Recent Fotovoltaïsch Nieuws

· Maysun zonnepaneel bedrijfsnieuws

Fotovoltaïsche prijs trends:

Op 23 augustus meldde de Silicon Industry Branch van CNMIA stijgende kosten voor polysilicium van zonne-energiekwaliteit.
De marktwaarde van een n-type materiaal bedroeg RMB84.000-93.000 (US$11.526,3-12.761,2)/ton, met een gemiddelde van RMB89.100(US$12203)/ton, een stijging van 5,32% van week tot week. Mono oplaadchips werden verhandeld tegen RMB72.000-80.000(US$9861-10956)/ton, met een gemiddelde van RMB77.200(US$10573)/ton, een stijging van 3,21% week-op-week.

Fotovoltaïsche velden

Fotovoltaïsch technologisch nieuws:

Op 21 februari 2011 opent het Duitse bedrijf Heraeus een zilverpastafabriek in Singapore om aan de groei te kunnen voldoen. Fotovoltaïsche zilverpasta is een speciaal coatingmateriaal dat wordt gebruikt bij de productie van zonnecellen. Het is meestal samengesteld uit zilverdeeltjes, organische oplosmiddelen en organische polymeren en heeft geleidende en hechtende eigenschappen.
Fotovoltaïsche zilverpasta speelt een belangrijke rol bij de productie van zonnecellen en wordt gebruikt om de positieve elektrode van de batterij te maken. Aan de voorkant van de zonnecel wordt zilverpasta gecoat of gedrukt op het oppervlak van de siliciumwafer om een raster van metalen elektroden te vormen. Deze geleidende mazen van zilverpasta helpen om stroom op te vangen en te leveren aan het circuit van de batterij, waardoor de efficiëntie van de batterij toeneemt.

Fotovoltaïsche zilverpasta

Opkomende energiemarkten in Europa zijn in opkomst:

De dringende noodzaak om de decarbonisatie te versnellen en de energieonafhankelijkheid in Europa verder te garanderen, heeft het continent op het pad gezet van een snelle uitbreiding van de toepassing van fotovoltaïsche zonne-energie. Duitsland en Spanje zijn traditioneel de meest actieve markten voor de ontwikkeling van fotovoltaïsche zonne-energie in Europa, gevolgd door Nederland, Frankrijk en Italië. Polen, gelegen in Oost-Europa, heeft de afgelopen jaren een groeispurt doorgemaakt in zon-PV en is klaar om een van de belangrijkste markten in Europa te worden.

Hoewel Polen het potentieel heeft om een drijvende kracht te worden achter de penetratie van zonne-energie in de hele EU, is het niet het enige belangrijke groeiende land in Oost-Europa. Zowel Roemenië als Griekenland maken stappen in de richting van decarbonisatie en hebben het potentieel om belangrijke aanjagers te worden in Europa.

Griekenland en Roemenië zijn twee van de meest ontwikkelde markten in Europa. Vorig jaar voegde Griekenland 1,34 GW aan zonne-energie toe, wat het totaal op 5,5 GW bracht. Daarmee voegde het zich bij Spanje, Duitsland, Polen, Nederland en Frankrijk.
De Hellenic Association of Photovoltaic Companies (HELAPCO) voorspelde dat de cumulatieve zonne-energiecapaciteit van Griekenland 13.6GW-16.3GW zou bereiken tegen 2030 in een vorig jaar gepubliceerd rapport van de handelsorganisatie SolarPower Europe waarin de marktprognose voor het Europese land werd gegeven.

Fotovoltaïsche energie op luchthavens

De meeste landen in Zuid-Europa hebben nog een lange weg te gaan voordat ze voldoen aan de regionale doelstellingen voor het verhogen van de zon-PV installatiecijfers. Noord-Europese landen zoals Griekenland, Roemenië en Polen zijn al verder gevorderd met de ontwikkeling van zonne-energie en zouden binnenkort in de top 10 van Europa moeten staan wat betreft geïnstalleerde capaciteit.

Hoewel er aanzienlijke verschillen zijn in de penetratie van hernieuwbare energiebronnen in de nationale elektriciteitsopwekkingsportfolio's, zullen alle landen hun inspanningen moeten opvoeren als ze willen bijdragen aan het door de Europese Unie gestelde doel van 740 GW aan geïnstalleerde zon-PV-capaciteit tegen het einde van dit decennium en daarmee de decarbonisatiedoelstellingen willen bereiken.

Nieuws over de fotovoltaïsche industrie :

Infolink's (een marktonderzoeksbureau) top 10 module leveranciers verhoogden hun jaarlijkse verzendingen met 57% j-o-j tot 159-160 GW in de eerste helft van dit jaar, met een marginale vertraging van het groeitempo in hetzelfde tijdsbestek. Bij een vergelijking van de jaar-op-jaar groei bedroeg de relatieve groei in het tweede kwartaal slechts 28%. De fundamentele reden hiervoor is de combinatie van een lager dan verwachte vraag in het tweede kwartaal en de impact van offshore voorraden op het fermentatieproces. Er is een kleine verschuiving naar binnenlandse verkoop en de afwachtende houding blijft sterk. Dit jaar is het niveauverschil tussen fabrikanten toegenomen als gevolg van overschotten en technologische revolutie.

Top 10 leveranciers in de eerste helft van 2023

Opmerking: De definitieve gegevens zijn afhankelijk van de eigen aankondiging van het bedrijf.

Op 28 augustus 2023 werd de "OFweek 2023 (14e) Solar Photovoltaic Industry Conference and Annual Award Ceremony of the Photovoltaic Industry" met succes gehouden in Shenzhen, China, gezamenlijk georganiseerd door OFweek en haar gezaghebbende fotovoltaïsche professionele media - WKN-PV.

Dit is de 14e Solar PV Industry Conference georganiseerd door WKN-PV, die bekende energieconcerns, energie-investeerders, geïntegreerde energiedienstverleners, PV EPC integrators, fabrikanten van PV-modules en geavanceerde materiaal- en apparatuurleveranciers uit binnen- en buitenland samenbrengt, om samen getuige te zijn van de 14-jarige groei van WKN-PV en de ondernemingen. Vanaf het begin van de voorbereiding heeft de selectieactiviteit grote gevolgen gehad voor de industrie en heeft het veel aandacht en actieve deelname van de hele PV-industrie opgeleverd.
Na een spannende ondernemingsverklaring en een intense stemcompetitie vatte het selectiecomité de gegevens samen en legde deze voor aan de beoordelingsgroep van deskundigen voor een uitgebreide score, en selecteerde uiteindelijk de winnaars van de verschillende awards van dit jaar.

LONGi Green Energy Technology Co., Ltd. werd bekroond met de Wike Cup-OFweek 2023 Excellent Household PV Brand.
 
Referentie:

Produced | PV Tech Daily PV News:https://www.pv-tech.cn/market_briefings/Europes_emerging_solar_markets

Yuen, S. (2023) “PV Price Watch: Polysilicon prices up again, price discrepancy between n-type and p-type widened,” PV Tech [Preprint].

https://solar.ofweek.com/2023-06/ART-260001-11000-30601408.html

Misschien vind je dit ook leuk:

CO2-balans van zonnepanelen
Factoren die de efficiëntie van zonnepanelen beïnvloeden
Wat je nog niet wist over de prijswijzigingen van zonnepanelen