Kent u de fotovoltaïsche lasband?

· Over fotovoltaïsche

Het belangrijkste onderdeel van een fotovoltaïsch paneel is een kleine cel gelast door fotovoltaïsch laslint, dat lichtenergie omzet in elektriciteit. Als de verbinding van de cel en de belangrijke rol van het ontvangen van de stroom van fotovoltaïsche lasband, weet je over het? In dit artikel vertellen we u enkele tips over fotovoltaïsche lasband.

broken image

Wat is fotovoltaïsche tape?

Fotovoltaïsche tape is een soort van tin-gecoate koper tape samengesteld uit metalen tin en metalen koper. Het is een geleidende tape voor zonnecellen. Het draagt de elektrische energie die uit lichtenergie op de cel wordt omgezet naar de elektrische apparatuur, en het heeft ook een bepaald warmteverspreidend effect dat wordt beïnvloed door de stroom en het voltage. Daarom is het één van de belangrijke componenten van fotovoltaïsche zonnepanelen. De kwaliteit van fotovoltaïsche lasband is gerelateerd aan de stroomtransmissie-efficiëntie en levensduur van fotovoltaïsche modules. De verschijningsgrootte, mechanische eigenschappen, oppervlaktestructuur, weerstand en andere prestatie-indicatoren van fotovoltaïsche lasband beïnvloeden de efficiëntie van fotovoltaïsche stroomopwekking. Hoogwaardige PV-tape verbetert niet alleen aanzienlijk de stroomopwekkingsefficiëntie, maar vermindert ook het fragmentatietempo van PV-panelen dankzij het hoogwaardige verbindingsvermogen.

De belangrijkste materialen van PV-soldeertapes zijn: koperbasismateriaal, tinlegeringcoating en flux. De werknemers brengen over het algemeen een continue en uniforme laag smeltpuntlegering aan op het oppervlak van de koperen tape van een vastgestelde specificatie met behulp van een gespecialiseerde methode om een fotovoltaïsche tape te maken die voldoet aan de eisen voor gebruik.

broken image

Welke soorten fotovoltaïsche tape zijn er?


De belangrijkste soorten fotovoltaïsche tape die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, kunnen worden onderverdeeld in een lasstrip en een railstrip, afhankelijk van de toepassingsrichting.
De lasstrip is een vertinde soldeerband die wordt gebruikt om PV-cellen met elkaar te verbinden en de stroom van de PV-cellen op te vangen en door te geven. Het is verbonden met de voorste rasterlijn en de achterste rasterlijn van de cel, waarbij de positieve en negatieve polen van aangrenzende cellen met elkaar worden verbonden en een seriekring wordt gevormd om de elektrische energie van de cellen naar de elektrische apparatuur over te brengen. busbarstrip verbindt de batterijstrings met de aansluitdoos om een volledige stroomkring te bereiken.
Het is duidelijk dat de hoeveelheid verbruiksgoederen die voor interconnectieband wordt gebruikt, veel groter is dan die van spoelband.

broken image

Onderlinge lasstroken kunnen worden onderverdeeld in:
1. Conventionele soldeerstrips
Geschikt voor conventionele componenten en voldoen aan de behoeften van conventionele componenten.
2. MBB-soldeerband
Geschikt voor multi-gate modules, dunner dan conventionele tape, hoe westelijker de poortlijn, waardoor het maskeergebied van de tape op de cel wordt verminderd en de gebruiksefficiëntie wordt verbeterd. Tegelijkertijd maakt het de distributie van de celdichtheid gelijkmatiger en de modulemacht wordt duidelijk verhoogd.

broken image

3. Lage temperatuur het lassen band
Geschikt voor HJT-celmodules, kan het lassen bij lage temperatuur bereiken, wat bevorderlijk is voor het verminderen van het versplinterende tarief van PV-cellen.
Er zijn andere lage weerstandslassenbanden en gevormde lassenbanden.

De banden van het busbarlassen kunnen worden verdeeld in:
1. De gestapelde band van het tegellassen
Geschikt voor gestapelde tegelmodules, is dit type van band dun en met lage weerstand, hoge dichtheid van gestapelde tegelmodules, kan worden omgedraaid om een kleine versie te bereiken zonder het tarief van celfragmentatie te verhogen, kan worden beziggehouden met het verbeteren van de macht per eenheidsgebied van de cel.
2. Gestempelde lasband
Het is van toepassing op de gestapelde tegelmodule, en heeft een extra proces dat op de gestapelde band van het tegellassen wordt gebaseerd. Het doel is holle lassenband in het middendeel voor de verbinding van de gestapelde tegeltype cellen te maken.

3. Zwarte lasband
Deze is geschikt voor volledig zwarte modules en is qua kleur afgestemd op de eisen van het moduleverschijnsel om de kleur van de lastape in overeenstemming te houden met het uiterlijk van het moduleframe en de cellen, zodat het doel van esthetiek wordt bereikt en optische vervuiling wordt verminderd.

De conventionele en buigende banden zijn ook beschikbaar.

broken image

Maysun Solar, als fabrikant met 15 jaar ervaring in de productie van PV-modules, biedt verschillende soorten PV-modules te koop aan. Klik op onderstaande knop om een aanvraag te doen! U kunt ook onze website bezoeken voor meer tekstuele informatie.

Misschien vindt u dit ook leuk:

broken image
broken image
broken image