Wat u moet weten over fotovoltaïek

· Over fotovoltaïsche,zonnepanelen industrie Nieuws

Hoewel een fotovoltaïsche cel al het vermogen heeft om elektriciteit op te wekken, is de stroomopwekking te gering om rechtstreeks te worden gebruikt. De cellen worden in serie geschakeld om een hoge spanning te verkrijgen en parallel geschakeld om een hoge stroom te verkrijgen, en vervolgens door een diode geleid (om terugtransmissie van stroom te voorkomen), ingekapseld op de behuizing, voorzien van frontglas, backsheet, gevuld met stikstof en verzegeld tot modules voor gebruik. Gewoonlijk bestaat een groot fotovoltaïsch paneel uit 60 of meer cellen en heeft het een levensduur van 25-30 jaar.

broken image

Wat is de structuur van een fotovoltaïsche module?

PV-modules bestaan uit cellen, aluminium frames, lijmfolies, gehard glas, backsheets, junction boxes enz. Cellen vormen het kernmateriaal van PV-modules, de rest zijn hulpmaterialen.

Glas: De meeste fabrikanten gebruiken ultrawit gekalanderd glas, dat een hoge zonnetransmissieverhouding, een lage absorptieverhouding, een lage reflectieverhouding en een hoge sterkte heeft. De daaropvolgende bewerking, waaronder coating en harding, verhoogt de lichtdoorlaatbaarheid van het glas en versterkt de kleeffilm (gewoon EVA / wit EVA / POE), die op het glas en de backsheet wordt aangebracht om de cellen te beschermen.
Backsheet: gebruikt om zonnepanelen te beschermen tegen licht, vochtigheid, warmte en andere milieu-invloeden op de inkapselingsfilm, cellen en andere erosie in een buitenomgeving, en speelt een rol in de bescherming tegen weersinvloeden.
Aluminium frame: gecombineerd met organisch silicone, omhult en beschermt het de zonnecel, het glas, de backsheet en andere grondstoffen en hulpmaterialen, waardoor de module effectief wordt beschermd.
Aansluitdoos: de door de zonnecelmodule opgewekte elektrische energie wordt via een kabel uitgevoerd.
Andere materialen: lasband voor de verbinding tussen PV-modulecellen, siliconen modulebehuizing en backsheet junction box bonding seal, verpakkingsmateriaal module buitenste verpakkingsmateriaal.

broken image

Het productieproces van fotovoltaïsche modules?

Acht moduleprocessen: lassen, lamineren, lamineren, EL het testen, kaderassemblage, de assemblage van de verbindingsdoos, het schoonmaken, IV het testen.

1. Lassen: Automatische stringlasmachines lassen de voorste elektroden van de zonnecellen en de achterste elektroden van de voorste en achterste zonnecellen aan elkaar door middel van verbindingsstrips, en nestelmachines en automatische lasmachines gebruiken de verzonken strips om de tot strings gelaste cellen samen te voegen.

2. Lamineren: De backsheets, EVA-lijm, celgroepen en gehard glas worden achtereenvolgens gelamineerd.

3. Laminering: De gelamineerde PV-module zal in de laminator worden gezet en de lucht zal uit de module worden gehaald door te zuigen, dan te verwarmen om EVA te smelten en onder druk te zetten om de gesmolten EVA te doen stromen om de opening tussen het glas, de cel en de backsheetfilm te vullen, terwijl het lossen van de luchtbellen in het midden door te knijpen om het celglas en de backsheet dicht bij elkaar te binden, en tenslotte te koelen en uit te harden. De EVA wordt gesmolten en onder druk naar buiten uitgebreid om een ruwe rand te vormen, en de automatische randafwerkingsmachine zal de rand afsnijden.

4. EL luminescentietest: Electroluminescentie detecteert interne defecten, verborgen scheuren, fragmenten, valse lassen, gebroken roosters en afwijkingen van afzonderlijke cellen met verschillende omzettingsrendementen. De opening tussen het frame en de batterijcomponent wordt gevuld met siliconen, en de frames worden verbonden met hoeksleutels.

5. Het installeren van kabeldoos: de kabeldoos wordt samen met de achterplaat van de component door silicone gelijmd, en de looddraden binnen de component worden verbonden met de interne bedrading binnen de kabeldoos van de achterplaat, zodat de interne bedrading met de externe kabels wordt verbonden, en de component wordt verbonden met de externe kabels, de uitrusting omvat kabeldooslijmmachine en kabeldooslasmachine.

6. Het schoonmaken: Het schoonmakende materiaal verwijdert oppervlaktevuil, maakt de component mooi, verhoogt het lichte transmissietarief en verhoogt het vermogen van de component.

7. IV het testen: IV het testen materiaal inspecteert het outputvermogen van de modules, test hun outputkenmerken en bepaalt het kwaliteitsniveau van de modules.

Een technisch pad voor PV-modules?

Om het uitgangsvermogen van een enkele PV-module te verhogen, wordt er voortdurend onderzoek gedaan op dit gebied en zijn er momenteel technologieën zoals dubbelzijdige dubbelglas technologie, gestapelde tegels, HJT, TOPCon en multi-main grid (MBB). Wilt u meer weten over de technologie, klik dan op de knop om naar de technologie pagina te gaan voor een professionele analyse.

Maysun Solar heeft 15 jaar ervaring als professionele PV-module fabrikant met een systematische en volledige PV-module productielijn, en produceert een breed scala aan fotovoltaïsche panelen in verschillende technologieën voor verschillende toepassingen. Wij verwelkomen uw vragen!

Misschien vindt u dit ook leuk:

broken image
broken image
broken image