Hoe wordt geleidende lijm gebruikt in zonnepanelen ?

· prijs zonnepanelen Offertes,Fotovoltaïsche technologie Nieuws
Elektrische lijm en fotovoltaïsche panelen

In de afgelopen jaren hebben geleidende lijmen op verschillende gebieden opmerkelijke vooruitgang geboekt. Vergeleken met andere contactmethoden zijn lijmen gemakkelijker te verwerken. Ze kunnen tijdens het lamineren van de module worden uitgehard zonder dat er extra stappen nodig zijn. Niet alleen lijmen, maar het hele hechtingsproces streeft echter voortdurend naar hogere prestaties.

Lijmtechnologie is gebruikt in fotovoltaïsche cellen om temperatuurgevoelige heterojunctiecellen te verbinden. Dunne-filmcellen worden momenteel erkend als zeer efficiënt op het gebied van technologie. Het is belangrijk om te vermelden dat ze niet met reguliere methoden kunnen worden gesoldeerd als de temperatuur boven de 200 °C komt.

Tegenwoordig kunnen we met behulp van geavanceerde lijmtechnologie procestemperaturen onder de 180 °C houden. Dit is gunstig omdat het ervoor zorgt dat temperatuurgevoelige heterogene lagen onbeschadigd blijven. Bovendien wordt de toepassing van thermomechanische belasting sterk verminderd, wat resulteert in minder spanning op het materiaal. Dit verlaagt op zijn beurt de kans op microscheuren en vuilvorming in de batterij.

Elektrische lijm

Wat is een geleidende lijm?

Geleidende lijmen zijn meestal op epoxy gebaseerde lijmen die worden uitgehard met warmte of op acrylaat gebaseerde lijmen die worden uitgehard met UV-licht. Deze lijmen bevatten metalen vulstoffen, zoals zilver. Om de geleidbaarheid van de lijm te verbeteren, moeten we nadenken over de kwaliteit, vorm, grootte en verdeling van het vulmateriaal. Een belangrijke stap voor geleidbaarheid is het uithardingsproces van de lijm.

Geleidende lijmen presteren vaak beter dan solderen. Omdat hun uithardingstemperaturen lager zijn dan soldeertemperaturen, zijn ze ideaal voor elektrische contacten op temperatuurgevoelige substraten. Bovendien zijn lijmen flexibeler dan soldeer, waardoor ze beter bestand zijn tegen trillingen. Een ander voordeel ten opzichte van solderen is dat geleidende lijmen lood- en oplosmiddelvrij zijn.

De positie van de geëlektrificeerde lijm

Wat zijn de voordelen van geleidende lijmen?

1. Om montagekosten te helpen verlagen : zonnepanelen , die een soort hernieuwbare energie zijn, zijn duur om samen te stellen en te gebruiken. De komende jaren moeten de kosten omlaag omdat er meer zonnepanelen gemaakt gaan worden en de automatische lijmmontage het in elkaar zetten makkelijker maakt. Daarom spelen geleidende lijmen een cruciale rol in het fabricage- en installatieproces in de zonne-energie-industrie.

2. Vereenvoudig het productieproces en vereenvoudig de productie van grote volumes: mechanische bevestigingsmiddelen zoals schroeven en U-bouten zijn niet nodig als u lijm gebruikt. Ze maken het ook gemakkelijker om van de stresspunten af te komen die deze bevestigingsmiddelen veroorzaken.

Ze bieden ook langdurige bescherming, duurzaamheid en structurele sterkte aan zonnepanelen dankzij eigenschappen zoals hun hoge thermische en elektrische beheersing en UV-bestendigheid. Daarom zijn verbeterde prestatiekenmerken en lagere montagekosten enkele van de belangrijkste factoren die de markt voor zonnepaneellijmen aansturen.

3. Milieubescherming: door de verlaagde procestemperatuur wordt lood in fotovoltaïsche modules geëlimineerd, wordt milieuvervuiling verminderd en wordt de impact op het milieu aanzienlijk verminderd.

Waarom zijn geleidende lijmen zo belangrijk?

1. De snelle ontwikkeling van de fotovoltaïsche industrie:

Volgens de gegevens die zijn vrijgegeven door de European Photovoltaic Association, zullen de 27 EU-landen in 2022 41,4 GW aan nieuwe geïnstalleerde fotovoltaïsche capaciteit toevoegen, een stijging van bijna 50% op jaarbasis. Het is optimistisch dat het nieuw geïnstalleerde fotovoltaïsche vermogen in 2026 de 120 GW zal benaderen.

Eerste plaats met een nieuw geïnstalleerd vermogen van 7,9 GW in 2022; gevolgd door Spanje met een nieuw geïnstalleerd vermogen van 7,5 GW. Naar schatting zal Duitsland in 2023 meer dan 10 GW aan nieuw geïnstalleerd vermogen toevoegen en in 2023-2026 in totaal 62,6 GW.

GW geïnstalleerd vermogen tussen 2023 en 2026, waarbij de cumulatieve installaties toenemen van 26,4 GW in 2022 tot 77,7 GW.

Fotovoltaïsche markt

2. Overheidssteun en aanmoedigingsbeleid voor hernieuwbare energie:

In december 2022 keurde het Duitse parlement een nieuw belastingverminderingspakket voor PV op daken goed, inclusief een btw-vrijstelling voor PV-systemen tot 30 kW.

De onlangs bijgewerkte Duitse Renewable Energy Act (EEG) zegt dat alle fotovoltaïsche onderdelen van de oorspronkelijke fotovoltaïsche energiecentrale, zoals modules, omvormers, enz., vanaf 2023 in Duitsland kunnen worden gebruikt. Nadat het nieuwe beleid is ingevoerd, wordt geschat dat het aantal geïnstalleerde fotovoltaïsche cellen in Duitsland zal verdubbelen.

3. Stijgende prijzen van fossiele energie en steeds ernstiger milieuvervuiling: Steeds meer mensen besteden aandacht aan hernieuwbare energietechnologieën. Dit heeft de ontwikkeling van de fotovoltaïsche industrie gestimuleerd, waardoor de vraag naar de markt voor geleidende fotovoltaïsche lijm is toegenomen.

Zonnepanelen met ontmoeten geleidende lijmen:

1.Er zijn nieuwe zonnepanelen gemaakt met behulp van verschillende celformaten en interconnectietechnologieën. Deze formaten en technologieën verschillen van het typische vierkante zonnecellint.

Dakspanen en stimulerende lijm

2.Afhankelijk van de grootte van het paneel toont het fabricageproces zijn snelheid en nauwkeurigheid door vakkundig lange strengen van 34 tot 40 zonnecellen in elkaar te zetten die in smalle stroken zijn opgesteld. Terwijl geleidende lijmen worden gebruikt om ze in elkaar te zetten, waardoor ze flexibeler worden en elektriciteit kunnen transporteren.

broken image

3.Door dit unieke ontwerp produceren shingled zonnecellen nog meer energie per vierkante meter. De batterijen in de shingled-modules lopen over de hele lengte van de module, waardoor ze beter werken, zelfs als ze gedeeltelijk in de schaduw staan. De eenheden hebben ook minder kans op hotspots en kosten minder om te maken. Met behulp van geleidende lijm heeft Maysun zonnepanelen met dakspanen gemaakt die goed werken. En veel goede reacties gekregen van mensen!

IBC-batterij en elektrificatielijm
Maysun Solar 400-420W MONO volledig zwart PERC Shingled 1-6Cut 210mm Merknaam: Maysun Vermogen: 400W

Maysun Solar maakt sinds 2008 hoogwaardige zonnepanelen. We hebben een breed assortiment. Naast gordelroos hebben we volledig zwarte, dubbel glas en andere soorten zonnepanelen die gebruikmaken van technologieën zoals half-cut, MBB en IBC. Deze zonnepanelen hebben uitstekende prestaties en een stijlvolle uitstraling, waardoor ze in elk gebouw passen. Maysun Solar heeft in veel landen kantoren en magazijnen kunnen opzetten en langdurig met geweldige installateurs kunnen werken. Wilt u de laatste moduleprijzen of heeft u andere vragen over PV, neem dan gerust contact met ons op.

Misschien vind je het leuk:

broken image
broken image
broken image