Balkoncentrales: Duurzame benutting van zonne-energie

· Over fotovoltaïsche,Maysun zonnepaneel bedrijfsnieuws

Inhoud:
 Wat is een balkoncentrale?
 Hoe werkt een balkoncentrale?
 Voor wie zijn balkoncentrales?
 Voordelen van een balkon-energiecentrale
 Hoeveel geld kan ik besparen met een Balkon Power Plant ?
 Mag ik de Balkoncentrale gebruiken?
 Waar kan ik een balkoncentrale van 800W kopen ?

broken image

Wat is een Balkoncentrale ?

Een Balkoncentrale Set, ook bekend als een Mini PV (Photovoltaic) systeem, is een compacte zonne-energie oplossing speciaal ontworpen voor kleine ruimtes zoals balkons of daken. Het is een autonoom duurzaam energiesysteem dat zonne-energie gebruikt om elektriciteit op te wekken.

De Balcony Power Station Set bestaat doorgaans uit verschillende belangrijke onderdelen:

Zonnepanelen: Dit zijn de primaire componenten die zonlicht opvangen en omzetten in elektriciteit. Het aantal en de grootte van de zonnepanelen kan variëren, afhankelijk van de specifieke set.

Omvormer: De omvormer zet de door de zonnepanelen opgewekte gelijkstroom (DC) om in wisselstroom (AC), die geschikt is voor huishoudelijke apparaten en elektronica.

Montagesysteem: Het montagesysteem zorgt voor de nodige ondersteuning en veilige bevestiging van de zonnepanelen op het balkon of dak. Het zorgt voor de juiste oriëntatie en positionering voor een maximale blootstelling aan zonlicht.

Bedrading en connectoren: Deze componenten vergemakkelijken de elektrische verbindingen tussen de zonnepanelen, omvormer en andere systeemcomponenten.

broken image

Hoe werkt een balkoncentrale?

De Balcony Power Station Set werkt door zonlicht te benutten en om te zetten in elektriciteit via een proces dat fotovoltaïsche (PV) technologie wordt genoemd. Hier volgt een vereenvoudigde uitleg van hoe het werkt:

Opvangen van zonlicht: De zonnepanelen in de Balcony Power Station Set bestaan uit meerdere fotovoltaïsche cellen. Deze cellen zijn meestal gemaakt van halfgeleidende materialen, zoals silicium, die zonlicht kunnen omzetten in elektrische energie.

Omzetting van zonne-energie: Wanneer zonlicht op de zonnepanelen valt, absorberen de fotovoltaïsche cellen de fotonen (lichtdeeltjes) en creëren ze een elektrisch veld over de lagen van de cel. Dit elektrische veld brengt de vrije elektronen in het materiaal in beweging, waardoor een stroom van gelijkstroom (DC) ontstaat.

Omvormerconversie: De opgewekte gelijkstroom van de zonnepanelen wordt vervolgens naar een omvormer gestuurd, die het omzet in wisselstroom (AC). Wisselstroom is het type elektriciteit dat in de meeste huishoudelijke apparaten en elektronica wordt gebruikt.

Stroomverdeling: De door de omvormer geproduceerde wisselstroom kan rechtstreeks worden gebruikt voor huishoudelijke apparaten, elektronica of andere toestellen. Hij kan ook op het elektriciteitsnet worden aangesloten, zodat overtollige elektriciteit aan het net kan worden teruggeleverd voor krediet of toekomstig gebruik.

Toezicht en controle: De Balcony Power Station Set kan ook bewakings- en regelsystemen bevatten waarmee gebruikers de prestaties van het systeem kunnen volgen, de energieproductie kunnen controleren en de efficiëntie kunnen optimaliseren.

Het totale proces verloopt naadloos en automatisch, waarbij de zonnepanelen tijdens daglicht continu zonlicht opvangen en omzetten in bruikbare elektriciteit. De opgewekte elektriciteit kan onmiddellijk worden verbruikt of worden opgeslagen in een batterijsysteem voor later gebruik, afhankelijk van de specifieke opstelling.

broken image

Voor wie is de balkoncentrale bedoeld?

Experts schatten dat 10 miljoen woningen in Duitsland in aanmerking komen voor de installatie van een plug-in zonne-energie systeem. Omdat de regering dit potentieel erkent, geldt er vanaf 1 januari 2023 geen btw meer op balkoncentrales, waardoor de kosten met 19 procent zijn gedaald en de vraag is toegenomen.

Plug-in zonne-energiesystemen zijn niet alleen aantrekkelijk vanwege de lagere aanschafprijzen, maar ook omdat ze de persoonlijke elektriciteitsuitgaven kunnen verlagen.

Het mooiste is dat iedereen zelf een balkonstroominstallatie kan opzetten; een vakman is meestal alleen nodig als er een unieke Wielandstekker moet worden gebruikt in plaats van een gewone Schukostekker voor standaard stopcontacten.
Voordelen van Balcony Power Plant

De Balcony Power Plant Set (Mini PV 800 watt) biedt tal van voordelen voor huiseigenaren en particulieren die gebruik willen maken van zonne-energie. Hier zijn enkele belangrijke voordelen van de Balkon Power Plant Set:

Hernieuwbare en schone energie: Door gebruik te maken van zonne-energie draagt de Balkon Power Plant Set bij aan een schonere en duurzamere energiebron. Zonne-energie is overvloedig aanwezig, vrij beschikbaar en produceert geen schadelijke broeikasgassen of luchtverontreinigende stoffen tijdens het gebruik.

Kostenbesparingen: Het opwekken van elektriciteit uit zonne-energie kan na verloop van tijd tot aanzienlijke kostenbesparingen leiden. Door uw eigen elektriciteit te produceren, kunt u uw energieverbruik van het elektriciteitsnet compenseren, wat de maandelijkse energierekening kan verlagen. Bovendien bieden sommige regio's stimulansen, zoals teruglevertarieven of netto-meting, waarbij overtollig opgewekte elektriciteit kan worden terugverkocht aan het net of kan worden gecrediteerd voor toekomstig gebruik.

Energieonafhankelijkheid: Met de Balcony Power Plant Set kunnen gebruikers hun eigen elektriciteit opwekken, waardoor ze minder afhankelijk worden van het traditionele elektriciteitsnet. Deze onafhankelijkheid geeft een gevoel van zelfvoorziening en kan bijzonder nuttig zijn tijdens stroomuitval of in afgelegen gebieden waar de toegang tot het elektriciteitsnet beperkt is.

Milieueffecten: Zonne-energie is een schone en hernieuwbare energiebron die helpt de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen te verminderen. Door de Balcony Power Plant Set te gebruiken, draagt u bij aan de vermindering van de uitstoot van broeikasgassen, gaat u klimaatverandering tegen en bevordert u een groenere en duurzamere toekomst.

Schaalbaarheid en veelzijdigheid: De Balcony Power Plant Set kan eenvoudig worden uitgebreid om aan uw groeiende energiebehoefte te voldoen. U kunt beginnen met een kleiner systeem en de capaciteit geleidelijk vergroten door meer zonnepanelen of andere componenten toe te voegen. Het systeem is veelzijdig en kan verschillende huishoudelijke apparaten, elektronica, verlichting en zelfs laadstations voor elektrische voertuigen van stroom voorzien.

Weinig onderhoud: Zonnepanelen staan bekend om hun duurzaamheid en vereisen minimaal onderhoud. Regelmatig schoonmaken om stof of puin te verwijderen en af en toe de aansluitingen en componenten inspecteren zijn meestal voldoende om het systeem optimaal te laten werken. Dit betekent dat als de Balkon Power Plant Set eenmaal is geïnstalleerd, u kunt genieten van probleemloze werking en minimaal onderhoud.

Lange levensduur: Zonnepanelen hebben een lange levensduur, meestal van 25 tot 30 jaar of meer. Dit biedt voordelen op lange termijn en een solide rendement op de investering voor huiseigenaren die ervoor kiezen de Balkon Power Plant Set te installeren.

broken image

Hoeveel geld kan ik besparen met een balkoncentrale?

Volgens het Duitse consumentenadviescentrum in Noordrijn-Westfalen kan een standaard zonnepaneel met een vermogen van 380 watt, geïnstalleerd op een balkon op het zuiden, ongeveer 280 kWh elektriciteit per jaar leveren. Deze hoeveelheid elektriciteit komt overeen met het jaarlijkse verbruik van een koelkast en een wasmachine in een tweepersoonshuishouden. Bij een elektriciteitsprijs van 33 cent levert dit een jaarlijkse besparing op van ongeveer 66 euro. Meestal kunnen twee modules aan de borstwering van het balkon worden bevestigd. In dat geval zou de jaarlijkse besparing het dubbele bedragen (132 euro) en op een zonnige dag zou het systeem het grootste deel van de elektriciteitsbehoefte van een gemiddeld tweepersoonshuishouden kunnen dekken. En: hoe meer de elektriciteitsprijzen op het net in de toekomst stijgen, hoe meer de balkonzonnestroominstallatie bespaart.
Onafhankelijker worden van stijgende elektriciteitsprijzen en Russische energiebronnen klinkt voor veel Europeanen aantrekkelijk: mini-zonnesystemen zijn booming. Velen willen onafhankelijker worden van de normale elektriciteitsvoorziening, die steeds duurder en onbetrouwbaarder wordt. En veel Europeanen geloven dat de elektriciteit die ze nu vaak krijgen indirect de oorlog van Rusland tegen Oekraïne helpt financieren, omdat die wordt geproduceerd met Russisch gas of Russische kernenergie. Daarom kijken steeds meer consumenten naar manieren om zelf elektriciteit op te wekken - uiteindelijk met behulp van mini-zonnesystemen, ook wel plug-and-play-zonnesystemen of balkonmodules genoemd.

Mag ik de balkoncentrale gebruiken?

In Oostenrijk zijn balkoncentrales met een maximaal opwekkingsvermogen van 800 watt momenteel toegestaan.

In Duitsland kunnen particulieren sinds 2018 balkoncentrales exploiteren. Hun vermogen per flat of meter mag echter niet meer dan 600 watt bedragen als de gebruikers een hoge bureaucratische registratie willen vermijden. Toch zijn er al pogingen om deze grens te verleggen ten gunste van particuliere gebruikers. De Duitse vereniging voor elektrische, elektronische en informatietechnologie (VDE) stelde in een VDE-mededeling van januari 2023 voor om de de minimis-grens te verhogen tot 800 watt, zoals die op Europees niveau al geldt met de verordening voor generatoren (RFG) in veel landen zoals Oostenrijk. Duitsland zal daarom naar verwachting binnenkort de grens van 600 naar 800 watt verhogen.

broken image

Daarnaast zijn in de meeste andere Europese landen balkoncentrales toegestaan. Daarnaast hebben veel landen feed-in tariefsystemen (FIT) die stimulansen bieden voor de installatie van zonne-energiesystemen, inclusief kleinschaligere installaties zoals balkoncentrales.

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke voorschriften, vergunningen en vereisten voor aansluiting op het net per land/regio kunnen verschillen en afhankelijk kunnen zijn van de omvang en capaciteit van het systeem. Het is raadzaam de plaatselijke autoriteiten te raadplegen of een professionele installateur in te huren die de specifieke voorschriften en vereisten in uw regio kent.

Waar kan ik een 800W balkoncentrale kopen?

De Maysun Solar Balkoncentrale MiniPV 800W biedt een complete oplossing die bestaat uit 2 op maat gemaakte zonnepanelen (390-410W, transparante backsheet ) en 2 Hoymiles 400W micro-omvormers. Het biedt een handige en efficiënte manier om zonne-energie te benutten op uw balkon of dak.

broken image

Belangrijkste kenmerken:

Vooraf geïnstalleerde omvormers: geen noodzaak om extra omvormers te kopen of complexe installaties uit te voeren.

Hoymile Micro Omvormer: De meegeleverde Hoymiles micro omvormers bieden handige app monitoring, zodat u eenvoudig de stroomopwekking van uw balkoncentrale kunt volgen.

Eenvoudige installatie: De Hoymiles micro-omvormers worden voorgemonteerd geleverd, wat het installatieproces vereenvoudigt. Kabelklemmen beveiligen de kabels en zorgen voor een schoon en opgeruimd uiterlijk na de installatie.

broken image

Verbeterde esthetiek: Het volledig zwarte moduleontwerp sluit naadloos aan op de elegante Europese architecturale esthetiek en verbetert de algemene uitstraling van uw balkoncentrale.

Transparante achterkant: De transparante achterkant van de zonnepanelen maakt bifaciale stroomopwekking mogelijk, waardoor tot 20% meer elektriciteit wordt opgewekt dan met traditionele panelen.

broken image

Lichtgewicht ontwerp: De Maysun Solar Balkoncentrale is 25% lichter dan andere balkoncentrales die op de markt verkrijgbaar zijn. Dit lichtere gewicht maakt transport en installatie gemakkelijker voor particulieren.

broken image

Duurzaam en Betrouwbaar: Het systeem is ontworpen met veiligheid in gedachten, met een brandveiligheidsklasse C rating. Het wordt geleverd met een 12-jarige productgarantie en een 25-jarige vermogensgarantie, wat zorgt voor gemoedsrust op de lange termijn.

De Maysun Solar Balkoncentrale MiniPV 800W is zorgvuldig en efficiënt verpakt. Het maakt gebruik van een gloednieuw verpakkingsontwerp, met een 39PCS buitendoos voor verticale verpakking. Dit vermindert de verpakkings- en transportkosten, terwijl de veiligheid en sterkte van de componenten tijdens het transport gewaarborgd blijft. De verpakking bevat papieren zelfbeschermers om botsing en wrijving tussen de frames te voorkomen. Hij is intern beveiligd met plastic staalbanden voor extra bescherming.

broken image

De Maysun Solar Balkoncentrale MiniPV 800W is een betrouwbare, efficiënte en esthetische oplossing voor uw balkon of dak. Profiteer van zonne-energie terwijl u geniet van het gemak en de besparingen die het oplevert voor uw energiebehoefte. Bovendien, als een professionele PV-module fabrikant met 15 jaar ervaring, Maysun Solar heeft een systematische en volledige PV-module productielijn fabriek, de productie van een breed scala van warme PV-panelen met verschillende technologieën, aangepast aan verschillende specifieke toepassing scenario's. Welkom om te klikken om te raadplegen!

Blog aanbevelen:

broken image
broken image
broken image