Hoe werken zonnepanelen in de winter?

· zonnepanelen industrie Nieuws

De energietransitie is pijnlijk en moeilijk geweest, en dit jaar nog meer. Zonne-energie is de sleutel geworden tot duurzame energieontwikkeling. Laten we, voordat de winter begint, eens kijken hoe zonnepanelen in de winter werken.

De hete zomer is voorbij en we staan ​​op het punt de koude winter te verwelkomen. Volgens een rapport van de Wereld Meteorologische Organisatie (WMO) van de Verenigde Naties is er een kans van 70% dat het "La Nina"-fenomeen zich deze winter op het noordelijk halfrond zal voordoen, en de kans op extreme koude gebeurtenissen in de winter is zeer hoog. . Dit is slecht nieuws voor Europa, dat midden in een energiecrisis zit.

broken image

Als u al een fotovoltaïsch energieopwekkingssysteem in uw huis heeft geïnstalleerd, of van plan bent om in de komende twee maanden een fotovoltaïsch energieopwekkingssysteem te installeren, dan gefeliciteerd, u bent zelfverzekerder dan anderen om de strenge kou het hoofd te bieden. Die fotovoltaïsche panelen zorgen voor een gestage stroom gratis elektriciteit bij u thuis.

Klinkt geweldig, maar misschien maak je je er zorgen over. Het volgende is de kennis op instapniveau over fotovoltaïsche energieopwekking. Als u deze al kent, kunt u deze direct overslaan.

broken image

Kunnen zonnepanelen elektriciteit opwekken als de temperatuur zo laag is?

kan natuurlijk.
Fotovoltaïsche zonne-energie zet lichtenergie om in elektriciteit, niet in warmte. Zolang er zonneschijn is, kunnen fotovoltaïsche panelen het hele jaar door elektriciteit opwekken. Op dezelfde manier kan ook deze vraag worden beantwoord: in welk seizoen is het fotovoltaïsche paneel efficiënter in de zomer of in de winter?
Vanwege het bestaan ​​van de temperatuurcoëfficiënt van de cel kan de lage temperatuur de efficiëntie van de energieopwekking van het fotovoltaïsche paneel daadwerkelijk verbeteren. Hoe lager de temperatuur, hoe hoger het rendement.

broken image

Zullen PV-panelen door bevriezing beschadigd raken als ze de hele tijd buiten staan?

Zal niet.
Lage temperaturen hebben weinig effect op fotovoltaïsche panelen. Fotovoltaïsche modules zijn bestand tegen lage temperaturen.De belangrijkste materialen zoals glas, aluminium frame, batterijplaat, enz. zijn anorganische stoffen, die zeer weinig afhankelijk zijn van temperatuur, dus lage temperaturen zullen fotovoltaïsche modules niet bevriezen.
De plastic achterplaat van de module van enkel glas kan echter bros worden als gevolg van ultralage temperaturen, wat de levensduur van de module zal beïnvloeden. Daarom raden we klanten in Scandinavië aan om te kiezen voor modules met dubbel glas, die betrouwbaarder zijn, zoals de TwiSun-serie.

Leveren mijn zonnepanelen in de winter minder stroom op?

Ja, in vergelijking met andere seizoenen van het jaar is de totale stroomopwekking van fotovoltaïsche panelen in de winter meestal lager.
In de winter zijn de dagen korter en zijn er minder uren zonneschijn. Bovendien zijn er meer bewolkte en regenachtige en besneeuwde dagen, wordt de zon vaker geblokkeerd.De zonnestraling die door fotovoltaïsche panelen wordt opgevangen, wordt ook verminderd en de stroomopwekking wordt op natuurlijke wijze verminderd.

Als u dit ziet, betekent dit dat u erkend bent voor fotovoltaïsche stroomopwekking. Het volgende dat u wilt weten, is hoe fotovoltaïsche panelen in de winter moeten werken, inclusief installatie, bediening en onderhoud? Laten we er dus mee aan de slag gaan!

broken image

Wat moet ik doen als mijn PV-panelen ingesneeuwd zijn?

Ontwerp en installatie volgens lokale omstandigheden
Voor gebieden waar het vaak sneeuwt, moeten we de hellingshoek van het zonnepaneel vergroten binnen het optimale hellingshoekbereik. Binnen het effectieve stroomopwekkingsbereik is het ook handig dat de sneeuw op het oppervlak van het zonnepaneel er vanzelf afglijdt. U kunt ook overwegen om te kiezen voor zwarte randen of alle zwarte componenten - zwart absorbeert meer warmte en zal sneeuw sneller doen smelten.

Sneeuw ruim op tijd
Sneeuw die de fotovoltaïsche panelen bedekt, zal de blootstelling aan zonlicht van de fotovoltaïsche panelen beïnvloeden en de stroomopwekking van de modules verminderen. Als de sneeuw niet op tijd wordt geruimd, tast dit zelfs de levensduur van fotovoltaïsche modules aan. Daarom is het na sneeuwval noodzakelijk om de sneeuw die zich op de fotovoltaïsche modules heeft opgehoopt tijdig te verwijderen. Tijdige reiniging van fotovoltaïsche modules kan niet alleen zorgen voor de stroomopwekking, maar ook het hotspot-effect voorkomen en de levensduur van de modules verlengen.

broken image

Hoe verwijder je sneeuw op de juiste manier van zonnepanelen?

1. Gebruik geen scherpe metalen voorwerpen zoals harde schoppen om sneeuw direct op de PV-modules te scheppen om krassen of zelfs verbrijzeling van het geharde glas te voorkomen.
2. Gebruik een reinigingsborstel voor zonnepanelen of een zachte dweil om de sneeuw voorzichtig te vegen.
3. Gebruik geen heet water om de ijslaag weg te gieten om schade aan de PV-modules door ongelijkmatige hitte en kou te voorkomen.
4. Wacht niet tot de sneeuw zich lange tijd heeft opgehoopt voordat u deze verwijdert. Vergeet niet schoon te vegen en geen stukjes sneeuw achter te laten.

Wilt u besparen op uw elektriciteitsrekening of investeren in hernieuwbare energie, Maysun Solar is een professionele fabrikant van fotovoltaïsche panelen met ruime ervaring en kan u voorzien van de juiste fotovoltaïsche panelen. Neem indien nodig contact met ons op voor een offerte.