Wat te doen bij een storing in een fotovoltaïsche centrale?

· zonnepanelen industrie Nieuws

I. Omvormerscherm wordt niet weergegeven

Storingsanalyse: Er is geen DC-ingang, het LCD-scherm van de omvormer wordt DC gevoed.
Mogelijke oorzaken:
(1) Onvoldoende componentenspanning. De bedrijfsspanning van de omvormer is 100v tot 500v, onder 100v werkt de omvormer niet. Het modulevoltage is gerelateerd aan de zonne-instraling.
(2) De PV inputterminal wordt achterwaarts verbonden. De PV terminal heeft positieve en negatieve polen, die met elkaar zouden moeten corresponderen en niet achterwaarts met andere groepen zouden moeten worden verbonden.
(3) De DC-schakelaar is niet gesloten.
(4) Wanneer de componenten in serie zijn geschakeld, is een van de connectoren niet goed aangesloten.
(5) Een component is kortgesloten, waardoor de andere componenten ook niet werken.
Oplossing:
Meet de DC ingangsspanning van de omvormer met een multimeter spanningsklasse. Als de spanning normaal is, is de totale spanning de som van de spanningen van elke groep. Als er geen spanning is, test dan achtereenvolgens de DC-schakelaar, klemmen, kabelconnectoren, componenten, enz. om te zien of ze normaal zijn. Als het een meerwegcomponent is, moet deze afzonderlijk worden getest en afzonderlijk worden aangesloten.
Als de omvormer voor een periode van tijd wordt gebruikt en geen oorzaak wordt gevonden, de omvormer hardware circuit defect is, neem dan contact op met het bedrijf after-sales.

Scherm zonder displays

II. Omvormer niet verbonden met het net

Storingsanalyse: De omvormer en het elektriciteitsnet zijn niet verbonden.
Mogelijke oorzaken:
(1) De AC-schakelaar is niet gesloten.
(2) De AC-uitgangsklem van de omvormer is niet aangesloten.
(3) De bovenste rij uitgangsklemmen van de omvormer op de aansluitleiding zit los.
Oplossing:
Gebruik een multimeter voltagebestand om het AC outputvoltage van de omschakelaar te meten, onder normale omstandigheden, zouden de outputterminals 220V of 380V voltage moeten hebben, indien niet, test de terminals beurtelings of er los is, of de AC schakelaar wordt gesloten, of de lekbeschermingsschakelaar wordt losgemaakt.

III. PV-overspanning

Storingsanalyse: DC spanning is te hoog alarm.
Mogelijke oorzaak: Het aantal componenten in serie is te hoog, waardoor de spanning de spanning van de omvormer overschrijdt.
Oplossing:
Vanwege de temperatuurkarakteristieken van de componenten geldt: hoe lager de temperatuur, hoe hoger de spanning. Het bereik van het inputvoltage van eenfasige stringomschakelaar is 100-500V wat suggereert dat het voltage na string tussen 350-400V is, en het bereik van het inputvoltage van driefasige stringomschakelaar is 250-800V wat suggereert dat het voltage na string tussen 600-650V is. In dit spanningsbereik is de omvormer efficiënter en kan hij 's morgens en 's avonds, wanneer de instraling laag is, elektriciteit opwekken zonder dat de spanning de bovengrens van de omvormerspanning overschrijdt en een alarm en uitschakeling veroorzaakt.

PV overspanning

IV. isolatiefout

Storingsanalyse: de isolatieweerstand van het PV-systeem ten opzichte van aarde is minder dan 2 megohms.
Mogelijke oorzaken:
Zonnepanelen, aansluitdozen, DC-kabels, omvormers, AC-kabels, klemmen en andere plaatsen waar er kortsluiting is tussen draad en aarde of schade aan de isolatielaag. PV-terminals en AC-bekabeling schelp los waardoor water binnendringt.
Oplossing:
Koppel het net en de omvormer los, controleer de weerstand van de draden naar aarde van elke component afzonderlijk, zoek het probleempunt op en vervang.

V. Lekstroomfout

Foutanalyse: De lekstroom is te groot.
Oplossing:
Verwijder de ingang van de PV-generator en controleer vervolgens het perifere AC-net. Ontkoppel alle DC en AC terminals, laat de omvormer black-out voor meer dan 30 minuten, als het herstelt door zelf, blijf gebruiken, als niet herstellen neem contact op met after-sales technische ingenieur.

Fout door lekstroom

VI. de analyse van de foutenfout van het net

Het netvoltage en de frequentie zijn te laag of te hoog.
Oplossing:
Gebruik een multimeter om de netspanning en frequentie te meten, als deze overschreden worden, wacht dan tot het net weer normaal is. Als het net normaal is, is het de de machtsgeneratiefout van de de kringsraad van de omschakelaarsopsporing, gelieve al DC en AC terminals los te maken, de stroomuitval van de omschakelaar meer dan 30 minuten te laten, als u uzelf kunt herstellen om te blijven gebruiken, zo niet, contacteer de naverkoop technische ingenieur.

VII. De mislukking van de omschakelaarshardware

Storingsanalyse: De omvormer printplaat, detectie circuit, power circuit, communicatie circuit en andere circuits zijn defect.
Oplossing:
Als de omvormer defect is, koppel dan de DC- en AC-aansluitingen los en laat de omvormer meer dan 30 minuten uitvallen.

defecte hardware

VIII. Het uitgangsvermogen van het systeem bereikt niet het ideale vermogen

Mogelijke oorzaken:
Vele factoren beïnvloeden het uitgangsvermogen van fotovoltaïsche centrales, waaronder de hoeveelheid zonnestraling, de hellingshoek van de zonnecelmodule, stof- en schaduwblokkering, de temperatuurkarakteristieken van de componenten.
Als gevolg van onjuiste systeemconfiguratie en installatie is het systeemvermogen klein, veel voorkomende oplossingen zijn:
(1) Test het vermogen van elke module op geschiktheid vóór de installatie.
(2) Pas de montagehoek en oriëntatie van de modules aan.
(3) Controleer of er schaduwen en stof op de modules zitten.
(4) Controleer of de spanning binnen het spanningsbereik ligt wanneer de modules in serie worden aangesloten; een te lage spanning vermindert de efficiëntie van het systeem.
(5) Alvorens meerdere strings te installeren, controleer de open circuitspanning van elke string, het verschil mag niet groter zijn dan 5V, als de spanning onjuist blijkt te zijn, controleer dan de bedrading en connectoren.
(6) De installatie kan in partijen worden betreden, elke groep van toegang om de macht van elke groep te registreren, overschrijdt het machtsverschil tussen de koorden geen 2%.
(7) De installatieplaats is niet goed geventileerd, verspreidt de hitte van de omschakelaar zich niet tijdig, of het wordt direct blootgesteld aan het zonlicht, veroorzakend de temperatuur van de omschakelaar te hoog.
(8) De omvormer heeft een dubbele MPPT-toegang, en het ingangsvermogen van elke manier is slechts 50% van het totale vermogen. In principe zou het ontworpen geïnstalleerde vermogen van elke manier gelijk moeten zijn, als slechts aangesloten op de MPPT-terminal van één manier, zal het uitgangsvermogen worden gehalveerd.
(9) Slecht contact van kabelverbindingen, te lange en te dunne kabeldiameter hebben spanningsverlies en veroorzaken uiteindelijk vermogensverlies.
(10) De capaciteit van de AC-schakelaar van de PV-installatie is te klein om aan de uitgangsvereisten van de omvormer te voldoen.

Systeem uitgangsvermogen

IX. AC-zijde overspanning

Mogelijke oorzaken:
De netimpedantie is te groot, kan de fotovoltaïsche machtsgeneratie gebruikerskant niet worden verteerd, en de transmissie uit wegens impedantie is te groot, resulterend in het voltage van de omschakelaarsoutput is te hoog, veroorzakend de omschakelaarsbeschermingssluiting of derate verrichting.
De gemeenschappelijke oplossingen zijn:
(1) Verhoog de uitgangskabel, want hoe dikker de kabel, hoe lager de impedantie.
(2) Hoe korter de kabel, hoe lager de impedantie.

Maysun Solar, als een PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om ons te contacteren voor een product offerte.

Misschien wilt u ook:

Stop alstublieft de desinformatie over PV
Het glas van fotovoltaïsche panelen wordt gemakkelijk beschadigd door deze factoren
Is het signaal in uw huis in orde na de installatie van PV