Hoe lang is de terugverdientijd voor de installatie van een PV-centrale in huis?

· Over fotovoltaïsche

Na de energiecrisis van 2022 is zonne-energie als schoon en groen in zwang geraakt. Het installeren van een huishoudelijk PV-systeem is een effectieve manier om zonne-energie te gebruiken, maar de kosten van de initiële investering doen mensen aarzelen. In feite kunnen zonnepanelen een zeer lonende investering zijn.

broken image

Wat is de terugverdientijd van een PV-investering?

De terugverdientijd van een PV-investering is de tijd die u nodig heeft om evenveel te besparen op uw elektriciteitsrekening als u betaalt voor uw zonnepaneelsysteem. Wij beschouwen het als een calculator die u kan helpen bepalen hoe lang het duurt om uw investering in zonne-energie terug te verdienen.
U kunt uw PV terugverdientijd berekenen door uit te gaan van de totale kosten van de installatie van zonnepanelen, minus eventuele stimulansen of subsidies die u ontvangt. Deel vervolgens de resterende kosten door het bedrag dat u bespaart op uw maandelijkse elektriciteitsrekening totdat u het bedrag bereikt dat u aanvankelijk uitgaf. Voorbeeld.
€15.000 (kosten voor de installatie van een huishoudelijk PV-systeem) - €5.000 (ontvangen subsidie of incentive) = €10.000 investeringskosten.

broken image

Aangenomen dat we €1.250 per jaar besparen (het PV-systeem verlaagt de energiekosten met ongeveer €100 per maand x 12 maanden), dan zijn €10.000 investeringskosten / €1.250 jaarlijkse energiekostenbesparing = 8 jaar terugverdientijd voor de PV-investering.
Uiteraard is deze berekening slechts een schatting van hoe lang of kort de terugverdientijd zou zijn als de elektriciteitskosten niet zouden stijgen, het PV-systeem ook onderhouden en schoongemaakt zou moeten worden, en er geen mogelijkheid was om op het net aangesloten te worden.
Een goed ontworpen PV-installatie verdient zichzelf gemiddeld in 7-9 jaar terug. Wanneer een bedrijf een aanbod doet, geeft het de consument meestal een gesimuleerde terugverdientijd.

broken image

Hoe kiest u een model voor een huishoudelijk PV-systeem?

Er zijn drie opties voor de wijze van aansluiting van zon-PV op het net.
1. alle zelfopwekking (alle elektriciteit opgewekt voor eigen gebruik), totaal rendement = lokale elektriciteitsprijs X alle opgewekte elektriciteit + subsidie
2. Zelfopwekking met elektriciteitsoverschot dat online gaat (voorrang voor eigen gebruik, overtollige elektriciteit wordt verkocht aan de staat), totale inkomsten = zelfopgewekte elektriciteit X lokale elektriciteitsprijs + online elektriciteit X verkoopprijs + subsidies
3. Alle elektriciteit gaat online (alle opgewekte elektriciteit wordt verkocht aan de staat), de totale opbrengst = de prijs van de verkochte elektriciteit X alle opgewekte elektriciteit.
De tweede optie wordt meestal gekozen voor de opwekking van zonne-energie voor huishoudelijk gebruik, d.w.z. zelf opgewekte elektriciteit voor eigen gebruik, waarbij het overschot aan elektriciteit online gaat. (U kunt een batterij installeren om de elektriciteit op te slaan), of u kunt de elektriciteit rechtstreeks van het nationale net gebruiken 's nachts wanneer u geen elektriciteit kunt opwekken. U kunt ook nagaan of uw land of regio een PV-subsidie heeft, sommige landen hebben een subsidie per kWh of een eenmalige bonus, zodat u uw elektriciteitskosten kunt berekenen.

broken image

Maysun Solar heeft voor u een complete gids voor het kopen van een PV-systeem, die u kunt bekijken in ons artikel door op onderstaande knop te klikken. Dit zijn twee complete gidsen voor het kopen van zonnepanelen, die u zeker dichter bij uw PV-panelen zullen brengen en eventuele twijfels zullen wegnemen!

Heeft u vragen of wilt u hoge kwaliteit zonnepanelen kopen, aarzel dan niet om contact op te nemen met Maysun Solar.