Kent u de hoogwaardige PV-tegel stapeltechnologie?

· Over fotovoltaïsche

In de afgelopen jaren is de vraag hoe de kosten van elektriciteit per eenheid fotovoltaïsche energieopwekking voortdurend kunnen worden verlaagd, een belangrijk punt van zorg geweest voor PV-handelaren en klanten, en het is ook een noodzakelijke weg om koolstofneutraliteit te bereiken. Door de efficiëntie van PV-cellen te verbeteren, is het de belangrijkste technische weg geworden om de kosten van de module te drukken en zo de investeringskosten voor kopers te verlagen.
De innovatie van de celtechnologie heeft echter een knelpunt, PERC is dicht bij zijn theoretische efficiëntiepiek, heterojunctie, TopCon en andere technologieën kunnen de kostenbarrière niet op korte termijn doorbreken, en de ruimte voor elk hulpmateriaal om de kosten te blijven verlagen is zeer beperkt. Hoe maak je PV-modules hebben een hoger vermogen en stroomopwekking, veel bedrijven begonnen te doen artikelen over de module "verpakking proces". Dit heeft geleid tot de creatie van hoogwaardige en hoogwaardige technologie voor de verpakking van modules - gestapelde tegels.

broken image

Wat is stapeltechnologie voor tegels?

Stapelen is het gebruik van lasersnijtechnologie om een hele cel in kleinere stroken te snijden, die worden gestapeld en gerangschikt in de vorm van dakpannen, waarbij tussen de cellen naadloos geleidende zilverlijm (ECA) wordt gebruikt in plaats van metalen rasterlijnen, en vervolgens worden gelamineerd. Dit optimaliseert de structuur van de module en maakt een nulruimte tussen de cellen mogelijk, waardoor 5% meer cellen in dezelfde versie kunnen worden geplaatst dan in andere moduletypes, waardoor de lichtontvangstoppervlakte van de module effectief wordt vergroot.
De nieuwste generatie van hoogrendement tegelstapelingstechnologie, die gebruik maakt van optimalisatie van het celoppervlak om de stroomopvang te verbeteren, kan de grenzen van de energiedichtheid van de moduleverpakking verder verhogen. PV-modules met hoge dichtheid die zijn ingekapseld door middel van stapeltegeltechnologie hebben vijf unieke productvoordelen waardoor stapeltegelmodules een sterker "leven" hebben dan conventionele modules.

broken image

De voordelen van gestapelde tegels

1. Hogere omzettingsefficiëntie
Traditionele modules hebben door de beperkingen van de lasmachine over het algemeen tussen de cellen een celafstand van 2 mm, wat resulteert in een grote hoeveelheid lege ruimte. In gestapelde tegelmodules, worden de cellen en de cellen gestapeld met 0 het uit elkaar plaatsen, die meer cellen op hetzelfde gebied kan inkapselen, waarbij de omzettingsefficiency van PV-modules wordt verbeterd.

2. Sterkere weerstand tegen hete vlekken
Het "hot spot-effect" van fotovoltaïsche modules is een van de belangrijkste factoren die het vermogen van de module beïnvloeden. Wanneer het "hot spot effect" een bepaald niveau bereikt, zal de continue plaatselijke hitte de module verbranden, met als gevolg gebroken glas, verschroeide cellen en doorgebrande backsheets. Zelfs als de module niet verbrandt, zal de hot spot direct leiden tot een vermindering van de levensduur van de PV-module met 30%, waardoor de module op den duur defect zal raken.
Aangezien de werkende stroom in het koord van tegelmodules 1/6 van de werkende stroom in het koord van de gehele module is, kan de lage stroom het effect van de omgekeerde stroom op de hete vlek van de module verminderen, waarbij de capaciteit van de module om hete vlek te weerstaan zeer wordt verbeterd.

broken image

3. Lager risico van verborgen barsten
Met gestapelde tegeltechnologie worden de cellen flexibel verbonden door ECA en wordt de spanning gelijkmatig verdeeld, wat niet alleen dunnere wafers mogelijk maakt, maar ook het risico van verborgen scheuren vermindert.
Wanneer een conventionele module tijdens het gebruik barst, kan de maximale lengte van de barst zich over de gehele lengte van de cel uitstrekken (1/2 van de lengte van de halve wafer), terwijl een gestapelde module zich over 1/6 van de gehele cel kan uitstrekken (bepaald door het aantal plakken). Gestapelde modules kunnen het effect van occlusie effectief beperken tot een kleiner gebied, en zelfs als occlusie optreedt, zal de module minder vermogen verliezen.

4. Minder beschaduwing
Schaduw in een PV-installatie vermindert niet alleen het rendement van de modules, maar kan ook leiden tot hot spots, die een veiligheidsrisico voor de installatie kunnen vormen. Vergeleken met gewone PV-modules heeft beschaduwing een veel kleinere invloed op gestapelde tegelmodules.
Wanneer de module verticaal is gemonteerd, daalt het vermogen van een conventionele halfcelmodule met 50%, terwijl het vermogen van een conventionele helecelmodule met 100% daalt. Wanneer de module horizontaal is gemonteerd, wordt het vermogen van conventionele half-cel modules met 33% verzwakt, terwijl het vermogen van gestapelde tegelmodules slechts met 17% wordt verzwakt wanneer één enkele kolom cellen uitvalt.

5. Vermindering van de weerstand
Wat het circuitontwerp betreft, gebruiken conventionele modules vertinde kopertape voor de onderlinge verbinding, en de weerstand van de tape kan gemakkelijk leiden tot vermogensverlies. De gestapelde tegelmodules gebruiken lage weerstand ECA voor verbinding, worden twee cellen direct verbonden, wordt de afstand tussen de beweging van elektronen verkort, wordt de weerstand verminderd zal helpen om de macht te verhogen.

broken image

Maysun Solar produceert ook volledig zwarte gestapelde tegelmodules in een verscheidenheid van grootte.

Als een PV-module fabrikant met 15 jaar ervaring in de industrie, Maysun Solar heeft kantoren en magazijnen in vele landen en heeft langdurige relaties met vele uitstekende installateurs. Neem gerust contact met ons op voor de laatste module offertes of voor PV gerelateerde vragen.

Misschien vindt u dit ook leuk:

broken image
broken image
broken image