• Wat is zonnemodule IBC-technologie?

  Vergelijking van Maysun IBC-componenten en conventionele componenten qua uiterlijk. Maysun doet onderzoek naar high-power zonnepaneeltechnologie en nieuwe zonne-energieopwekkingstechnologie, alleen om efficiëntere zonnepanelen te ontwikkelen.

   

   

  Wat is IBC-technologie?

  • De IBC-cel (Interdigitated Back Contact) is een soort back-junction met positieve en negatieve metalen elektroden die in de vorm van een gevorkte vinger op het oppervlak van de verlichte cel zijn geplaatst.
  • De structuur van een zonnecel met omgekeerd contact, de PN-overgang bevindt zich aan de achterkant van de cel, de stroom behoort tot het tweedimensionale transmissiemodel.
  • MWT en EWT verwijzen ook naar zonnecellen met omgekeerd contact, maar omdat hun P-N-overgang zich aan de voorkant van de cel bevindt, worden ze omgekeerd contact-zonnecellen met frontovergang genoemd.
  Beeldweergave van de voor- en achterkant van Maysun IBC-componenten. Maysun IBC-modules zijn meer geschikt voor integratie van fotovoltaïsche gebouwen. Maysun solar beschikt als fabrikant van zonnepanelen over zonnepanelenmagazijnen in Europa, die snel verscheept kunnen worden naar alle delen van de wereld.

   

   

  Voordelen van IBC-technologie

  • De voorkant van de cel heeft geen afscherming van de poortlijn, waardoor het schaduwstroomverlies van de metalen elektrode kan worden geëlimineerd en de invallende fotonen optimaal kunnen worden benut. In vergelijking met een conventionele zonnecel kan de kortsluitstroom met ongeveer 7% worden verhoogd.
  • De positieve en negatieve elektroden bevinden zich aan de achterkant van de batterij, dus er is geen probleem met de rasterlijnafscherming. De beeldverhouding van de rasterlijn kan dienovereenkomstig worden verbreed om de serieweerstand te verminderen en de FF te verbeteren.
  • De oppervlaktepassivering en oppervlakteopvangstructuur kunnen worden geoptimaliseerd voor een lagere recombinatiesnelheid van het vooroppervlak en oppervlaktereflectie, waardoor VOC en JSC worden verbeterd, omdat het front geen rekening hoeft te houden met factoren zoals poortlijnschaduw en metaalcontact.
  • Mooie uitstraling, vooral geschikt voor de integratie van fotovoltaïsche gebouwen met goede commerciële vooruitzichten.
  •  
  Gedetailleerd diagram van de technische structuur van Maysun IBC. Maysun heeft TUV, CE, SGS, IEC, NORD, MCS en andere certificaten.

   

   

   

   

  Blokschema van IBC-technologie

  Vergelijking van de efficiëntie van Maysun IBC-zonnecellen met trends in de efficiëntie van conventionele zonnecellen. De efficiëntie van de stroomopwekking van Maysun IBC-modules is 22.9% -25.8% en de efficiëntie van de stroomopwekking van conventionele modules is 21.5% -23.2%
   
   
          

  IBC Zonnecel Efficiency Ontwikkeling Richting

  Maysun IBC-componenten, de bedrijfstemperatuur tijdens het werk, de algehele temperatuur is erg laag. Het voordeel van de Maysun IBC-module is dat deze in hete zomers goede elektriciteit heeft.

   

   

   

    

   

  Lage temperatuurcoëfficiënt

  IBC-modules leveren een goed vermogen tijdens hete zomers.