Volledige gids voor het kopen van zonnepanelen (1)

· zonnepanelen industrie Nieuws

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van fotovoltaïsche energieopwekking, maar weten jullie allemaal waar fotovoltaïsche panelen precies van gemaakt zijn en welke voordelen ze kunnen bieden? Mensen die overwegen fotovoltaïsche panelen te kopen, vragen zich vaak af: is het nog de moeite waard om fotovoltaïsche panelen te installeren? Met deze vragen in het achterhoofd hebben we deze complete gids voor het kopen van zonnepanelen gemaakt. Het zal u zeker dichter bij uw PV-panelen brengen en uw twijfels wegnemen!Deze gids bestaat uit twee delen en dit is het eerste deel.

broken image

Om te investeren in fotovoltaïsche systemen of hernieuwbare energie, moeten we eerst begrijpen wat het is en hoe het werkt.

De taak van fotovoltaïsche panelen is om energie uit zonlicht te oogsten en elektriciteit op te wekken. De reguliere fotovoltaïsche panelen zijn gemaakt van op silicium gebaseerde halfgeleidermaterialen.Door de voorbereiding van PN-overgangen ondergaan deze materialen een "fotovoltaïsch effect" in zonlicht, waardoor gelijkstroom wordt gegenereerd. Die gelijkstroom wordt vervolgens omgezet in het soort wisselstroom dat in het stopcontact stroomt door een apparaat dat een omvormer wordt genoemd. Een deel hiervan wordt direct gebruikt, de rest wordt teruggeleverd aan het net of opgeslagen in accu's, van waaruit de stroom op een later moment kan worden hergebruikt.

Dit is in een notendop hoe een fotovoltaïsch systeem werkt. Daarom ondersteunen fotovoltaïsche panelen thuis het proces van het opwekken van elektriciteit uit een onuitputtelijke bron van gratis energie: zonnestraling. Wie fotovoltaïsche installaties installeert, kan dus zelf groene stroom opwekken en daarmee geld besparen.

Er zijn veel fabrikanten op de markt die verschillende fotovoltaïsche producten aanbieden. Daarom is het de moeite waard om te weten welke fotovoltaïsche panelen u moet kiezen, hoe ze verschillen en wat hun voordelen zijn. Over het algemeen worden twee soorten panelen genoemd.

broken image

Monokristallijn silicium zonnepaneel

De eerste is het monokristallijne paneel, dat is gemaakt van een enkel kristal van silicium. Ze zorgen voor een vrije stroom van elektronen, gevolgd door hun hoge efficiëntie. Ze worden gekenmerkt door een donkerblauwe, bijna zwarte kleur. Wat de prijs betreft, deze is meestal hoger in vergelijking met andere soorten panelen.

Polysilicium zonnepanelen

Polykristallijne fotovoltaïsche panelen, zoals de naam al doet vermoeden, zijn gemaakt van polykristallijn silicium, waardoor ze hun intens blauwe kleur krijgen. Dit type paneel is iets minder efficiënt, gevolgd door een lagere prijs. Veel mensen zijn enthousiast over dit type panelen omdat ze hoge opbrengsten hebben in gebieden met weinig zonlicht, wat een enorm belangrijk voordeel is.

Amorf silicium paneel

Er is een derde soort. Dit zijn amorf silicium panelen, ook wel dunne film panelen genoemd. Veel mensen kiezen ze niet vanwege hun lage efficiëntie. Dit type paneel kan echter worden overwogen als u een fotovoltaïsch systeem wilt installeren op een terrein dat wordt blootgesteld aan hoge temperaturen.
Het is de moeite waard eraan te herinneren dat er ook fotovoltaïsche panelen voor balkons beschikbaar zijn. Veel mensen hebben deze membraanpanelen geïnstalleerd op terrassen en schuttingen, die hun balkon een mooie uitstraling geven en tegelijkertijd gratis stroom opwekken.

broken image

Dit is een van de meest gestelde vragen die mensen stellen. Ten eerste worden de kosten van fotovoltaïsche stroomopwekking uitgedrukt in kWp (kilowatt geïnstalleerd vermogen). Alles hangt dus af van de grootte van de fotovoltaïsche installatie. In Europa, als we een woonhuis van 160 vierkante meter als voorbeeld nemen, vereist de installatie van een 5 kW netgekoppeld fotovoltaïsch systeem een ​​initiële investering van ongeveer 6.000-8.000 euro (inclusief belasting).

Systeeminstallatiekosten zijn afhankelijk van: het vermogen van het PV-systeem, de behoefte van de woning, het type panelen, de ervaring van het installatiebedrijf of de hoogte van de subsidie.

Trouwens, subsidies voor fotovoltaïsche panelen zijn iets waar iedereen die van plan is een fotovoltaïsch systeem te installeren, rekening mee moet houden. Dit zal zeker de totale investeringskosten verlagen. Het is de moeite waard om na te gaan aan welke voorwaarden precies moet worden voldaan om voor de subsidie ​​in aanmerking te komen. U kunt het betreffende beleid raadplegen bij de plaatselijke administratie.

broken image

Nu weten we al welke soorten fotovoltaïsche panelen er zijn. Het is belangrijker om te onthouden dat ze van hoge kwaliteit moeten zijn, een goed merk moeten hebben en 25 jaar mee moeten gaan.

Zonnepanelen van hoge kwaliteit kunnen worden gekocht bij Maysun Solar. Dit bedrijf bloeit al meer dan 14 jaar in de fotovoltaïsche industrie. Voor Maysun zijn de klanten en hun tevredenheid het belangrijkste.

Het bedrijf werkt elke dag hard om ervoor te zorgen dat de aangeboden producten van het hoogste niveau zijn - of het nu voor, tijdens of na de verkoop is. Als u op zoek bent naar een fabrikant van fotovoltaïsche modules, vertrouw dan op Maysun Solar.

Neem nu contact met ons op via WhatsApp om producten te kopen.