Het glas van fotovoltaïsche panelen wordt gemakkelijk beschadigd door deze factoren

· Over fotovoltaïsche

Fotovoltaïsche panelen zijn samengesteld uit een technologisch product dat bestaat uit een cel, EVA-backing, glazen panelen en andere samengeperste componenten. Iedereen moet aandacht besteden aan de bescherming van het PV-paneel tijdens de aankoop en het transport- en installatieproces, anders zal het glas van het PV-paneel breken, wat zal leiden tot onnodig kostenverlies. In dit artikel worden enkele redenen genoemd waardoor de glazen achterkant van fotovoltaïsche panelen breekt, zodat iedereen aandacht kan besteden aan de bescherming van fotovoltaïsche panelen.

broken image

Kenmerken van fotovoltaïsche glaspanelen:


Het fotovoltaïsche glas heeft hoge zonne-energietransmissieverhouding, lage absorptieverhouding, lage bezinningsverhouding en hoge sterkte. De kwaliteit van fotovoltaïsch glas bepaalt direct de productprestaties, de efficiency en het leven van fotovoltaïsche modules, zodat is de technische certificatie van fotovoltaïsch glas stringenter en complexer.


Oorzaken van glasbreuk:


1. Constructiefactoren
Tijdens de PV-werking raakt het oppervlak van de module per ongeluk scherpe voorwerpen.
De constructie en installatie van de centrale tijdens de bouwperiode is niet gestandaardiseerd, waardoor de componenten worden gestoten.
Bij het aanpassen van de installatiepositie van de PV-module is de verkeerde methode voor het stoten van de module gebruikt.
2. Omgevingsfactoren
Berg fotovoltaïsche centrale als gevolg van het complexe terrein, de berg heeft gevallen rotsen, sloeg in de module glas.
Een deel van het land aard is aan de zachte kant, beugel stichting zinken, waardoor beugel vervorming, omdat de beugel door de druk blok en de module vast, de module is onderworpen aan stress, de rand frame extrusie veroorzaakt glas gebroken.
Op plaatsen waar er zandstormen en slecht weer zijn, als de gehele steunstichting niet bijzonder stevig is, worden de componenten gemakkelijk opgeheven en veroorzaken het gehele glas om na het vallen te verbrijzelen.

broken image

3. Onderdelen
De componenten zijn gemaakt van gehard glas, dat een zekere mate van zelfvernietiging heeft. Bovendien als er kwaliteitstekorten zijn, zoals stenen, onzuiverheden, bellen en andere tekorten, vooral onzuiverheden in het glas, is het zwakke punt van aangemaakt glas, is ook een spanningsconcentratie, thermische uitbreiding en inkrimping van het ruwe milieu, vatbaar voor zelfexplosie; ondanks dit, heeft de industrie ook sommige conventionele wijsheid, sommige batterijfabrikanten om de objectieve werkelijkheid onder ogen te zien, toestaand glasleveranciers om aangemaakt glas te verstrekken heeft een bepaald tarief van zelfexplosie (typisch 0.03%).
Bovendien als er een heet vlekkeneffect binnen de module is, resulterend in hoge lokale temperaturen, zal het moduleglas ook zelfexplosie op lange termijn veroorzaken.
4. Andere factoren
PV-projecten en gedistribueerde elektriciteitscentrales die zijn geïnstalleerd in dorpen en plattelandsgebieden, waar vaak kinderen spelen en spelen, kunnen het glas doen versplinteren.

broken image

Gevaren van gebroken glas

Wanneer het glas breekt, wordt de veiligheidsbescherming van de PV-module verminderd en kunnen waterdamp, vocht en regenwater gemakkelijk binnendringen, waardoor interne kortsluiting ontstaat en de operationele veiligheid van de centrale ernstig wordt aangetast.

Maysun Solar gebruikt speciaal gehard glas in haar fotovoltaïsche modules. Het glas wordt gehard om het glas sterker te maken tegen de impact van wind, zand en hagel en om de zonnecellen langdurig te beschermen. Het harden van paneelglas gebeurt door het glas in een horizontale hardingsoven te verhitten tot ongeveer 700°C en het snel en gelijkmatig af te koelen met koude lucht om een gelijkmatige drukspanning aan het oppervlak en een trekspanning aan de binnenkant te creëren, waardoor de buig- en schokbestendigheid van het glas effectief wordt verbeterd. Na het aanmaken van het paneelglas, kan de sterkte van het glas met 4 tot 5 keer worden verhoogd in vergelijking met normaal glas.

Maysun, als professionele PV-module fabrikant met 15 jaar ervaring, heeft een breed scala van hoge sterkte PV-panelen, welkom op de knop te klikken om te informeren of onze producten te bladeren.

Misschien wilt u ook:

broken image
broken image
broken image