht als schone energiebron, en veel individuele gebruikers en commerciële en industriële gebruikers zijn geïnteresseerd in fotovoltaïsche energie. PV-modules zijn het hart van het hele PV-systeem en vandaag kijkt Maysun naar de acht belangrijkste materialen die worden gebruikt om een zonnepaneel te maken.

broken image

Wat zijn fotovoltaïsche materialen?

Fotovoltaïsche materialen [zonnecelmaterialen], ook wel zonnecelmaterialen genoemd, zijn materialen die zonne-energie direct kunnen omzetten in elektrische energie. Fotovoltaïsche materialen kunnen elektriciteit opwekken door het fotovoltaïsch effect, d.w.z. als licht op een zonnecel schijnt en wordt geabsorbeerd op de grenslaag.
Fotovoltaïsche materialen die als zonnecelmateriaal kunnen worden gebruikt, zijn onder meer monokristallijn silicium, polykristallijn silicium, amorf silicium, GaAs, GaAlAs, InP, CdS en CdTe. Monokristallijn silicium, GaAs en InP worden in de ruimte gebruikt; monokristallijn silicium, polykristallijn silicium en amorf silicium zijn in massa geproduceerd voor gebruik op de grond; andere bevinden zich nog in de ontwikkelingsfase. Momenteel wordt gewerkt aan verlaging van de materiaalkosten en verbetering van het omzettingsrendement, zodat zonnecellen qua prijs kunnen concurreren met andere energieopwekking, waardoor de voorwaarden worden geschapen voor bredere en grootschaliger toepassingen.

broken image

Welke materialen worden in fotovoltaïsche modules gebruikt?

Hoewel de materialen waaruit een fotovoltaïsch stroomsysteem is opgebouwd variëren, bestaan alle modules uit verschillende lagen materiaal, van de lichtzijde naar de achterzijde. Het zonlicht gaat eerst door de beschermende laag (meestal glas) en vervolgens door de transparante contactlaag naar de binnenkant van de cel. In het midden van de module bevindt zich het adsorptiemateriaal, dat de fotonen absorbeert en zo de "fotogegenereerde stroom" tot stand brengt. Het in de module gebruikte halfgeleidermateriaal hangt af van de specifieke vereisten van het PV-systeem, en de module bestaat uit ach hoofdmaterialen

1. Frame van aluminiumlegering
Één moet de rand van het glas beschermen; twee is de aluminiumlegering die met silicone het slaan rand wordt gecombineerd om de verzegelende prestaties van de componenten te versterken; drie moet de algemene mechanische sterkte van de componenten zeer verbeteren; vier moet de installatie van componenten, vervoer vergemakkelijken; vier moet de componenten en de drager van de steunverbinding dragen, door de vaste kan de beste weerstand tegen ladingscapaciteit, van de eenheid bereiken vast aan geïntegreerd, om de mechanische capaciteit van het krachtcentralesysteem te verbeteren.

broken image

2. Silicone
Gebruikt voor het plakken, verzegelend gelamineerde glas PV modules, plakkend verbindingsdozen en backsheets, en verbeterend de rol van UVweerstand van PV modules.

3. Aangemaakt glas
Laag ijzer aangemaakt glas (dat ook als wit glas wordt bekend), in de golflengtewaaier van de zonnecelspectrale reactie (320-1100nm) lichte transmissie van meer dan 93%, voor meer dan 1200 NM van infrarood licht heeft een hoog reflectievermogen. Dit glas is ook bestand tegen zonne-ultraviolette straling, daalt de lichttransmissie niet. Het glas zou schoon en vrij van waterdamp moeten zijn, geen bloot handcontact met beide oppervlakten van het glas, dat over het algemeen wordt gebruikt om de structuur van fotovoltaïsche modules te steunen, het gewicht en de lading van fotovoltaïsche modules te verbeteren, met lichte transmissie, weerspiegelende lichte transmissie, waterweerstand, gasweerstand en corrosiepreventie.

4. EVA inkapselingsfilm
Een copolymeer van ethyleen en vinylacetaat, het is een hete smeltingskleefstof. Gebruikt om de cel in te kapselen, verhinder de externe omgeving op de elektroprestaties van de cel, verbeter de lichte transmissie van photovoltaic modules, de cel, het aangemaakte glas, backsheet die samen, met een bepaalde het plakken sterkte plakken, terwijl de elektroprestaties van de output van de batterij photovoltaic module een aanwinsteneffect heeft.

broken image

5. Fotovoltaïsche lassenband
Ook genoemd vertinde koperband, hoofdzakelijk verdeeld in interconnectiestroken en convergentiestroken. De interconnectiestrook wordt hoofdzakelijk gebruikt in de verbinding tussen de fotovoltaïsche modulecellen, om een rol in het leiden en het verzamelen van de celstroom te spelen; de convergentiestrook wordt hoofdzakelijk gebruikt in de verbinding tussen de batterijstring van de component, de zonnecelstroom die door de zonnecel in de verbindingsdoos wordt verzameld. U kunt op de knop hieronder klikken om een gedetailleerde uitleg van fotovoltaïsche lasband te zien.

6. Cellen
Een zonnecel is een apparaat dat lichtenergie rechtstreeks omzet in elektrische energie. Hij is gemaakt van halfgeleidermateriaal. De elektron-gatparen worden aangeslagen door zonlicht en gescheiden door het elektrostatische veld in het potentiaalbarrièregebied van de P-N-junctie.

7. Achterwand
Het wordt gebruikt als beschermend inkapselingsmateriaal aan de achterzijde, meestal TPX, KPX en PET, enz. Het wordt gebruikt om de verouderings- en corrosieweerstand van de PV-module te verbeteren, waardoor de levensduur van de PV-module wordt verlengd. Het verbetert ook de isolatieprestaties van de PV-module.

8. Verbindingsdoos
Geïnstalleerd op de fotovoltaïsche module om een rol te spelen in de transmissie van stroom, met tegelijkertijd goede elektrische prestaties, moeten het ontwerp en de grootte van de kabeldoos voldoen aan het gebruik van milieu-eisen, waaronder: elektrische, mechanische, hitte-, corrosie- en weerbestendigheid. Tegelijkertijd kan geen kwaad aan de gebruiker en het milieu brengen.

broken image

Maysun solar is gespecialiseerd in de vervaardiging van hoogwaardige fotovoltaïsche modules sinds haar oprichting in 2008. Kies Maysun Solar omdat wij kwaliteit zonnepanelen hebben om aan uw behoeften te voldoen, neem contact met ons op en creëer samen een groene toekomst!

Misschien wilt u ook:

broken image
broken image
broken image