Factoren die de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloeden

· zonnepanelen industrie Nieuws

Wist je dat het rendement van een zon-PV-systeem door verschillende factoren kan worden beïnvloed? Voor het welzijn van je geliefde zonnepanelen is het belangrijk om deze factoren te begrijpen.
U gaat dit lezen:
Wat beïnvloedt het rendement van zonnepanelen?
Wat zijn enkele manieren om het rendement van zonnepanelen te verhogen?

Welke factor beïnvloedt het rendement van zonnepanelen?

1. Temperatuur
De prestaties van zonnepanelen worden sterk beïnvloed door de temperatuur. Hoge temperaturen verlagen over het algemeen de efficiëntie van zonnepanelen, terwijl lage temperaturen de efficiëntie juist verhogen. De invloed verschilt echter per type zonnecel.
Dunne-filmcellen zijn minder gevoelig voor temperatuurveranderingen dan kristallijne siliciumcellen. Op een warme dag zullen dunnefilmpanelen meer elektriciteit opwekken dan kristallijne silicium PV-panelen.
Op koude dagen is het tegenovergestelde waar. Als u in een regio woont met wisselende temperaturen, kan het voordeliger zijn om voor dunnefilmpanelen te kiezen. Als u in een warm klimaat woont, is het misschien beter om te kiezen voor kristallijne siliciumpanelen.
Temperatuur kan de efficiëntie van zonnepanelen sterk beïnvloeden. Daarom is het cruciaal om het juiste paneel te kiezen voor uw specifieke klimaat.

Extreem hete zonnepanelen

2. De intensiteit van het zonlicht
De intensiteit van de zon is een factor die de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloedt. Zonnepaneelcellen zijn apparaten die zonlicht omzetten in elektriciteit. De intensiteit van de zon kan de efficiëntie van deze cellen beïnvloeden.
PV-cellen zijn het efficiëntst wanneer ze worden blootgesteld aan matig zonlicht. De hoeveelheid elektriciteit die door de cellen wordt geproduceerd, neemt af als er te veel of te weinig zonlicht is.
Zonnepaneelsystemen zijn uitgerust met zonweringen om de cellen in het optimale bereik te houden. Dit wordt gedaan om hun efficiëntie te garanderen. Deze apparaten kunnen de efficiëntie van zonnepanelen aanzienlijk verbeteren door een constant niveau van zonlicht te garanderen.
  
3.Zonwering
Cellen van zonnepanelen zijn het meest efficiënt als ze worden blootgesteld aan direct zonlicht. Schaduw veroorzaakt door bomen, gebouwen of andere objecten kan de hoeveelheid zonlicht die de cellen bereikt verminderen. Dit vermindert op zijn beurt de hoeveelheid geproduceerde elektriciteit.
Schaduw kan er soms voor zorgen dat de cellen hot spots ontwikkelen, wat kan resulteren in permanente schade. Om ervoor te zorgen dat uw zonnepanelen de hele dag door voldoende zonlicht ontvangen, is het cruciaal om de locatie zorgvuldig te kiezen. Als schaduw niet kan worden vermeden, kan het gebruik van gespecialiseerde zonnepanelen helpen om de impact van schaduw te verminderen.

Zonnepanelen op een veld

4. Klimatologische omstandigheden
Het rendement van zonnepanelen wordt sterk beïnvloed door de klimatologische omstandigheden. Zonnepanelen zijn het efficiëntst als ze loodrecht op de zonnestralen staan. Zonnepanelen zijn het meest effectief als de zon recht boven je hoofd staat, maar dit komt in de meeste regio's van de wereld niet vaak voor.
De effectiviteit van zonnepanelen wordt beïnvloed door de hoek van de zon. Als de zon lager aan de hemel staat, moet het licht door een grotere afstand van de atmosfeer om de panelen te bereiken. Het rendement van zonnepanelen kan afnemen wanneer een deel van het zonlicht wordt verstrooid of geabsorbeerd voordat het de panelen bereikt.
Wolken kunnen ook een soortgelijk effect hebben, hoewel het niet zo sterk is. Zonnepanelen liggen gedeeltelijk in de schaduw van bomen, waardoor ze minder zonlicht ontvangen. De schaduw helpt echter ook om de panelen te koelen, waardoor ze efficiënter worden.
 
5. Gebruikstijd van zonnepanelen
De efficiëntie van een PV-cel wordt beïnvloed door de levensduur van een zonnepaneel. Zonnepanelen zijn samengesteld uit halfgeleidermaterialen. Na verloop van tijd degraderen deze materialen echter en neemt hun vermogen om zonlicht om te zetten in elektriciteit af.
Zonnepanelen kunnen vies worden en bedekt raken met vuil, waardoor het licht de cellen moeilijker kan bereiken en hun efficiëntie afneemt. Voor optimale prestaties is het cruciaal om zonnepanelen regelmatig schoon te maken en te onderhouden.
Bij de beslissing om verouderde zonnepanelen wel of niet te vervangen, is het belangrijk om te bedenken dat ze meestal 20 tot 25 jaar garantie hebben. Zonnepanelen kunnen met de juiste zorg en het juiste onderhoud lange tijd schone en hernieuwbare energie blijven opwekken.

Wat zijn enkele manieren om de efficiëntie van zonnepanelen te verhogen?

1. Kies zonnepanelen met een hoog rendement.
Zonnepanelen bestaan uit fotovoltaïsche cellen. Deze cellen zijn verantwoordelijk voor het omzetten van zonlicht in elektriciteit die gebruikt kan worden. Zonnepanelen zijn inderdaad geweldig, maar het is belangrijk om te weten dat ze niet in staat zijn om alle zonne-energie die ze ontvangen om te zetten in elektriciteit.
De efficiëntie van een paneel verwijst naar het percentage energie dat door de fotovoltaïsche cellen wordt omgezet in elektriciteit, van de totale energie die het paneel bereikt.
In de afgelopen vijf jaar heeft de zonneceltechnologie aanzienlijke vooruitgang geboekt. De gemiddelde efficiëntie van zonnecellen is verbeterd van ongeveer 15% naar 20%. Niet alle zonnepanelen zijn hetzelfde. Het rendement en de prijs van een model hangen af van de materialen en de constructie.
Als je de beste resultaten wilt, is het belangrijk om een efficiënter commercieel zonnepaneel te kopen, ook al zijn de initiële kosten hoger.
Maysun's nieuwste IBC PV panelen, de celtechnologie is geavanceerder dan PERC en TopCon technologie. IBC cellen hebben een kortsluitstroomdichtheid van 5-8% en de maximale efficiëntie van IBC zonnepanelen is tot 23,2%, wat hoger is dan andere zonnepanelen.

IBC Mono zonnepaneel

2.Plaats geen zonnepanelen op plaatsen die schaduw ontvangen.
Schaduw op slechts één fotovoltaïsche cel kan de energie-output van de omliggende cellen beïnvloeden. De reden hiervoor is dat het werkt als een weerstand.
Schaduw van hoge bomen en gebouwen is een veel voorkomend probleem dat de prestaties van zonnepanelen beïnvloedt. Tijdens het planningsproces is het belangrijk om de tijd te nemen om de locatie te analyseren en ervoor te zorgen dat schaduw geen probleem vormt.
Zorg ervoor dat u geen panelen installeert op plaatsen die in de schaduw liggen van bomen of gebouwen.
De juiste plaatsingshoek voor fotovoltaïsche panelen is 45 graden, op het zuiden.
Als schaduw onvermijdelijk is, kunt u kiezen voor zonnepanelen met MOS bypass-schakelaars. De Venusun volledig zwarte zonnepanelen van Maysun Solar zijn uitgerust met MOS (MOS bypass switches), die efficiënter zijn in het omzetten van energie. Hun ontwerp en eigenschappen minimaliseren energieverlies, zelfs in complexe schaduwscenario's.

3.Vraag hulp aan professionele experts om zonnepanelen te installeren.
Zonnepanelen moeten op de juiste manier worden geïnstalleerd om de beste blootstelling aan de zon te krijgen en maximaal vermogen op te wekken.
Bij het installeren van panelen is het belangrijk om rekening te houden met oriëntatie en hoek als belangrijke factoren. Voor een maximale blootstelling aan de zon is het aan te raden om zonnepanelen in een hoek van 18 tot 36 graden te plaatsen. Om de prestaties van uw zonnepanelen op het noordelijk halfrond te optimaliseren, is het aan te raden om ze op het zuiden te plaatsen. Als u zich op het zuidelijk halfrond bevindt, moet u naar het noorden gericht zijn.
Het rendement van zonnepanelen wordt beïnvloed door de temperatuur. Als de temperatuur stijgt, worden de panelen minder effectief. Het is belangrijk dat er tijdens de installatie voldoende ruimte is tussen de zonnepanelen en het dak, zodat er een goede luchtstroom is en er geen oververhitting optreedt.
Als u niet bekend bent met deze informatie, kan het nuttig zijn om de hulp in te roepen van experts bij het installeren van zonnepanelen. Zo kunt u de voordelen maximaliseren.
 
4. Zonnepanelen regelmatig schoonmaken.
Regelmatig schoonmaken helpt ervoor te zorgen dat de zonnepanelen optimaal functioneren en de maximale hoeveelheid stroom produceren.
Vooral op plaatsen met zware vervuiling en dichte bossen, of in heuvelachtige gebieden en stoffige plaatsen, waar veel gemengde vervuiling is, is het belangrijk om uw zonnepanelen regelmatig schoon te maken.
De beste tijd om uw zonnepanelen schoon te maken is het voorjaar, bij voorkeur in de koele ochtend of avond. U kunt ze droogvegen met een schraper of zeem, net zoals u glas schoonveegt of een auto wast. Zeep kan ook gebruikt worden, maar let op dat het niet sterker of harder is dan afwasmiddel.

Waarom is het belangrijk om de zonnepanelen schoon te maken?

Werknemers installeren en onderhouden zonnepanelen

Maysun Solar richt zich sinds 2008 op het maken van hoogwaardige paneelmodules. We gebruiken half-cut, MBB, IBC, en Shingled technologieën in een verscheidenheid van zonnepanelen, waaronder die volledig zwart, zwart frame, zilver, en glas-op-glas. Deze zonnepanelen leveren uitzonderlijke prestaties en zien er chique uit, passend bij elke architectuur. Maysun Solar heeft effectief magazijnen en kantoren opgezet in tal van landen en heeft duurzame connecties ontwikkeld met topinstallateurs! Neem contact met ons op als je vragen hebt over PV of de meest recente moduleoffertes wilt. We helpen u graag verder.

Wat je nog niet wist over de prijswijzigingen van zonnepanelen
Waarom is het belangrijk om de zonnepanelen schoon te maken?
IBC Zonneceltechnologie begrijpen: Een uitgebreide gids