Wat zijn de belangrijkste soorten zonnepanelen?

· zonnepanelen industrie Nieuws

Er zijn verschillende zonnepanelen die verschillende eisen en doelen dienen. Typen zonnepanelen die het meest geschikt zijn voor de installatie die afhangen van het onroerend goed en de gewenste kenmerken van systemen. Enkele typen worden hieronder verder besproken:

Het wordt gedefinieerd als een oudste en ontwikkelde van alle technologieën die de naam suggereert vanuit een enkele continue kristalstructuur. Dit paneel kan worden geanalyseerd op basis van zonnecellen die verschijnen als een enkele egale kleur. De hoge zuiverheid van silicium zorgt ervoor dat monokristallijne zonnepanelen de hoogste efficiëntiepercentages hebben met meer dan 20%. Het heeft meer vermogen, bewoont weinig ruimte en gaat het langst mee. Het belangrijkste voordeel van dit zonnepaneel is om te bedenken dat ze in vergelijking met andere panelen aanzienlijk minder overdreven worden door verhoogde temperaturen. Terwijl het grote nadeel van dit zonnepaneel is dat het enorme kosten met zich meebrengt voor installatie en constructie. Het kristalformaat van dit paneel produceert een constante blauwe kleur zonder versterkingssporen, zodat het puur en het hoogste niveau van efficiëntie produceert.

broken image

Het wordt gemaakt door gesmolten silicium in een gietvorm te gieten en vanwege de constructiemethode van dit paneelsysteem zal de kristalstructuur zich niet perfect vormen en grenzen maken waar de vorming van kristal breekt. Het zorgt voor een glad uiterlijk, een onderscheidend en edelsteenpatroon dat de grenzen in het kristalformaat benadrukt. Vanwege de onzuiverheden in kristal wordt het polykristallijne silicium als minder efficiënt beschouwd in vergelijking met monokristallijn. Het heeft weinig energie en materialen nodig, zodat het een kostenvoordeel biedt ten opzichte van ander silicium. Maar het heeft ook een nadeel omdat het minder efficiënt is in hun prestaties in vergelijking met monokristallijne modules.

broken image

Op dit moment hebben de meeste reguliere producten in de industrie PERC-technologie gebruikt. De productielijn van PERC PV-modules is bijna een must geworden voor reguliere modulefabrikanten en het marktaandeel is aanzienlijk toegenomen.

broken image

Dunne film zonnepanelen
Dunnefilmpanelen worden gekenmerkt door zeer fijne lagen die dun genoeg zijn om flexibel te zijn. Elk paneel heeft geen framesteun nodig, waardoor ze lichter en gemakkelijker te installeren zijn. In tegenstelling tot panelen van kristallijn silicium die worden geleverd in gestandaardiseerde formaten van 60, 72 en 96 cellen, kunnen dunnefilmpanelen in verschillende formaten worden geleverd om aan specifieke behoeften te voldoen. Ze zijn echter minder efficiënt dan typische siliciumzonnepanelen. De efficiëntie van het dunnefilmsysteem varieert afhankelijk van het type PV-materiaal dat in de cellen wordt gebruikt, maar over het algemeen hebben ze een efficiëntie van ongeveer 7% tot 18%.
Dunne film zonnepanelen kunnen meestal van verschillende materialen worden gemaakt. Er zijn drie veelvoorkomende typen:
1. Amorf silicium (a-si) films: Deze films zijn gemaakt van amorf silicium en zijn gemakkelijker te produceren dan monokristallijne of polykristallijne zonnepanelen.
2.Cadmiumtelluridefilm: dit type zonnepaneel is gemaakt van een speciale verbinding genaamd cadmiumtelluride, die een sterke lichtabsorptie heeft
3.Copper Indium Gallium Selenide (CIGS) zonnepanelen worden gemaakt door lagen koper, gallium en selenide op elkaar te stapelen om een krachtige halfgeleider te vormen.

Perovskiet
Het zogenaamde "perovskiet" op het gebied van fotovoltaïsche energie verwijst naar een klasse van "ABX3"-verbindingen die vergelijkbaar zijn met de kristalstructuur van perovskiet (CaTiO3), wat een algemene term is voor materialen met een specifieke structuur. Oxiden van het perovskiettype worden veel gebruikt in brandstofcellen met vaste oxiden, metaal-luchtcellen, zonnecelkatalysatoren en magnetische koelmaterialen vanwege hun diverse fysische eigenschappen.

broken image

Hoe kan ik online PV-modules kopen?
Onlangs is de vraag naar en de impact van schone energie op hun hoogtepunt, zodat de fotovoltaïsche zonne-energie-industrie de belangrijkste hulpbron is. Het wordt beschouwd als een van de grootste online Business-to-Business-platforms, samen met de aangepaste en speciale pagina voor alle klanten. Mensen kunnen Maysun Solar online vinden of contact met ons opnemen voor bezorging op hun locaties binnen de geselecteerde regio's zoals het Midden-Oosten, Zuid-Azië en Oost-Azië en Afrika, Zuid-Amerika, Europese landen, het bedrijf levert specifiek zonnepanelen aan de kleine tot middelgrote dealers, Engineering Procurement Construction, fotovoltaïsche ontwikkelaars, enz.