Wat is beter, monokristallijne zonnepanelen of polykristallijne zonnepanelen in 2023?

· prijs zonnepanelen Offertes,zonnepanelen industrie Nieuws,Wat u moet weten over fotovoltaïek

Weet jij het verschil tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen? In dit artikel vertellen we het je in detail!

broken image

Wat zijn de verschillen tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen?

1.Silicium:

Polykristallijn silicium: Een productieproces waarbij siliciumkristallen worden gesmolten en in vierkante vormen gegoten, afgekoeld en gevormd tot polykristallijne zonnecellen. Polysilicium produceert minder siliciumafval en er is minder energie nodig om het te vormen, waardoor het minder duur is.

Monokristallijn silicium: Hoogwaardige siliciumkristallen worden gebruikt om monokristallijne zonnecellen te maken. Tijdens het productieproces wordt het silicium in één richting gerangschikt om één groot kristal te vormen.

2.Kleur:

Het productieproces van monokristallijne panelen creëert veel afzonderlijke kristallen, wat resulteert in een gespikkeld, glinsterend uiterlijk dat blauw lijkt voor het menselijk oog.

Door de manier waarop de monokristallijne panelen na de productie zijn gerangschikt, zien ze er voor het menselijk oog zwart uit bij lichtinwerking met de monokristallijne cellen.

broken image

3.Efficiëntieclassificatie:

Polykristallijne panelen hebben een lager rendement, meestal tussen de 13-16%.

Monokristallijne panelen zijn efficiënter, meestal 15-20%.

Tip: Monokristallijne panelen verliezen wat efficiëntie door kleurdaling. Bovendien warmen monokristallijne panelen niet alleen sneller op, maar vangen ze ook minder licht op. Beide factoren verlagen de efficiëntie. De rendementsverlaging door deze factoren is echter slechts ongeveer 0,5%, wat in principe te verwaarlozen is.

Maar over het algemeen zijn monokristallijne panelen nog steeds efficiënter dan polykristallijne zonnepanelen. Als je in een koelere regio met lagere breedtegraden woont, hoef je niet na te denken over een daling in efficiëntie.

broken image

4.Kosten

Polykristallijne panelen: lagere kosten door het eenvoudige productieproces van polykristallijne zonnepanelen.

Monokristallijne panelen: Monokristallijne zonnepanelen zijn duurder door de complexiteit van het proces dat wordt gebruikt om ze te maken.

Met de ontwikkeling van de technologie worden de kosten van monokristallijne panelen steeds lager. Een 410W monokristallijn zonnepaneel van Maysun kost je ongeveer €100. Dit is een goede keuze voor jou!

Monokristallijn vs Polykristallijn, welk zonnepaneel moet ik kiezen?

Nu je de basisverschillen tussen monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen begrijpt, vraag je je misschien af of monokristallijne panelen een betere keuze zijn dan polykristallijne panelen voor zonne-installaties thuis.

Door hun monokristallijne structuur absorberen monokristallijne zonnepanelen licht en produceren ze efficiënter elektriciteit dan polykristallijne zonnepanelen. Omdat er minder cellen nodig zijn om dezelfde hoeveelheid elektriciteit te produceren, zijn monokristallijne panelen op de lange termijn meestal goedkoper en nemen ze minder dakruimte in beslag.

Hier zijn vier vragen die je moet beantwoorden om te bepalen hoeveel PV-panelen je nodig hebt voor je huis:

Wat is de geschiedenis van het energieverbruik in uw huishouden?

Wat zijn de piekuren overdag in jouw gebied?

Wat is het vermogen van elk zonnepaneel dat je overweegt?

Wat zijn je doelen voor zonne-energie?

De nieuwste generatie monokristallijne zonnepanelen gaat langer mee dan polykristallijne zonnepanelen. Ze presteren ook beter bij hogere temperaturen en weinig licht dan blauwe panelen. Zelfs als de hoeveelheid opgewekte energie na verloop van tijd langzaam afneemt, zullen de panelen nog steeds genoeg energie produceren om 25 jaar (en vaak langer) in de elektriciteitsbehoefte van je huis te voorzien.

Vergeleken met polykristallijne panelen, zijn monokristallijne panelen de hoofdstroom van de markt geworden, en polykristallijne zonnepanelen hebben ook een verscheidenheid aan vormen om uit te kiezen, zoals zwarte frames, volledig zwarte frames, zilveren frames, etc., om aan de behoeften van klanten in verschillende toepassingsscenario's te voldoen.

Volledig zwarte monokristallijne panelen

Een volledig zwart paneel is een zonnepaneel gebaseerd op monokristallijne panelen; de backsheet, het frame en het uiterlijk zijn allemaal zwart. Het is een nieuwe esthetische zonnecelversie. Het is een nieuwe favoriet geworden in Europa, vooral in Scandinavië.

De volledig zwarte zonnepanelen van Maysun maken daarentegen gebruik van zwart geglazuurd keramisch glas met een frame van een zwarte geanodiseerde aluminiumlegering, waardoor de modules een perfect volledig zwart uiterlijk hebben dat past bij de elegante Europese architectonische esthetiek. Tegelijkertijd absorberen de volledig zwarte modules sneller warmte en kunnen ze sneller sneeuw smelten in koude gebieden, waardoor de energieopwekking efficiënter wordt.

Maysun werkt samen met een aantal nationale leveranciers en heeft al veel klanten geholpen met de installatie van volledig zwarte zonnepanelen.

TwiSun X 390W--410W dubbel glas alle zwarte PV-module PERC 210mm 120cells

Maysun Solar is sinds 2008 gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. We hebben een breed scala aan producten, waaronder monokristallijne en dubbel glas zonnepanelen in aanvulling op shingled, met half-cut, MBB en IBC technologieën, die superieure prestaties en een stijlvol design te mengen in perfect met elk gebouw. Maysun Solar heeft met succes kantoren en magazijnen opgezet in vele landen en heeft langdurige relaties opgebouwd met uitstekende installateurs! Voor de laatste module offerte of een PV-gerelateerde vraag, neem dan gerust contact met ons op.

broken image
broken image
broken image