Hoe de fotovoltaïsche panelen van het gezin schoonmaken? Hier zijn enkele praktische suggesties

· zonnepanelen industrie Nieuws
broken image

Stof-, bladeren- en vuilafzettingen op de PV-modules, die vlekken en schaduw op de oppervlakken van de zonnepanelen veroorzaken, waardoor de zonnestraling wordt beperkt en hun stroomproductie wordt verminderd.Naar schatting kan een vuil PV-systeem de stroomproductie met wel 20% verminderen. Een goede reiniging van fotovoltaïsche paneelsystemen is daarom essentieel voor een optimale absorptie van zonnestraling en de daaropvolgende omzetting in elektriciteit. Regelmatige en geplande reiniging van zonnepanelen verhoogt hun energieproductie, wat resulteert in een toename van de elektriciteitsproductie met 30%.

broken image

Hoe vaak moeten fotovoltaïsche panelen worden gereinigd?
Zelfs als weersverschijnselen zoals regen en sneeuw fotovoltaïsche panelen kunnen spoelen en reinigen, volstaat het niet om ze volledig schoon te maken. Met name vogels zoals duiven hebben zich in de buurt van uw panelen gevestigd en hebben vogelpoep achtergelaten om vlekken op het oppervlak te veroorzaken. Daarom wordt een regelmatige reiniging van fotovoltaïsche panelen ten zeerste aanbevolen, zowel om de efficiëntie van de panelen te behouden als om ervoor te zorgen dat de materialen waaruit ze zijn gemaakt in goede staat blijven. Om de energieopbrengst van uw PV-systeem constant te houden, moet u de reiniging van de PV-module minstens om de twee jaar plannen, en u kunt zelfs elk jaar een schoonmaakbeurt plannen als er te veel vogels in de buurt zijn.

broken image

Hoe fotovoltaïsche panelen reinigen?
Allereerst moet worden gecontroleerd of het fotovoltaïsche systeem niet normaal werkt en of het gegenereerde vermogensniveau daalt, wat kan worden gecontroleerd via het bedieningspaneel van het fotovoltaïsche systeem. U kunt ervoor kiezen om een ​​professional te vragen om het schoon te maken, zij zullen u een oplossing op maat bieden met professionele wasmiddelen en reinigingsmethode, en de gemiddelde prijs is 80 Euro/kW.
Je kunt het natuurlijk ook zelf schoonmaken (dit is gevaarlijker), je moet een reddingslijn dragen, een zachte borstel en een specifiek reinigingsmiddel gebruiken; je kunt ook kiezen voor een reinigingsrobot voor fotovoltaïsche panelen, radiobesturing, snelle en efficiënte reiniging tot 1300 vierkante meter/uur.

Als het dak in de winter sneeuwt en u installeert het op een schuin dak, kunnen de volledig zwarte modules van Maysun Solar dit probleem voorkomen. Als uw fotovoltaïsche panelen op de grond of in een landhuis zijn geïnstalleerd, wanneer de sneeuw op de grond valt en de panelen nergens door worden bedekt, is de sneeuw op de grond als een spiegel om het zonlicht terug te reflecteren, zodat de stroomopwekking van de panelen zal toenemen.Het zal toenemen, omdat na het installeren van dubbelglasmodules de weerkaatsing van sneeuw de fotovoltaïsche energieopwekking enigszins zal bevorderen.

broken image

Op platte daken kunt u een zachte borstel of dweil gebruiken om de sneeuw eraf te duwen, waarbij u oplet dat u geen krassen op het glas maakt. De componenten hebben een bepaald draagvermogen, maar u kunt er niet op stappen en het wordt aanbevolen om niet op te dikke sneeuw te klimmen voordat u ze schoonmaakt.Deze omstandigheden zullen scheuren of schade aan de componenten veroorzaken. Opmerking: was de batterijkaart niet met heet water.

Wanneer is de beste tijd om een ​​fotovoltaïsch systeem schoon te maken?
De beste tijd om de fotovoltaïsche modules schoon te maken is het vroege voorjaar, dat wil zeggen in maart/april. Op deze manier zal het systeem tijdens de maanden dat de zon op zijn best is, zeer schoon zijn voor energieproductie.

broken image

Bij Maysun Solar bieden we een productgarantie van 15 jaar en een prestatiegarantie tot 25 jaar om te benadrukken dat onze producten geen goedkope producten zijn, maar langetermijnoplossingen zijn waarop u kunt vertrouwen.
Vanwege de weersomstandigheden zijn constructie en techniek niet universeel, maar verschillen ze van plaats tot plaats. Daarom vertrouwen we op regionale specialisten die u ter plaatse deskundig kunnen bijstaan ​​om systeemoplossingen te ontwikkelen die zijn afgestemd op de specifieke omstandigheden van uw dak.
We hebben kantoren, magazijnen in veel landen, zoals Italië en Duitsland, we sturen de fotovoltaïsche panelen vanuit uw dichtstbijzijnde logistieke centrum, neem nu contact met ons op via WhatsApp en ontvang een offerte.