Hoe zonnepanelen worden gemaakt

· zonnepanelen industrie Nieuws

Zonnepanelen zetten licht om in stroom en zetten zo overal energie om. Voor het maken van zonnepanelen zijn echter complexe materiaalstructuren en productieprocessen nodig. Lees dit artikel voor meer informatie over elk proces!

Productiestappen voor zonnepanelen

Materialen en structuur van zonnepanelen

De belangrijkste verpakkingshulpmaterialen voor PV-modules zijn glas, aluminium frame, EVA, etc., die bescherming bieden voor de cellen. Maysun heeft een hoogwaardige materiaalselectie, nauwkeurige verwerking en productie en strenge prestatietests ondergaan. Dit zorgt ervoor dat we PV-modules van hoge kwaliteit kunnen gebruiken in verschillende klimaatomgevingen en biedt garanties voor prestaties en duurzaamheid.

Hoe is een zonnepaneel met zijn interne structuur bestand tegen regen en sneeuw? De gebruikelijke structuur van boven naar beneden omvat: PV-glas, EVA, cellen, EVA, backplane/PV-glas en een aluminiumlegering frame en aansluitdoos. Voor het maken van een zonnepaneel van hoge kwaliteit is echter meer nodig dan alleen het samenvoegen van deze materialen. Het moet een reeks rigoureuze processen ondergaan en talrijke tests met succes doorstaan.

Kortom, een aantal specialisten en 20-25 machines werken nauw samen van cel tot module. Het proces draait om tien grote stappen, die weer verdeeld zijn in verschillende substappen, om een compleet zonnepaneel te produceren.

De fabriek produceert zonnepanelen

Het proces om zonnepanelen te maken

Stap 1: Halve snede

Het gebruik van een lasersnijder om de cellen in tweeën te delen en over te schakelen op cellen met een klein oppervlak in serie is een goede oplossing om de stroomverliezen te verminderen en het vermogen van de module te verhogen. De module verveelvoudigt echter het aantal aansluitpunten en stelt hoge eisen aan het productieproces. We zullen de gesneden cellen testen en alleen de cellen die de test doorstaan, gaan door naar de volgende stap.

Stap2:Lassen

Hoe verbinden de afzonderlijke cellen zich tot een circuit? Bij hoge temperaturen verbindt soldeertape de positieve en negatieve polen van aangrenzende cellen. De tape smelt en koelt snel af, waardoor een sterke en permanente fysieke verbinding tussen de cellen ontstaat. Deze verbinding vormt een reeks cellen. Hier inspecteren we het handmatig voordat we verder gaan met de volgende stap.

Zonnecellen

Stap3:Ontwerpen

Hoe bouwen fabrikanten de interne structuur van een PV-module op? Eerst worden de celstrings op het met EVA bedekte PV-glas geplaatst. Vervolgens soldeert u de deflectorstrips aan de soldeerstrips aan beide zijden van de celstrings om het voorlopige circuit te vormen. Bovendien maakt de dispensermachine snel de lay-out van het circuit.

Merk op dat om de betrouwbaarheid van de soldeerstrip te garanderen, een vaste afstand van 2-5 mm moet worden aangehouden tussen de horizontale en verticale richtingen van elke cel in de assemblage bij het bevestigen boven en onder het celoppervlak. Door een redelijk ontwerp te implementeren, kunnen we een deel van het bestraalde licht in de spleet van de cellen weer op het oppervlak van de batterij projecteren. Dit wordt bereikt door het licht twee keer te weerkaatsen met behulp van de achterplaat en het glas. Hierdoor kan het uitgangsvermogen van het PV-paneel worden verhoogd.

De efficiëntie van PV-conversie wordt bepaald door de opstelling van de cel en de uitvoer van stroom wordt verbeterd door te bepalen hoe de backingplaat moet worden gelegd. Leg de EVA en de backing plate na het doseren in volgorde op de cel. Steek de geleider van de deflectorstrips door de gaten op de backing plate, zodat de stroom langs de geleider uit de cel kan stromen.

Robotarm produceert zonnecellen

Stap4:EL-tests

Het laatste proces voor het lamineren bestaat uit het uitvoeren van EL-tests, waarbij de operator de module in de EL-machine scant. We kunnen gemakkelijk dode cellen of cellen met een laag vermogen, kortgesloten cellen, barsten, enz. opsporen. Als u een dergelijke fout ziet, stuurt u de module terug om de fout te herstellen.

EL-test

Stap5:Lamineren

Tijdens het lamineren hechten hoge temperaturen het glas, EVA, de cellen en de backsheet stevig aan elkaar om de behuizing van de module te vormen. Daarom moeten we een laatste aanpassing doen en testen om ervoor te zorgen dat de gelamineerde componenten betrouwbaarder zijn.

De modules die de EI-test hebben doorstaan, voeren we naar de laminator voor de uiteindelijke vormgeving. Na het lamineren laat je de modules 10-15 minuten afkoelen tot ze op kamertemperatuur zijn.

De module wordt in de laminator geplaatst om de uiteindelijke vorm te krijgen

Stap6:Frame

Om het assemblageproces nauwkeuriger te maken, moeten we het overtollige materiaal aan de randen wegsnijden om de modules uniform van vorm en grootte te maken. Het personeel controleert daarna het uiterlijk van de cellen. Als alles in orde is, bevestig je het gesneden aluminium frame stevig op de module met kit. Het paneel is volledig beschermd en het voorkomt dat lucht, stof en vocht de module aantasten.

De fabriek is in productie

Stap 7: Bevestig de aansluitdoos

De aansluitdoos wordt gemonteerd op de afbuigstrips die uit de achterplaat steken. We bevestigen de kabeldoos aan de module met behulp van kit en soldeerprocessen om ervoor te zorgen dat de stroom vlot kan wegvloeien.

Stap8:Solidificeren & Reinigen

Laat de module na het solderen 10-12 uur stollen zodat de structuur volledig kan drogen en een stabiele toestand kan bereiken. Na het stolproces moet u de module handmatig reinigen om stof, vreemde voorwerpen of gemorst afdichtmiddel te verwijderen om de assemblage in zijn beste staat te presenteren.

Stap9:module testen

Zodra we de modules hebben gemaakt, voeren we de laatste 3 tests uit om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen. We kalibreren het uitgangsvermogen van de cel, testen de uitgangskarakteristieken en bepalen het kwaliteitsniveau van de component. Eerst voeren we een isolatieweerstandstest uit door één keer gelijkstroom door de component te laten lopen. Eerst voeren we een isolatieweerstandstest uit. We laten één minuut lang gelijkstroom door het onderdeel lopen. Als het paneel de stroom kan verdragen, slaagt het voor de test. Zo niet, dan faalt het. We testen de spanningsbestendigheid en isolatiesterkte van de component om er zeker van te zijn dat het bestand is tegen zware natuurlijke omstandigheden (zoals blikseminslag) zonder beschadigd te raken.

De vermogenstest is de tweede. De medewerkers testen de uitgangsstroom, spanning, stroom, enz. van de componenten en creëren labelinformatie. Daarna plakken ze de labels op het backboard om ze te kunnen onderscheiden.

Tot slot voeren we de tweede EL-test en visuele inspectie uit om de detectiefout te minimaliseren.

De computer controleert de zonnecellen

Stap10:verpakken

Het personeel begint met het inpakken van de PV-modules nadat de 3 laatste kwaliteitsinspecties zijn afgerond. We wikkelen karton rond de 4 randen van elke module om ongelukken tijdens het transport te voorkomen en verpakken ze in kartonnen dozen. Na het inpakken wikkelen we een folie aan de buitenkant van de doos om lucht en vocht beter te isoleren.

Je kunt zien dat elk Maysun zonnepaneel, van de cellen tot de uiteindelijke levering, gestandaardiseerde stappen en strenge tests doorloopt. We bieden klanten een productgarantie van 15 jaar en een prestatiegarantie van 25 jaar, zodat ze kunnen genieten van groene en schone energie dankzij onze vasthoudendheid aan productkwaliteit.

Verpakkingsdoos voor Maysun zonnepanelen

Hieronder ziet u een animatie van Maysun Solar waarin wordt beschreven hoe fotovoltaïsche panelen worden gemaakt. Klik op de video voor meer informatie! (居中)

Hoe zorg je voor een hoog rendement en een lange levensduur van zonnepanelen?

1. Hoog conversierendement, hoogwaardige cellen.

2. Hoogwaardige grondstoffen, zoals: hoge vernetbaarheidsgraad van EVA, hoge hechtsterkte van het inkapselingsmiddel (neutrale siliconenharslijm), gehard glas met hoge doorlaatbaarheid, enzovoort.

3. Redelijk inkapselingsproces.

4. De rigoureuze werkstijl van het personeel.

5. Redelijke en professionele installatie.

Als de zonnecel behoort tot high-tech producten, een aantal details in het productieproces, een aantal onopvallende problemen, zoals het niet dragen van handschoenen, moet uniform worden gecoat reagentia en krabbelen, enz. zijn belangrijke factoren die de kwaliteit van het product, dus in aanvulling op de ontwikkeling van een redelijke productieproces, het personeel nauwgezetheid en discipline is erg belangrijk.

Installatie zonder handschoenen resulteerde in handpalmafdrukken op de zonnepanelen, die vervolgens moesten worden schoongemaakt:

Feedbackfoto's van installatie door klant

De zonnepanelen van Maysun Solar hebben allemaal een hoog rendement en een lange levensduur tegen een geweldige prijs.

390W--410W dubbel glas volledig zwarte PV-module PERC 210 mm 120 cellen

Maysun Solar is sinds 2008 gespecialiseerd in de productie van hoogwaardige fotovoltaïsche modules. Kies uit onze grote verscheidenheid aan volledig zwarte zonnepanelen, zonnepanelen met een zwart frame, zilveren zonnepanelen en glas-glas zonnepanelen die gebruik maken van half-cut, MBB, IBC en Shingled technologieën. Deze panelen bieden superieure prestaties en stijlvolle ontwerpen die naadloos passen in elk gebouw. Maysun Solar heeft met succes kantoren, magazijnen en langdurige relaties met uitstekende installateurs in tal van landen! Neem contact met ons op voor de laatste module offertes of alle PV-gerelateerde vragen. We helpen u graag verder.

Dit vind je misschien ook leuk:

broken image
broken image
broken image