Hoe kies ik een fotovoltaïsche bevestiging?

· Over fotovoltaïsche

Bij verschillende locatie-scenario's voor fotovoltaïsche centrales moeten verschillende ontwerpopties voor de centrale in overweging worden genomen. Bij het ontwerp van fotovoltaïsche systemen heeft de manier waarop de steunen van de module-arrays worden bediend een aanzienlijke invloed op de totale zonnestraling die door het stroomopwekkingssysteem wordt ontvangen, en dus op de stroomopwekkingscapaciteit van het fotovoltaïsche systeem.
Een veilig en economisch PV-ondersteuningssysteem is van groot belang. Als belangrijk onderdeel van een PV-centrale draagt de PV-steun de hoofdmoot van de elektriciteitsproductie van de PV-centrale. De keuze van de steun beïnvloedt direct de operationele veiligheid, het breukpercentage en de bouwinvestering van de PV-module. Het kiezen van de juiste PV-steun zal niet alleen de projectkosten, maar ook de latere onderhoudskosten verminderen.

broken image

De fotovoltaïsche steun kan in de vorm van verbindingsmethode, installatiestructuur en installatieplaats worden geclassificeerd. Volgens de verbindingsvorm, is het verdeeld in lassentype en assemblagetype; volgens de installatiestructuur, is het verdeeld in vast type en dag aan dag type; volgens de installatieplaats, is het verdeeld in grondtype en daktype, enz. Momenteel zijn er drie soorten beugels die in de meeste PV-centrales worden gebruikt: vaste conventionele beugels, verstelbare volgbeugels en flexibele PV-beugels.

Vaste fotovoltaïsche steun


Dit verwijst naar het montagesysteem waarbij de oriëntatie en de hoek hetzelfde blijven na de installatie. De vaste montagemethode plaatst PV-modules direct naar lage breedtegraden, onder een bepaalde hoek ten opzichte van de grond, om in serie en parallel PV-arrays te vormen en zo het doel van de opwekking van zonne-PV-vermogen te bereiken. Er zijn verschillende bevestigingsmethoden, zoals grondbevestigingsmethoden zijn paalmethode (direct ingegraven methode), betonblok contragewichtmethode, voorbegraven methode, grondanker methode, enz. Dakbevestigingsmethoden hebben verschillende oplossingen met verschillende dakbedekkingsmaterialen.

broken image

Verstelbare volgsteun


Volgsystemen zijn ontworpen om de zon zoveel mogelijk te richten, zodat meer zonnestralen per oppervlakte-eenheid van het paneel worden opgevangen, waardoor de hoeveelheid opgewekte elektriciteit toeneemt. Momenteel omvatten volgsystemen systemen met één as en systemen met twee assen, die worden onderverdeeld in horizontale systemen met één as en schuine systemen met één as.

Horizontale éénassige tracking systemen zijn systemen die de rotatie van de zon rond een horizontale as kunnen volgen, gewoonlijk met een noord-zuid oriëntatie. Het gebruikelijke volghoekbereik is ±60° en er zijn ook producten met een volghoekbereik van ±45°. Platte eenassige systemen nemen gewoonlijk 1,1 tot 1,3 keer meer ruimte in beslag dan vaste systemen, met een toename van de stroomopwekking van 8% tot 15% en een prijsstijging van 5% tot 10%.
(2) Schuine eenassige tracking
Bij een schuine montering met enkele as draait de PV-module om een schuine as om de zon te volgen en zo een hoger vermogen te verkrijgen. De voetafdruk van een gekanteld eenassig systeem is gewoonlijk 2 tot 4 keer zo groot als die van een vast systeem, met een toename van 15% tot 20% in stroomopwekking en een toename van 10% tot 15% in prijs.

broken image

(3) Volgen met twee assen
Beugels met twee assen kunnen zowel in oost-west- als in noord-zuidrichting worden gedraaid om het azimut en de hoogte van de inval van de zon gedurende de dag te volgen. De oppervlakte van een dubbelassig volgsysteem is gewoonlijk twee tot vier keer zo groot als die van een vast systeem, met een toename van 25% tot 30% van de stroomopwekking en een prijsverhoging van meer dan 60%. Dubbelassige volgsystemen zijn echter complexer en hebben daarom meer mechanische structuren en algemene operationele stabiliteit.

Flexibele rekken

Een PV-flexibel rek is een steunstructuur voor PV-modules met een grote overspanning die aan beide uiteinden is bevestigd en wordt gevormd door een voorgespannen flexibele kabelstructuur. De overspanning van de kabelstructuur bedraagt gewoonlijk tussen 20 en 40 m, tot 100 m. Tegelijkertijd kunnen de modules van 2m tot 30m boven de grond worden gebracht, wat het voordeel biedt van een grote vrije hoogte onder de modules en een laag aantal palen in de opstelling. PV-modules in flexibele steunen worden doorgaans geïnstalleerd onder een kleine hellingshoek, meestal tussen 10° en 15°.
Flexibele steunen zijn vooral van toepassing op scenario's zoals bergachtige projecten met grote hellingen (bv. boven 35°), visserij-fotovoltaïsche en landbouw-fotovoltaïsche projecten met hoge eisen inzake vrije hoogte. Er zijn ook grote vooruitzichten voor de toepassing van gedistribueerde PV in rioolwaterzuiveringsinstallaties, parkeergarages en andere gebieden met een groot ruimtebeslag.

broken image

De bovengenoemde drie soorten montages moeten worden beschouwd in termen van lay-outontwerp, stroomopwekkingsraming, kosten en andere factoren, bijvoorbeeld vaste instelbare montages en volgmontages zijn meer geschikt voor gebieden met sterke directe straling.

Maysun Solar, als een PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om ons te contacteren voor een product offerte.

Misschien wilt u ook:

broken image
broken image
broken image