Hoe bereken ik het geïnstalleerd vermogen van mijn thuis-PV-systeem?

· Over fotovoltaïsche

Het kiezen van de juiste installatiecapaciteit voor een fotovoltaïsch (PV) systeem kan een ontmoedigende taak zijn, maar het is essentieel om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt. De installatiecapaciteit bepaalt de hoeveelheid energie die het systeem zal opwekken, dus het is cruciaal om het goed te doen. In deze blogpost schetsen we de stappen die u moet volgen om de ideale installatiecapaciteit voor uw huis te bepalen.

broken image

Stap 1: Bepaal uw energieverbruik

De eerste stap bij het kiezen van de juiste installatiecapaciteit is het bepalen van uw gemiddelde energieverbruik. Deze informatie kunt u vinden op uw energierekening of door een energie-audit uit te voeren. Het doel is te bepalen hoeveel energie u moet opwekken om aan de meeste of alle elektriciteitsbehoeften van uw huishouden te voldoen.

Stap 2: Meet uw dakruimte

Zodra u uw energieverbruik hebt bepaald, moet u de beschikbare dakruimte meten die geschikt is voor de installatie van zonnepanelen. Dit omvat het gebied dat vrij is van schaduw van bomen, gebouwen of andere obstakels. De ideale oriëntatie voor de panelen is naar het zuiden gericht op het noordelijk halfrond en naar het noorden op het zuidelijk halfrond.

broken image

Stap 3: Bereken het aantal zonuren in uw gebied

Het aantal zonuren in uw gebied is van invloed op de hoeveelheid energie die uw systeem genereert. U kunt deze informatie online vinden of door contact op te nemen met een plaatselijk zonne-installatiebedrijf.

Stap 4: Bepaal de capaciteit van het paneel

De capaciteit van een zonnepaneel wordt gemeten in Watt (W), en de standaard paneelgrootte varieert van 250W tot 400W. Om de ideale paneelcapaciteit te bepalen, deelt u uw gemiddelde energieverbruik door het aantal zonuren in uw regio.

broken image

Stap 5: Bereken het aantal panelen

Zodra u de vereiste paneelcapaciteit hebt bepaald, deelt u deze door de capaciteit van elk paneel om te bepalen hoeveel panelen u nodig hebt. Als uw geschatte paneelcapaciteit bijvoorbeeld 7kW is, en elk paneel heeft een capaciteit van 350W, dan heeft u 20 panelen nodig. U kunt de productlijst van Maysun Solar bekijken en het gewenste paneel selecteren.

Stap 6: Overweeg uw budget

Uw budget speelt ook een rol bij het bepalen van de installatiecapaciteit. Als u een beperkt budget hebt, moet u misschien beginnen met een kleiner systeem en later meer panelen toevoegen. Aan de andere kant, als u een groter budget hebt, kunt u ervoor kiezen om vanaf het begin een groter systeem te installeren.

Kortom, het kiezen van de juiste installatiecapaciteit voor uw fotovoltaïsche systeem is essentieel om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw investering haalt. Door de bovenstaande stappen te volgen, kunt u de ideale capaciteit voor uw woning bepalen en de energie opwekken die u nodig heeft voor uw dagelijks leven. 

broken image

Maysun Solar, als PV-module fabrikant met 15 jaar professionele ervaring, kan u voorzien van hoge kwaliteit zonnepanelen, klik op de knop hieronder om contact met ons op te nemen voor een product offerte.