Waarom is het belangrijk om de zonnepanelen schoon te maken?

· prijs zonnepanelen Offertes

Goed gesmeerde en goed onderhouden auto's presteren beter en gaan langer mee. Net zoals we willen dat onze wielen vrij zijn van vuil, willen we dat onze zonnepanelen zo schoon en efficiënt als nieuw zijn.

Nadat je veel leveranciers hebt vergeleken en hard hebt gewerkt om ze op je huis geïnstalleerd te krijgen, denk je dat het allemaal voorbij is? Natuurlijk niet, een zonnepanelensysteem is een grote investering die je geld heeft gekost, dus het moet worden onderhouden om ervoor te zorgen dat het langer meegaat, en dit houdt ook in dat je de panelen om de zoveel tijd moet schoonmaken.

Zoek.

Werknemers maken zonnepanelen schoon

Kan het kwaad om niet schoon te maken? Waarom is het belangrijk om de zonnepanelen schoon te maken?

Ja, er zijn veel ernstige problemen als je de panelen niet regelmatig schoonmaakt:

1. Energieverlies: CleanTechnica meldde de resultaten van een analyse verzameld door het National Renewable Energy Laboratory (NREL), waaruit bleek dat het totale verlies van panelen ongeveer 30% is als ze niet goed worden schoongemaakt.

Als je het vereiste onderhoud aan je panelen twee jaar lang niet uitvoert, is het percentage energie dat per kwartaal verloren kan gaan als volgt:

Jaar 1, kwartaal 1: 5% energieverlies

Jaar 1, kwartaal 2: 10% energieverlies

Jaar 1, Q3: 15% energieverlies

Jaar 1, Q4: 20% energieverlies

Jaar 2, Q1: 25% energieverlies

Jaar 2, Q2: 30% energieverlies

Jaar 2, Q3: 35% energieverlies

Jaar 2, Q4: 35% energieverlies

2. Schade aan het zonnepaneel zelf: Als gevolg van langdurige periodes van onreinheid hoopt zich een grote hoeveelheid stof, vogelpoep, bladeren en zelfs regenwater op het fotovoltaïsche paneel op. De binnenkant van het PV-paneel wordt ongelijkmatig verwarmd, wat resulteert in een hotspoteffect dat het stroomverbruik schaadt. Dit verkort de levensduur van de zonnepanelen aanzienlijk;

Waarom moeten we oppassen voor het hotspot-effect op zonnepanelen?

3. Onaantrekkelijk: vuile zonnepanelen bedekt met stof op het dak tasten niet alleen de algehele schoonheid van het gebouw aan, maar geven mensen ook een gevoel van slordigheid en geen aandacht voor het milieu. Als een nieuw soort energiegebruik zou de toepassing van zonnepanelen een prachtig landschap moeten worden, maar deze onaantrekkelijke zonnepanelen laten dit prachtige landschap verdwijnen.

Reinig de zonnepanelen

Samengevat is het reinigen van zonnepanelen noodzakelijk.

Hoe maak je zonnepanelen schoon?

  1. Gebieden waar regelmatig onderhoud en reiniging van zonnepanelen nodig is:
  1. Vervuilde gebieden Zonnepanelen die geïnstalleerd zijn in sterk vervuilde gebieden, vooral in de buurt van fabrieken, snelwegen of vliegvelden, kunnen te maken krijgen met aanzienlijke atmosferische vervuiling en olieophoping.
  1. Zwaar beboste gebieden. Bij installaties met veel bomen in de buurt kunnen er meer bladeren op de panelen vallen, waardoor de absorptie van zonlicht wordt geblokkeerd. Bomen kunnen ook vogels aantrekken, wat kan leiden tot een opeenhoping van uitwerpselen, waardoor de PV-cellen in de schaduw komen te liggen en het oppervlak beschadigd raakt door de zuurgraad, wat de efficiëntie kan verminderen.
  1. Woestijngebieden. Gebieden met een droog, bergachtig en stoffig klimaat hebben veel zandophopingen op zonnepanelen die het licht blokkeren en krassen op het oppervlak veroorzaken.

2. De beste tijd om zonnepanelen schoon te maken: De vervuiling is meestal hoger in de winter omdat koude lucht dichter bij de grond is dan warme lucht in de zomer, waardoor vervuilende stoffen zich gemakkelijker ophopen.

Dit betekent dat de lente de beste tijd van het jaar is om zonnepanelen schoon te maken, die in de zomer te heet kunnen worden om aan te raken. Het beste moment om ze schoon te maken is 's ochtends of 's avonds, wanneer ze koeler zijn.

Vuile zonnepanelen

3. Gereedschap: Om zelf te proberen je zonnepanelen schoon te maken, zou je thuis materialen moeten kunnen vinden die geschikt zijn voor gebruik. Voor de beste resultaten en om ervoor te zorgen dat u geen krassen maakt op uw zonnepaneel, gebruikt u gewoon water en een zachte, niet-schurende spons of doek om vuil en resten te verwijderen.

Droog met een rubberen bezem of zeem zoals je zou doen met ruiten of bij het wassen van je auto om te voorkomen dat er resten achterblijven. Als je zeep moet gebruiken, gebruik dan niets sterkers of grover dan afwasmiddel.

Het is het beste om zeep te gebruiken die milieuvriendelijk en vrij van chemicaliën is, omdat ze niet schadelijk zijn voor planten of dieren als ze van het dak afspatten en omdat ze geen vieze resten achterlaten die je panelen kunnen beschadigen.

Reinig de zonnepanelen met een dweil

4. LET OP: Houd hier rekening mee om beschadiging van het paneel te voorkomen wanneer u het zelf schoonmaakt:

(1) Schakel eerst het besturingssysteem uit. Zorg ervoor dat u de AC- en DC-scheiders uitschakelt, aangezien vloeistoffen en elektriciteit elektriciteit geleiden.

(2) Gebruik geen agressieve zepen, zoals sterke schoonmaakmiddelen of zepen met chemicaliën, omdat deze het oppervlak van het zonnepaneel kunnen aantasten.

(3) Gebruik geen ruwe schoonmaakmiddelen, zoals schuursponsjes, sponzen of bezems met dikke tanden, die krassen kunnen maken op het oppervlak van het paneel;

(4) Ga niet op de zonnepanelen staan, want door het gewicht kunnen ze breken;

(5) Vergeet niet om je paneel regelmatig te controleren.

5. Goede montagehoeken zorgen ervoor dat zonnepanelen schoner blijven: Panelen die onder een hoek worden geïnstalleerd, worden eerder gereinigd door afvloeiend regenwater dan panelen die op een vlak oppervlak worden geïnstalleerd, waar het water zich verzamelt in het zwembad en een residu achterlaat.

De juiste plaatsingshoek voor fotovoltaïsche panelen is 45 graden, pal zuid.

Berekeningsmethode voor de montagehoek van PV-panelen:

Azimut = (piekmoment van belasting in een dag (24-uurssysteem) - 12) x 15 + (lengtegraad - 116)

Maysun levert al sinds 2008 aan verschillende landen en de producten zijn al in duizenden huizen geïnstalleerd. Maysun's relaties met lokale installateurs in heel Europa stellen ons in staat om u te voorzien van de hoogste kwaliteit, meest kosteneffectieve zonnepanelen, evenals de meest gedetailleerde installatie- en onderhoudsgidsen voor zonnepanelen.

390W--410W dubbel glas zwart frame fotovoltaïsche module PERC 210mm 120cells
390W--410W dubbel glas volledig zwarte PV-module PERC 210 mm 120 cellen

Met Maysun Solar hebben we een grote verscheidenheid aan shingled, half-gesneden, zwart frame, volledig zwart, zilver frame zonnepanelen om uit te kiezen, die uitstekende prestaties en een stijlvol ontwerp hebben om perfect te passen in elk gebouw. Maysun Solar heeft met succes kantoren, magazijnen en langdurige relaties met uitstekende installateurs in vele landen! Wij bieden de meest handige zonnepanelen om te installeren, evenals toekomstige reiniging en onderhoud. Neem gerust contact met ons op voor een actuele offerte voor modules of voor vragen over PV.

broken image
broken image
broken image