Stop alstublieft de desinformatie over PV

· Over fotovoltaïsche

Maysun heeft enkele van de meest verspreide berichten op het internet verzameld en toegelicht.

1. PV vervuiling


Als het gaat om de fotovoltaïsche industrie, is er geen gebrek aan mensen die geloven dat dit een "hoge vervuiling, hoog energieverbruik" industrie is, want het productieproces van fotovoltaïsche kristallijne silicium modules zal een groot aantal vervuilende stoffen produceren, in tegenstelling tot de oorspronkelijke bedoeling van groene ontwikkeling.
Maar we moeten erkennen dat het hebben van verontreinigende stoffen en het veroorzaken van verontreiniging twee totaal verschillende concepten zijn. Vervuiling wordt alleen veroorzaakt als de vervuilende stoffen niet worden verwijderd; omgekeerd, als ze legaal worden verwijderd, kunnen ze geen milieuvervuiling worden genoemd. In termen van wet- en regelgeving wordt het als "geen vervuiling" beschouwd zolang aan de emissienormen wordt voldaan. Ook de PV recycling business wordt geleidelijk volwassen, klik op de knop hieronder om meer te lezen.

Sommige mensen zeggen dat fotovoltaïsche panelen lichtvervuilend zijn en duizeligheid en andere ongemakken veroorzaken. Maar in feite berust de fotovoltaïsche technologie zelf op de absorptie van zonne-energie om elektriciteit op te wekken, en over het geheel genomen absorbeert ze meer en reflecteert ze minder. De bron van lichtvervuiling is zichtbaar licht, en de cellen van de interne stroomopwekkingseenheid van de PV-module zullen zichtbaar licht absorberen en omzetten in elektriciteit, wat de weerkaatsing van zichtbaar licht verder zal verminderen. Ten tweede, worden de zonnepanelen over het algemeen geïnstalleerd op het dak, of open grond, zullen de omringende omgeving en de mensen geen effect veroorzaken.

broken image

2. PV neemt land in beslag


Grondbronnen zijn schaars in Europese landen, en gecentraliseerde PV beslaat een groot gebied, waarbij goedkeuring van grond en andere procedures zijn complexer en tijdrovend, terwijl daken, muren en andere gemakkelijk te installeren en hebben economische, zodat de Europese regio om voornamelijk gedistribueerde PV te installeren. Recente Europese initiatieven om het goedkeuringsproces voor PV-dakprojecten te verkorten, verplichte installatie van PV op specifieke daken binnen de relevante termijnen. Bovendien, de EU "energie-systeem digitalisering plan" voorgesteld, in de infrastructuur te verhogen 565 miljard euro van de investeringen, commerciële en industriële fotovoltaïsche, huishoudelijke fotovoltaïsche, nul koolstof auto's en andere projecten vooruitgang te bevorderen.

broken image

3. PV schade landbouw

In feite, "fotovoltaïsche + landbouw" is een opkomende business model van fotovoltaïsche energieopwekking, is ook een soort van fotovoltaïsche samengestelde energieopwekking project. Dit model lost het probleem op van PV-centrales en landbouw die concurreren om land, en bereikt meerdere toepassingen voor één plaats in het proces van landbouwproductie, en biedt sterke technische ondersteuning voor de duurzame ontwikkeling van de landbouw en de PV-industrie. Landbouwbedrijven worden niet alleen autonoom en zelfvoorzienend op het gebied van energie, maar kunnen ook overtollige energie produceren (in plaats van deze voor eigen gebruik te gebruiken), die aan het nationale net kan worden verkocht.

4. Zonne-energie is niet duurzaam

Van de duurzame energiebronnen is zonne-energie ongetwijfeld de meest duurzame. Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron die geen vervuiling veroorzaakt. Voor elke kilowatt elektriciteit die in een uur wordt opgewekt, wordt bijvoorbeeld ongeveer 700 gram vrijgekomen kooldioxide gereduceerd. Fotovoltaïsche energie is een technologie waarmee op duurzame wijze energie kan worden geproduceerd, zonder verspilling van hulpbronnen en met lage distributie- en onderhoudskosten.
Bij fotovoltaïsche energieopwekking komen geen broeikasgassen vrij en, wat nog belangrijker is, het is een uitstekende investering om de kosten van elektriciteit te verlagen. Zelfs bij de ontwikkeling van de glastuinbouw in de afgelopen jaren heeft het technische model van de combinatie van zonne-energie met landbouwkassen de duurzaamheid van de prestaties van de kassen kunnen verbeteren.

broken image

5. PV is duur en de investering betaalt zichzelf niet terug


Fotovoltaïsche systemen zijn een investering met langetermijnvoordelen voor woningen en bedrijven, en hebben niet te verwaarlozen voordelen in zowel de huishoudelijke als de industriële sector. Hoewel de investeringskosten hoog zijn bij de aankoop van PV vooraf, hebben verschillende landen relatieve stimulansen en kunnen we ook kiezen voor een netgekoppeld model en het overschot aan elektriciteit verkopen aan de staat.
De laatste tijd is de prijs van PV-panelen blijven dalen en de gemiddelde levensduur van een PV-systeem bedraagt meer dan 20 jaar. Naarmate de investeringskosten dalen, zal het rendement jaar na jaar toenemen en de terugverdientijd verder afnemen.

broken image


Er zijn veel meer vooroordelen en geruchten over PV-systemen dan we hier kunnen uitleggen, maar we hopen dat u kunt zien dat de essentie van PV is om schone energie van goede kwaliteit te leveren en het doel van koolstofneutraliteit te bereiken.


Als PV module fabrikant met 15 jaar ervaring in de industrie, heeft Maysun Solar kantoren en magazijnen in vele landen en heeft langdurige relaties opgebouwd met vele uitstekende installateurs. Neem gerust contact met ons op voor de laatste module offertes of voor PV gerelateerde vragen.

Misschien ook leuk.

broken image
broken image
broken image