Kent u zonnepanelen met heterojunctietechnologie (HJT)?

· prijs zonnepanelen Offertes,Fotovoltaïsche technologie Nieuws
HJT-technologieblad

Veel mensen kiezen ervoor om zonne-energie te gebruiken als duurzame energiebron in ons voortdurende streven naar hernieuwbare energie. Zonnepanelen zijn door de jaren heen efficiënter en goedkoper geworden. HJT (Heterojunction) is een nieuwe technologie die veel aandacht krijgt.

HJT zonnepanelen is een combinatie van traditionele silicium zonnepanelen en nieuwe fabricagetechnieken. Deze combinatie leidt tot betere energieproductie en -prestaties. Nu zullen we u een gedetailleerde introductie geven van deze innovatieve technologie.

HJT-celstructuur

Wat zijn HJT zonnepanelen?

Het HJT-zonnepaneel bestaat uit drie lagen fotovoltaïsche materialen. De panelen maken gebruik van twee soorten technologieën: kristallijn silicium en amorf "dunne film" silicium. Deze technologieën werken samen om elektriciteit op te wekken.

HJT-zonnepanelen bestaan voornamelijk uit drie belangrijke stoffen: kristallijn silicium (c-Si), amorf silicium (a-Si) en indiumtinoxide (ITO).

De eerste laag, die is gemaakt van amorf silicium, vangt zonlicht op voordat het de kristallijne laag bereikt. Het vangt ook licht op dat weerkaatst op de onderliggende lagen. De middelste laag is gemaakt van monokristallijn silicium en heeft als belangrijkste taak het meeste zonlicht om te zetten in elektriciteit.

De laatste laag is een extra laag amorf dunne-film silicium achter het kristallijne silicium. Deze laag vangt alle fotonen op die door de eerste twee lagen zijn gekomen.

De laag amorf silicium in HJT-zonnepanelen is belangrijk voor het verbeteren van de prestaties. Het helpt defecten en elektronenrecombinatie te verminderen, wat veelvoorkomende uitdagingen zijn voor gewone zonnepanelen. Dit wordt gedaan door op te treden als een passiveringslaag. Bovendien helpt de kristallijne siliciumlaag om ladingen efficiënt te transporteren, waardoor het voor elektronen gemakkelijker wordt om binnen de batterijstructuur te bewegen.

Waarom kiezen voor zonnepanelen met HJT-technologie?

1. Hoge conversie-efficiëntie: De PN-overgang in PERC-technologie is gemaakt van kristallijn silicium, een soort homojunctiecel. HJT-zonnepanelen verschillen van traditionele PERC-technologie kristallijn silicium zonnecellen. HJT is een knooppunt dat bestaat uit twee verschillende halfgeleidermaterialen.

De manier waarop het werkt is vergelijkbaar met gewone zonnecellen, maar de HJT-cel heeft een dunne laag amorf silicium die helpt om zonlicht efficiënter om te zetten in elektriciteit. Op dit moment hebben veel PV-fabrikanten een gemiddeld PERC-rendement van meer dan 22%, en de gemiddelde efficiëntie van HJT-cellen is tot 25%.

Daarnaast zijn HJT-zonnecellen ontworpen om meer dan 93% modulefaciliteit te hebben, wat betekent dat ze aan beide zijden van de module elektriciteit kunnen opwekken. De in Zwitserland gevestigde Ecosolifer-fabrikant heeft bijvoorbeeld een commerciële bifaciale HJT-zonnecel geproduceerd met een efficiëntie van 24,1%.

N-type HJT zonnecel

2. Lage temperatuurcoëfficiënt: Dunne-film zonne-energie met behulp van HJT-cellen heeft een lagere temperatuurcoëfficiënt in vergelijking met gewone kristallijne siliciumcellen. HJT-cellen kunnen stroom opwekken met een efficiëntie van meer dan 23% bij temperaturen onder de 200 °C.

Bovendien hebben ze een lage temperatuurcoëfficiënt van -0,2%/K, wat de kosteneffectiviteit en het vermogen van fotovoltaïsche systemen helpt verbeteren.

Dit betekent dat HJT-zonnepanelen zelfs bij hoge temperaturen goed kunnen werken, waardoor ze meer energie kunnen produceren in warme klimaten. Hierdoor is het mogelijk om deze krachtige cellen in te zetten voor grootschalige stroomopwekking.

3.Minder productiestappen: in vergelijking met conventionele zonnepanelen die met PERC-technologie worden geproduceerd, hebben zonnepanelen die met HJT-zonnepanelen worden geproduceerd een kleiner aantal processtappen, wat resulteert in een gemakkelijkere productiestroom. De productie van fotovoltaïsche zonnemodules met behulp van HJT-zonnepanelen vereist slechts 8 processen, vergeleken met de ongeveer 13 die PERC-technologie vereist. Als gevolg hiervan wordt het financieel haalbaarder, wat bemoedigend is voor de toekomst van zonne-energie, aangezien de kosten van de benodigde apparatuur blijven dalen.

Voordelen van HJT

4. Lange levensduur: HJT-zonnepanelen staan bekend om hun duurzaamheid, waardoor ze langer meegaan en minder onderhoud vergen, wat resulteert in lagere kosten. Gewone zonnepanelen gaan gemiddeld zo'n 25 jaar mee. HJT-zonnepanelen kunnen onder normale omstandigheden echter wel 30 jaar meegaan.

Dit komt omdat de amorfe siliciumlaag werkt als een beschermende barrière, waardoor degradatie wordt verminderd en het verschijnen van een PID-effect wordt voorkomen. Hierdoor wordt de levensduur van HJT accu's verlengd.

Maysun Solar zet zich in om Europese klanten zonnemodules aan te bieden die uniek, kwalitatief en betaalbaar zijn. Het product bevat verschillende technologieën zoals PERC, IBC, shingling, dubbelzijdig, half-cut en meer. Klik op de onderstaande link voor meer informatie over de technologie van Maysun Solar.

HJT-kwaliteitsformulier

Wat is de ontwikkelingstrend van HJT-technologie?

De meest populaire en aansprekende zonneceltechnologie op de markt is PERC-technologie. Het wordt als de eenvoudigste optie beschouwd, omdat voor het upgraden van de productielijn alleen extra apparatuur nodig is. Aan de andere kant vereist de productie van zonnepanelen van HJT-zonnepanelen de aanschaf van een geheel andere set productieapparatuur.

HJT-zonnepanelen zijn veel efficiënter en geavanceerder dan zonnepanelen met PERC-technologie als het gaat om de ontwikkeling van zonnecellen. Fabrikanten en leveranciers van cellen zijn steeds meer geïnteresseerd in HJT-zonnepanelen vanwege de hoge energieopwekkingsefficiëntie. De ontwikkeling van HJT-zonnepanelen is sterk afhankelijk van de voorkeur van de klant, die zal worden bepaald door de toekomstige markt.

HJT-technologie (Heterojunction) brengt een revolutie teweeg in de zonne-industrie door een verhoogde energieproductie en verbeterde efficiëntie te bieden. HJT-zonnepanelen combineren lagen van amorf silicium en kristallijn silicium om de beperkingen van traditionele zonnepanelen te overwinnen. Dit maakt een breed scala aan toepassingen voor zonne-energie mogelijk.

Maysun Solar produceert sinds 2008 hoogwaardige zonnepanelen. We bieden een verscheidenheid aan zonnepanelen met verschillende eigenschappen zoals shingled, full black, dubbel glas, etc. Daarnaast zal Maysun binnenkort ook HJT zonnepanelen produceren. Deze panelen hebben uitstekende prestaties en een strak design dat gemakkelijk in elk gebouw past. 

Maysun Solar heeft kantoren en magazijnen in meerdere landen opgezet.Ze hebben ook langdurige partnerschappen gevormd met uitstekende installateurs.Als u vragen heeft over de nieuwste offertes voor zonnepanelen of iets met betrekking tot PV, aarzel dan niet om contact op te nemen met ons.

broken image
broken image
broken image