Volledige gids voor het kopen van zonnepanelen (2)

· zonnepanelen industrie Nieuws

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van fotovoltaïsche energieopwekking, maar weten jullie allemaal waar fotovoltaïsche panelen precies van gemaakt zijn en welke voordelen ze kunnen bieden? Mensen die overwegen fotovoltaïsche panelen te kopen, vragen zich vaak af: is het nog de moeite waard om fotovoltaïsche panelen te installeren? Met deze vragen in het achterhoofd hebben we deze complete gids voor het kopen van zonnepanelen gemaakt. Het zal u zeker dichter bij uw PV-panelen brengen en uw twijfels wegnemen Dit is het tweede deel van deze gids.

Bij het kiezen van fotovoltaïsche panelen zijn er verschillende zaken waarmee rekening moet worden gehouden. Denk hierbij aan het wattage van de panelen, het eerder genoemde merk inclusief producten en diensten, en de levensduur, oftewel de daadwerkelijke gebruiksduur van de fotovoltaïsche panelen. Wat u ook in gedachten moet houden, is de garantieperiode, die meestal meerdere aspecten dekt, waaronder opbrengst, meestal gegarandeerd voor 25 jaar.

Bij de keuze voor zonnepanelen is het ook belangrijk om er rekening mee te houden dat het installeren van een fotovoltaïsch systeem ook onderhoud in een later stadium met zich meebrengt. Veel mensen vragen bijvoorbeeld: moeten fotovoltaïsche panelen worden schoongemaakt ? Ja, de panelen dienen minimaal twee keer per jaar gereinigd te worden. Schonere panelen betekenen een hogere energieproductie.

broken image

Kunnen fotovoltaïsche panelen elektriciteit opwekken als er sneeuw ligt in de winter ? Dit is ook een zorg voor iedereen.Veel landen in Europa hebben relatief lange winters en sneeuwophoping zal de transmissie van zonnestraling verminderen. Bewustwording van de technologie van fotovoltaïsche panelen en alle aspecten van het daaropvolgende gebruik en onderhoud is daarom uiterst belangrijk bij de beslissing om zonnepanelen aan te schaffen.

Waar de fotovoltaïsche panelen worden geïnstalleerd, is ook belangrijk. In de meeste gevallen is dit het dak van het huis. De belangrijkste kwestie hier is de oriëntatie van het dak en de hellingshoek van de secties.

broken image

Een van de voordelen van fotovoltaïsche cellen is de veelzijdigheid ervan, aangezien ze op de meeste daken kan worden geïnstalleerd, ongeacht het type afdekking of de eerder genoemde hellingshoek. Fotovoltaïsche energiecentrales kunnen zelfs op platte daken worden geïnstalleerd, zolang ze zijn uitgerust met fotovoltaïsche beugels. De optimale hellingshoek voor installatie vereist professionele uitgebreide berekeningen.Over het algemeen geldt: hoe hoger de breedtegraad, hoe groter de hellingshoek van fotovoltaïsche panelen.

Het belangrijkste probleem blijft de oriëntatie van het dak. Voor Europese landen worden de beste daken beschouwd als op het zuiden gericht. Montage op het oosten of westen is ook het overwegen waard. Als vuistregel wordt aangenomen dat fotovoltaïsche panelen niet op het noorden gericht mogen worden geïnstalleerd.

Voordat u besluit om fotovoltaïsche zonne-energie te installeren, is het ook de moeite waard om op te merken of het pand voldoende zonlicht krijgt. Soms gebeurt dit wanneer er interferentie is van naburige gebouwen of hoge bomen.

Hoe de installatiecapaciteit van een fotovoltaïsch systeem kiezen?

Een algemene vuistregel is dat woningen zo moeten worden gedimensioneerd dat de energie die in de loop van het jaar wordt geproduceerd, het jaarlijkse verbruik niet overschrijdt. Dit zal het deel van de energie dat onder het kortingssysteem op het net blijft in evenwicht brengen en ook helpen om overmatige energieproductie in verhouding tot de behoeften van het huishouden te voorkomen.

Als richtlijn kunt u het opgesteld vermogen van uw PV-installatie zelf inschatten op basis van uw jaarlijkse energieverbruik. Algemeen wordt aangenomen dat een fotovoltaïsch systeem van 1 kW het elektriciteitsverbruik van 1.000 kWh per jaar kan dekken.

broken image

Hoe lang is de terugverdientijd van fotovoltaïsche energieopwekking?

Nu we de kust hebben bereikt, is het tijd om nog een laatste zeurende en misschien wel cruciale vraag te beantwoorden. Dus, hoe lang is het rendement op de investering van fotovoltaïsche energieopwekking?

Een goed ontworpen fotovoltaïsche energiecentrale kan zichzelf gemiddeld binnen 7-9 jaar terugbetalen. Wanneer een bedrijf een aanbod doet, geeft het consumenten meestal een gesimuleerde terugverdientijd. Zoals we allemaal weten, zal de prijs van fotovoltaïsche producten blijven dalen en als de elektriciteitsprijs blijft stijgen, zal de terugverdientijd van deze investering worden verkort tot 5-7 jaar.

Vaak voorkomend probleem

Hoeveel kost 1 kilowatt fotovoltaïsche energie in 2023?
Systeemkosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Doorgaans kost een systeem van 1 kW in Europa ongeveer 1200-1600 euro.

Is het nog rendabel om fotovoltaïsche cellen te bouwen?
Ondanks de voortdurende veranderingen en stijgende elektriciteitsprijzen, is het de moeite waard om te overwegen en vooral te kiezen voor fotovoltaïsche energie. Het is nog steeds winstgevend.

Welk systeem te kiezen: on-grid, off-grid of hybride?
Elke situatie moet afzonderlijk worden bekeken. Netgekoppelde systemen zijn kostenbesparend voor kleine PV-installaties. Off-grid installaties zijn in de eerste plaats bedoeld voor degenen die om totale onafhankelijkheid geven, niet om kosten. Om die twee te combineren kan een hybride systeem een ​​mooie oplossing zijn.

broken image

Na het lezen van de gids werden bijna alle fotovoltaïsche geheimen ontdekt. In een tijd waarin elektriciteit duur blijft, klinkt het niet geweldig om je eigen groene stroombron te hebben?

Heeft u vragen of wilt u zonnepanelen van hoge kwaliteit kopen, neem dan gerust contact op met Maysun Solar.